Foto: Pacific Coast near Pismo Beach, California. Zie de reisbeschrijving onderstaand.

Deze prachtige 21 daagse auto-rondreis voert u van Seattle naar Los Angeles in Californië.  Optioneel bezoekt u ook de wereldstad Vancouver en Vancouver Island in Canada. Tijdens de reis ziet u alle touristische highlights van de staten aan de westkust van zowel Canada als Amerika. U beleeft de rust, ruimte, en schitterende natuur van in totaal 6 National Parks langs de westkust. Verder bezoekt u de wereldsteden Seattle, Vancouver, San Francisco en Los Angeles. Dit is een geweldig mooie reis.

Zoals gewoonlijk is in de planning van uw reisschema rekening gehouden met een rustig reistempo van  gemiddeld 200 km per dag, zodat er voldoende tijd overblijft voor het maken van leuke excursies. Deze reis kan verder aan uw wensen worden aangepast. Deze reis is ook als camperreis beschikbaar. Klik aub hier voor het aanvragen van een offerte.

Uw reisschema is als volgt:

1 U vliegt, indien gewenst met een directe KLM vlucht, naar Seattle in de uiterste noord-west hoek van Amerika, aan de Pacifische Oceaan. (Tip: boek snel want de directe KLM vluchten zijn vaak vrij vroeg uitverkocht). Seattle, een levendige cosmopolitische stad, is omringd door een fantastisch panorama van eilanden, vulkanen en bossen. De eilandengroep van Puget Sound ligt voor de kust en de vulkanen Mount Baker, Mount Rainer en Mount Hood zijn bij helder weer zichtbaar. Maar ook zakelijk is Seattle bekend, zo zijn de hoofdkantoren van Microsoft en Starbucks in Seattle gevestigd. Seattle is een heerlijke stad, één van de prettigste steden in Amerika. U haalt uw auto op op het vliegveld. Klik hier voor informatie over de staat Washington en Seattle.
2 Op de tweede dag van uw vakantie rijdt u vanuit Seattle naar het North Cascades National Park, dit schitterende natuurgebied ligt tegen de grens met Canada (afstand 345 km). U volgt de North Cascades Highway, één van de mooiste "scenic" routes in de staat Washington. Hier vindt u gletsjers, schittende berglandschappen en vele grote diersoorten zoals beren, en elanden. De wandelingen zijn echt schitterend, enige van de mooiste routes zijn: Desolation Peak (let op: enkel voor gevorderde wandelaars!), de route naar East Lake, de route naar Hidden Lake Peak en ook de route naar Cascade Pass in een aanrader. u bevindt zich in bear territory, klik aub hier voor meer informatie.
U overnacht in een cabin in de Cascades.
3 Vanuit North Cascades NP rijdt u naar de wereldstad Vancouver in Canada (320 km). U verblijft in downtown Vancouver in het uitstekende Downtown Vancouver of soortgelijk hotel, met gratis shuttle service naar verschillende downtown locaties. Misschien maakt u vandaag een dagtour naar de Sunshine Coast of Whistler.
Leuke attracties in Vancouver zijn bijvoorbeeld de Vancouver Food Tour (een soort culinaire wandeltocht door Vancouver), een bezoek aan het schitterende Stanley Park, het rijden van de Sea to Sky highway of het maken van een boot- of walvistocht vanuit de haven. Vancouver biedt voor iedereen wat leuks.
4 U verblijft nogmaals een gehele dag in Vancouver of u bezoekt de mooie provinciale parken zoals het Garibaldi Provincial Park (in de bergen rondom Vancouver bij Whistler). Als speciale tips voor een leuke dag in Vancouver noemen wij de kleinere straatjes rondom Gastown of het gehele gebied nabij Granville Island, waar u een grote openluchtmarkt vindt, en vele leuke terrasjes en winkeltjes. U verblijft nogmaals een nacht in het Downtown Vancouver hotel (driesterren).
