Glacier Bay National Park

Het schitterende Glacier Bay National Park and Preserve is door de UNESCO benoemd tot Werelderfgoed en beslaat een oppervlak van 3.3 miljoen hectare. Dit park vol natuurwonderen en vele wilde dieren biedt u enorme gletsjers, besneeuwde bergtoppen, kilometers lange kusten en diepe fjorden en meren. De flora en fauna is overweldigend en u heeft talloze leuke mogelijkheden om avontuurlijke activiteiten en excursies te ondernemen.Activiteiten en excursies
Glacier Bay is op veel manieren te ontdekken. U kunt ervoor kiezen om zelf te gaan wandelen of een excursie met een ranger te maken, die u onderweg van alles vertelt over het ontstaan van het gebied en de planten en dieren die Glacier Bay huisvest. Natuurlijk ontbreken ook de ‘whale watching’, ‘bird- en wildlife viewing’ tours niet. Er worden verder Junior Ranger Programms georganiseerd, waarbij kinderen al spelenderwijs kennismaken met alle voorkomende dieren en de geografie van het park, erg leuk en leerzaam! Een echte aanrader is om met een cruise- of charterboot langs de kusten en door de rivieren te varen en de prachtige natuur vanaf het dek te bewonderen. Enkele van deze tochten gaan naar Icy Strait, een haven die vlakbij het grootste Huna Tlingit dorp is gebouwd. U neemt hier een kijkje in de ware wildernis van Alaska en in de originele cultuur van de native bewoners.

Een andere dagtocht is een uitstapje naar Bartlett Cove, een steeds veranderende en adembenemend mooie lagune, waar u van dichtbij veel dieren en planten kunt bestuderen en fotograferen. De eeuwenoude bomen die in Bartlett Cove staan zijn stille getuigen van de bewoning door mensen in het gebied. De indiaanse stam Huna Tlingit gebruikten de bast voor medicinale en andere producten en dit is nog steeds te zien aan de gestripte bomen.

Er zijn verschillende sensationele kayak en raftingtochten samengesteld, die u in staat stellen om het park te verkennen en voor meer watersporten zoals vissen, bieden de rivieren van Glacier Bay u een uitgelezen kans. Andere activiteiten zijn onder andere: gletsjer- en bergbeklimmen, flightseeing, tochten met een hondenslee, mountainbiken en skiën.

Gletsjers en ijsbergen
Glacier Bay National Park bevat 16 aan zee gelegen gletsjers en van een aantal breken regelmatig enorme brokken ijs af, sommige stukken van dit ijs zijn wel 60 meter hoog. Het biedt een zeer spectaculaire aanblik en sommige van deze gletsjers, bijvoorbeeld de John Hopkins Glacier, kunnen vanwege veiligheidsredenen slechts van veraf worden benaderd met boten.