Admiralty Island

Admiralty Island National Monument en de Kootznoowoo Wilderniss omvatten bijna een miljoen hectare aan eeuwenoud regenwoud, alpine toendra en ruige kusten. De indiaanse stam Tlingit die hier al duizenden jaren leven noemen het gebied Kootznoowoo, dat vrij vertaald ‘vesting van de beer’ betekent. Het gebied heeft namelijk de hoogste concentratie van bruine beren in de hele wereld. De ongeveer 1.500 beren zijn van een iets kleinere formaat dan in Katmai en u kunt ze slechts op één plek, Pack Creek, bekijken.Activiteiten en excursies
Het eiland biedt verder ultieme vismogelijkheden, de meren zijn elk jaar tijdens de zomermaanden boordevol wilde zalm en er zijn verschillende ‘hotspots’ waar u zowel in zout als in zoet water naar hartenlust kunt vissen.

Een andere activiteit is het maken van een 53 kilometer lange kanotocht tussen Angoon en Seymour Canal. De graad is van een gemiddeld niveau en u peddelt door zeven bergmeren door de wildernis, daarom is enige ervaring wel een vereiste en dient u zich nauwgezet aan de regels te houden. Tenslotte bevindt u zich in berengebied. Er staan enkele hutten langs de route, waar u kunt overnachten mits u deze gereserveerd hebt. Kaarten van de route zijn verkrijgbaar bij het Southwest Dicovery Center.

Flora en fauna
Naast bruine beren is Admiralty Island ook de woonplaats van talloze andere dieren, waaronder duizenden adelaars, Sitka herten, padden en zalm. De talloze enorme en eeuwenoude naaldbomen maken het gebied zo dichtbebost dat u zelf goed op de kaart in de gaten moet houden waar u bent om niet te verdwalen. Er zijn weinig plekken gemarkeerd en daarnaast heerst er een behoorlijk getijdeverschil wanneer de vloed opkomt aan het strand. Oplettendheid is zodoende bijzonder geboden.