5 Op weg naar Victoria op Vancouver Island! (110 km). Vroeg in de ochtend neemt u de veerboot (op eigen gelegenheid) van Tsawwassen naar Schwartz Bay bij Victoria, een overtocht van twee uur. Gedurende de dag heeft u voldoende gelegenheid om een whalewatching tour te maken in de Juan de Fuca Strait, een bezoek te brengen aan de prachtige Butchart Gardens of te genieten van de historische binnenstad van Victoria. Tip: bezoek hier het Royal British Columbia museum!. U overnacht in Victoria.
6 Van Victoria rijdt u langs de eilandengroepen in de Inside Passage naar Tofino, aan de westkust van Vancouver Island (320 km). In Tofino vindt u de mooiste stranden aan de westkust van Canada. Ook de wandelroutes in het Pacific Rim National Park, langs de kust, zijn zeer aantrekkelijk, en behoren tot de mooiste ter wereld. U overnacht in Tofino.
7 Nadat u de westkust van Vancouver Island heeft leren kennen, neemt u de veerboot terug naar het vasteland van Canada en rijdt u door tot de stad Olympia, de hoofdstad van de staat Washington aan de westkust van Amerika.
U volgt een andere route terug naar Amerika, via het Olympic National Park. Het Olympic National Park heeft drie verschillende ecosystemen; bergen en gletsjers, meer dan 100 km kustlijn en ook uitgestrekt regenwoud. Meer dan 95% van dit gebied is ongerepte wildernis. U overnacht in Olympia. De totale reisafstand is 523 km, de langste reisdag tijdens uw reis.
8 Vanuit Olympia reist u door naar de hoofdstad van de tweede kuststaat op uw route: Salem, de hoofdstad van de staat Oregon (256 km). Salem is prachtig gelegen met uitzicht op de Cascades en Mount Hood. Tip voor een leuke excursie vandaag: bezoek onderweg het Mt. St. Helens National Vulcanic Monument....Mount Helens is een vulkaan die in 1980 met een enorme klap uitbarstte, de tentoonstellingen mbt deze vulkaanuitbarsting zijn zeer de moeite van een bezoek waard (zie de foto, Mount St. Helens staat op de achtergrond).
9 Oregon is een schitterende staat, uw westcoast reis gaat vandaag van Salem naar Gold Beach of de Paradise Lodge in het zuiden van Oregon, nabij de Roque River (411 km). Onderweg raden we een bezoek aan Crater Lake National Park aan, dit kratermeer is een wonder der natuur.  Gold Beach is een leuke kustplaats, aan de monding van de Roque River.  U overnacht in Gold Beach aan de kust van Oregon of in de wildernis in de Paradise Lodge. Klik hier voor informatie over de staat Washington en Oregon
10 Nogmaals een nacht in Gold Beach of in de Paradise Lodge. Vanuit Gold Beach kunt u erg veel ondernemen: wandelen op de brede stranden van de Pacifische Oceaan, lekker winkelen of een kunstgalerie bezoeken, golfen, geocashing tochten maken, fietsen langs de schitterende Roque River (de Roque River is uitgeroepen in Amerika tot één van de ruigste beschermde rivieren, vastgelegd in de Wild and Scenic Rivers wet), een tocht maken over de rivier, of fantastisch wandelen. U kunt hier ook een hiking tocht maken, raften of (in Paradise Creek) zwemmen op loopafstand van uw kamer (als u kiest voor een verblijf in de Paradise Lodge).
11 Via de kustwegen in noord-Californië reist u vervolgens naar Crescent City (90 km), waar u overnacht. Gedurende de dag brengt u een bezoek aan het Redwood National Park. In dit "world heritage" (werelderfgoed) natuurgebied gaat u de langste levende wezens op aarde bekijken; "coast redwood" bomen. De "coast redwood" bomen komen voor langs de Pacifische kust van Centraal Oregon tot zuid Oregon, en bereiken een leeftijd tot 2000 jaar, een hoogte tot 111 meter en een doorsnee tot 6,7 meter. Er zijn verschillende leuke wandelingen door de natuur, waarbij u een goede kans heeft om één van de vele diersoorten te zien, waaronder o.a. zwarte beren, en bergleeuwen (houdt kleine kinderen dus goed in de gaten).
