Hallo Bay is gelegen in een kleine baai in het prachtige Katmai National Park. Het is een surrealistisch mooie omgeving, waar met sneeuw bedekte bergen en groene velden met “sedge” gras het landschap bepalen. De rijke flora en fauna van het park vormen een ideale leefomgeving voor de meer dan 2.000 grote grizzlyberen die hier leven en dat is waarschijnlijk de reden waarom u Hallo Bay bezoekt. In Hallo Bay gaat u, samen met deskundige en ervaren gidsen van heel dichtbij grizzlyberen bestuderen. Wanneer u kiest voor een meerdaagse excursie slaapt u zelfs min of meer tussen deze magnifieke dieren!Al meer dan 20 jaar worden kleine groepjes natuurliefhebbers vakkundig begeleid tijdens ongelofelijk mooie wandeltochten door de natuur van Katmai National Park. In de onmiddellijke nabijheid van Hallo Bay Bear Camp vindt u de grootste concentratie van beschermde grizzlyberen in Alaska.

Excursies Hallo Bay
De dagexcursie naar Hallo Bay duurt ongeveer 5 tot 6 uur. U vertrekt in de ochtend vanuit Homer met een bushplane naar Katmai. De vlucht duurt ongeveer een uur en is op zichzelf al een prachtige ervaring, omdat u over een gedeelte van de “Ring of Fire” vliegt, met meerdere actieve vulkanen. Na de landing bevindt u zich op het Katmai schiereiland, midden in de afgelegen wildernis van Alaska.

Na een korte inleiding gaat u met de gidsen van Hallo Bay de wildernis in. Indien u meerdere nachten verblijft, gaat u elke dag naar een andere locatie. Soms loopt u over maagdelijke stranden langs prachtige lagunes, of de routes voeren u bijvoorbeeld naar het binnenland. U dient (dagelijks) een kilometer of 5 te kunnen wandelen in een rustig tempo.

Tijdens deze tochten heeft u ook goede kansen op het zien van onder andere elanden, vossen, veelvraten, otters, bevers, adelaars en vele andere vogel- en diersoorten. Afhankelijk van de routes ziet u ook gletsjers en vulkanen. Gedurende de dag wordt er regelmatig gepauzeerd. En natuurlijk komt u ook langs plekken waar grizzlyberen zijn! Daar stopt u met uw groep voor langere tijd, zodat u ruim de gelegenheid heeft om foto’s te maken en de dieren uitgebreid te bewonderen.

Wanneer u een dagtocht heeft geboekt vliegt u diezelfde middag weer terug naar Homer. In geval van de meerdaagse excursie gaat u ’s middags naar Hallo Bay Bear Camp. Het kamp heeft ruime verwarmde tent-accommodaties waarin vier personen comfortabel kunnen slapen. Het complex heeft badkamer met douche en een gezellige ruime keuken, waar u gezamenlijk eet. Het kamp is niet omheind en het komt dan ook regelmatig voor dat er grizzlyberen of andere dieren 's nachts door het kamp wandelen.

Deze prachtige excursies worden door Greatlakes-Travel volkomen in uw reisschema geïntegreerd. Hallo Bay betekent naar onze mening één van de absolute hoogtepunten van uw vakantie.

 

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners