Prince William Sound

Prince William Sound is een prachtig zeegebied, gelegen aan de kust op ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Anchorage. Omdat het diepe, koude, water van Prince William Sound zeer voedselrijk is vindt u hier uitzonderlijk veel diersoorten in een geconcentreerd gebied. Enkele voorbeelden van dieren die u hier kunt zien: zeeleeuwen, zeehonden, bruinvissen, orka’s, bultrug walvissen en tientallen vogelsoorten. In Prince William Sound leven twee groepen orka’s, dus u heeft goede kansen om het grootste roofdier ter wereld in actie te zien.

Geografie
Het Chugach gebergte omsluit deze golf in het westen, noorden en oosten. Een aantal kleinere eilanden, zoals Montaque Island, vormen een natuurlijke barrière tussen Prince William Sound en de Golf van Alaska. In dit gebied met een door fjorden doorsneden kustlijn van meer dan 4500 kilometer lengte, kunt u meer dan 20 in zeewater afkalvende (zogeheten "tidal”) gletsjers bewonderen. In de belangrijkste kustplaatsen (Whittier, Valdez, Cordova en de indiaanse nederzettingen Chenega en Tatilek) wonen in totaal slechts ongeveer 10.000 mensen.

Excursies en activiteiten
De belangrijkste en grootste gletsjer in de Prince William Sound is de gigantische Columbia gletsjer met een breedte van 4,8 kilometer en een hoogte tot wel 90 meter. Omdat de Columbia gletsjer meer dan 2 meter per dag naar zee doorschuift, ziet u vaak enorme ijsbergen met donderend geweld en veel geraas in zee vallen. Vaak staan toeristen vanaf cruises en charterboten met open mond naar al dit natuurschoon te kijken.

Ook is een (meerdaagse) kayaktocht in de adembenemende Prince William Sound een echte aanrader. U ziet tijdens uw tocht orka’s, otters, zeeleeuwen, zalm, haaien en zeehonden. Ook zal u langs de kusten zwarte en grizzlyberen het water zien afspeuren naar een lekker hapje en scheren adelaars vlak langs u om zalm te ontdekken.

Greatlakes-Travel verzorgt de beste tours in Prince William Sound, per tourboot, (water)vliegtuig of helikopter in samenwerking met de beste (dus met gevestigde reputatie) regionale specialisten.