12 Na 315 km bereikt u de parel van de Amerikaanse westkust: het fantastische San Francisco, naar onze mening de leukste stad in Amerika. Er zijn zo veel ontzettend leuke dingen te doen in San Francisco, we noemen bijvoorbeeld het maken van een boottocht over the San Francisco Bay naar Alcatraz, de beroemde gevangenis, of het maken van een fietstocht over the Golden Gate Bridge naar het kunstenaarsdorp Sausalito aan de overkant van de baai. Maar u kunt er ook voor kiezen om Chinatown te bezoeken, te gaan winkelen op Union Square, of Lombard street af te rijden met de auto ("de straat met de meeste bochten ter wereld"). Voor diegenen die een tocht willen maken buiten de stad, raden we een bezoek aan de heetwaterbronnen en wijngaarden van Napa Valley aan. U overnacht in San Francisco.
13 Nogmaals een nacht in San Francisco.
14 Na twee dagen te hebben genoten van het prachtige San Francisco, vervolgt u uw weg naar het mooiste bergmeer in Amerika: Lake Tahoe, 300 km oostelijk van San Francisco. Lake Tahoe is een kristalhelder bergmeer, op 1897 meter hoogte, met een oppervlakte van ruwweg 20 bij 25 km en 116 km stranden. In het meer zijn vele ondiepe baaien, waar u goed kunt zwemmen. Daarnaast kunt u fantastisch wandelen (de omgeving van Lake Tahoe werd onlangs verkozen tot beste omgeving om in te wandelen in Amerika)  en mountain-biken in de bergen rondom het meer. U overnacht in Tahoe City.
15 Nogmaals een dag bij Lake Tahoe.
16 350 km zuidelijker ligt het oudste Nationale Park van Amerika op u te wachten: Yosemite National Park. U overnacht in Oakhurst, op ongeveer 16 km van de hoofdingang van dit prachtige natuurgebied.
17 Nogmaals een dag in Yosemite National Park.
18 Na twee dagen in de omgeving van Yosemite National Park reist u verder naar een ander zeer mooi natuurgebied, Sequoia National Park, dit gebied ligt ongeveer 200 km zuidelijk van Yosemite. Tip: volg de weg via Kings Canyon. U overnacht in Three Rivers, op 10 km van de zuidelijke parkingang.
19 Na drie dagen doorgebracht te hebben in twee van de mooiste natuurgebieden in Californië, reist u terug naar de kust van de grote oceaan (Pacific Coast), waar u overnacht in Pismo Beach (305 km).
20 U volgt de kustweg langs de Pacific naar Los Angeles, via beroemde badplaatsen zoals Santa Barbara, en u overnacht in Hollywood (281 km).
Leuke tips voor Los Angeles en Hollywood zijn: bezoek Beverly Hills per touring bus, bezoek de Boulevard of Stars, en breng een bezoek aan Universal Studios. Voor diegenen die nog een dag aan het strand willen doorbrengen, raden we Venice Beach aan, er is geen betere locatie waar u de beroemde LA "Beauty and Beachlife"cultuur zo goed kunt bekijken.
21 Nogmaals een nacht in Hollywood. In 21 dagen en nachten heeft u de westelijke staten in Amerika zeer goed leren kennen. U levert uw auto in op het vliegveld van Los Angeles voor uw vertrek. In totaal heeft u ongeveer 4100 km afgelegd, plus de afstanden van dag-tot-dag verkeer. Klik aub hier voor het aanvragen van een offerte (deze bevat ook meer informatie over de accomodatie en uw auto)
Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners