Ketchikan Is de grootste plaats in het Zuiden van Alaska en het dichtst bij de Canadeese grens. Traditioneel gezien leefde de Tlingit Indianen hier van de visvangst maar tegenwoordig zijn het toeristen die de grootste bron van inkomsten vormen. De eerste bewoning van buitenaf was rond 1885 en werd kort daarna de eerste visverwerkingsfabriek geopend waarvan er uiteindelijk 7 zouden komen. De stad werd ook wel de "ingeblikte zalm hoofdstad" genoemd. De zalm wordt er niet meer massaal verwerkt maar de oude fabriek is nog te bezichtigen. Een andere industrie die de stad groot maakte was de bosbouw ten behoeve van de papierindustrie. In de Lumber Jack Show kunt u genieten van een houtbewerkings spektakel terwijl in Creek Street de oude huizen de geschiedenis doen herleven. In Ketchikan is ook de grootste collectie Totempalen te vinden en zijn de goedkoopste souvenirs van Alaska te koop in de vele winkels rondom het Cruiseterminal.

Ketchikan Is de grootste plaats in het Zuiden van Alaska en het dichtst bij de Canadeese grens. Traditioneel gezien leefde de Tlingit Indianen hier van de visvangst maar tegenwoordig zijn het toeristen die de grootste bron van inkomsten vormen. De eerste bewoning van buitenaf was rond 1885 en werd kort daarna de eerste visverwerkingsfabriek geopend waarvan er uiteindelijk 7 zouden komen. De stad werd ook wel de "ingeblikte zalm hoofdstad" genoemd. De zalm wordt er niet meer massaal verwerkt maar de oude fabriek is nog te bezichtigen. Een andere industrie die de stad groot maakte was de bosbouw ten behoeve van de papierindustrie. In de Lumber Jack Show kunt u genieten van een houtbewerkings spektakel terwijl in Creek Street de oude huizen de geschiedenis doen herleven. Een van de mooiste excursies is een vlucht met een watervliegtuig In Ketchikan is ook de grootste collectie Totempalen te vinden en zijn de goedkoopste souvenirs van Alaska te koop in de vele winkels rondom het Cruiseterminal.

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners