Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, 446 km lang, tussen 16 en 29 km breed en tot 1829 meter diep, is het resultaat van eeuwenlange erosie door rivieren, terwijl het omliggende landschap door geologische krachten omhoog werd gestuwd tot een hoogvlakte. Eén van de beste locaties om de Grand Canyon te bekijken is vanuit Grand Canyon Village op de South Rim, u bereikt deze locatie via Interstate 17, Highway 180 en Highway 64, ongeveer 170 km noordelijk van Flagstaff.

Vroeg in de ochtend (tip: maak de zonsopgang mee!) heeft u het beste uitzicht over de tot 27 km brede Grand Canyon, naar onze mening het meest indrukwekkende natuurwonder ter wereld. In de diepte ziet u de schittering van de Colorado rivier, terwijl de opkomende zon alles oranje en rood kleurt. Een afdaling in de Grand Canyon is mogelijk, bijvoorbeeld via de Bright Angel Trail of de South Kaibab Trail, maar enkel aan te raden voor geoefende wandelaars. Neem altijd 3 tot 4 liter water mee als u de afdaling van de South Rim tot aan de Colorado rivier gaat maken, in totaal bent u 11,3 km onderweg. Let op: naar beneden lopen met een hellingshoek van 15 graden gaat gemakkelijk! Plan uw terugkeer echter goed, want vanaf de Colorado rivier moet u weer 1,6 km omhoog. Voor minder geoefende wandelaars raden we aan om maximaal 500 verticale meters in de Canyon af te dalen, bij voorkeur op de Bright Angel Trail, omdat hier rustplaatsen met schaduw en drinkwater aanwezig zijn. U kunt de tocht ook per muilezeltje maken of een helicoptervlucht over de Grand Canyon boeken (aanrader). Enkele tips voor de meest fantastische plekken: de Bright Angel Trail (gelopen door medewerkers van Greatlakes-Travel), Pipe Creek Vista op de South Rim, Yavapai Point, Wotans Throne en de schitterende Havasupai Falls in indianengebied.

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners