Cook Inlet

Cook Inlet is een baai in de Golf van Alaska en omvat een spectaculair ecosysteem. De inlet wordt aan de oostkant begrensd door Kenai Peninsula. Gesmolten sneeuw van Mount McKinley en het Chugach gebergte stroomt via drie rivieren, de Sustina, Matanuska en de Kenai, de fjord in, waar het een bijzonder voedselrijke bron vormt voor talloze dieren. Er zijn vele soorten te vinden, zoals: zalm, haring, schelpdieren en heilbot.

Het gehele gebied van Cook Inlet bevat meerdere Nationale Parken, waaronder Katmai, Kenai Fjords en Lake Clark National Parks. Al deze parken huisvesten een enorme diversiteit aan wilde dieren, zoals elanden, kariboes, verschillende vogelsoorten, wolven, bultrug- en beluga walvissen, orka’s, zeeleeuwen en grizzly- en zwarte beren.

Ook zijn er vier eeuwenoude actieve vulkanen gelegen, waaronder Mount Redoubt en Mount Liamna. De Knik Arm en de Turnagain Arm zijn zijtakken van de Cook Inlet. De laatste zijtak loopt voor een groot deel rond Anchorage.

Er zijn bijzonder veel avontuurlijke en leuke excursies die u in Cook Inlet kunt ondernemen. Greatlakes-Travel informeert u graag over de mogelijkheden.