Haines

Haines is een havenstadje dat prachtig tussen de bergen is gelegen. Het biedt sensationele uitzichten en er zijn grote meren en rivieren waar u tijdens de zomermaanden kunt raften, kayakken en vissen op zalm. In de winter kunt u er heli-skiën en tochten met een sneeuwscooter maken. In november vindt er ieder jaar een uniek evenement plaats, namelijk het ‘Alaska Bald Eagle Festival’. Tijdens dit festival worden de meer dan 3.500 Amerikaanse Adelaars verwelkomd die in grote getale vis komen vangen in de rivieren van de mooie Chikat River Valley.

Cultuur en historie
Wanneer u meer te weten wil komen over de rijke cultuur en geschiedenis van Haines kunt u veel vinden in de musea Alaska Indian Arts en het Sheldon Museum of u gaat naar het historische dorpje Klukwan, dat vrij vertaald ‘eeuwig dorp’ betekent. In dit dorp staat het beroemde originele ‘Whale House’, hangen er traditioneel gemaakte doeken en u kunt er deelnemen aan verschillende leuke workshops, zoals visdrogen op een authentieke manier.

Flora en Fauna
Haines geniet steeds meer bekendheid bij vogel- en dierenliefhebbers. Zij kunnen naast het ‘Alaska Bald Eagle Festival’ ook terecht in het Chilkat Bald Eagle Preserve, waar dagelijks verschillende roofvogelshows worden gegeven en u vindt er ook een ruime collectie van (opgezette) dieren die in het gebied voorkomen. Daarnaast is het ook een opvangcentrum voor Amerikaanse adelaars. Er bevinden zich in Haines meer dan 250 vogelsoorten, waardoor u er het hele jaar door vogels kunt spotten. Er worden ook verschillende excursies georganiseerd met deskundige gidsen die uw kansen om bepaalde vogels te zien nog vergroten.

Bezienswaardigheden
Er zijn nog een aantal andere interessante gebouwen en locaties die Haines de moeite waard maken. U kunt bijvoorbeeld per boot een bezoek brengen aan het Eldred Rock Lighthouse, een vuurtoren die voor het eerst werd aangestoken in 1906. Er gaan verschillende tours die in de buurt komen van deze meest afgelegen vuurtoren van noord Amerika en u kunt er fantastische foto’s maken. Ook is een tocht naar het Fort William H. Seward erg leuk, omdat u bij deze authentieke nederzetting een glimp opvangt van hoe het leven hier aan het begin van de 20ste eeuw was. Verder kunt u in Haines op zoek naar 10 originele totempalen. U gaat aan de hand van een kaart, die verkrijgbaar is bij het Visitor Center op speurtocht naar deze kunstwerken uit het verleden.

Excursie en activiteit
Tot slot is er iets dat u eigenlijk echt moet doen wanneer u in Haines bent en dat is vissen! De schitterende, voedselrijke rivieren van het gebied zitten vol verschillende vissen, waaronder: vijf verschillende soorten zalm, heilbot en forel. U kunt zelf op pad of mee met een excursie waarbij alle benodigdheden voor een succesvolle vangst aanwezig zijn.