Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. een Visitor Center, een supermarkt, postkantoor, tankstation, restaurants, winkels en de Yavaipai lodge. De village is een onderdeel van het Historic District, die begint voorbij het Visitor Center. Hier staat ook het Grand Canyon Depot. Als u geluk heeft ziet u de trein Number 18. Ook het Hopi House en het exclusieve El Tovar hotel liggen in het Historic District. Een bezoek aan de Kolb Studio mag niet ontbreken. De ligging van Grand Canyon Village is geweldig; op de rand van de Grand Canyon.

Ten westen van de Kolb studio ligt, op korte afstand, het pad voor het volgen van de bekende Bright Angel trail. Dit is één van de langste routes welke doorloopt tot op de bodem van de Grand Canyon, 1800 verticale meters lager. Pas op: plan uw wandeling in de canyon zeer goed, met o.a. 1 liter water per uur wandeling per persoon. Veel mensen onderschatten de fysieke inspanning..naar beneden lopen gaat lekker, maar als u geen ervaring heeft met wandelen in de bergen, is het raadzaam slechts enkele honderden meters af te dalen in de Grand Canyon!. U moet namelijk ook de canyon weer uitlopen. Toch raden we iedereen aan een stuk in de Grand Canyon af te dalen. Een andere mogelijkheid tot het zien van de Grand Canyon is het boeken van een helicoptervlucht, deze dienen vooraf gereserveerd te worden. Greatlakes-Travel kan dit voor u verzorgen. In juni 2011 maakten drie medewerkers van Greatlakes-Travel een helicoptervlucht over de Grand Canyon, Cornelia vertelde na afloop dat ze de tranen in haar ogen had gekregen…zo mooi was de helicoptervlucht!.

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners