Carmel

Carmel by the Sea, in de volkmond gewoon Carmel, is een klein plaatsje in Monterey County, Califonrië. Het is voornamelijk bekend van zjn natuurlijke schoonheid en rijke artistieke geschiedenis. Veel kunstenaars, schrijvers en dichters trokken hier begin 1900 naar toe. Een leuk feit is, dat Carmel ook bekend staat als 'hond-vriendelijk' en vanwege de 'ongewone wetten'. Zo is het namelijk verboden om op hakken te lopen die hoger zijn dan 5,08 cm, zonder daarvoor toestemming te hebben. Ze willen hiermee veel rechtzaken voorkomen. Er gebeuren veel ongelukken door de oneffen en onregelmatige bestrating.

Tijdens uw bezoek aan Carmel kunt u gebruik maken van de gratis trolley die door het kleine centrum rijdt. U kunt de auto laten staan en de trolley gebruiken zo vaak u wilt. U vindt hier veel galleriën, mondaine winkels, hotels en kwalitaitef goede restaurants. Van 1986 tot 1988 is Clint Eastwood burgemeester geweest van Carmel. Tijdens uw reis langs de Pacific coastline kan een bezoek aan dit romantische plaatsje niet ontbreken. Wat u ook zeker moet gaan bekijken is de Basillica of San Carlos de Carmelo Mission, oftewel Carmel Mission. De in 1770 gestichte missionarispost was de 2e van de 21 missionarisposten in Californië. De Carmel Mission wordt gezien als één van de meest authentieke, gerestaureerde missionarisposten. De binnenplaats en de tuinen worden vaak gebruikt voor meditatie, omdat er een oase van rust te vinden is.

Wat wij u zeker willen aanraden als u in Carmel verblijft, is het rijden van de 17 Mile Drive. Een kronkelige weg die u door een chique buurt leidt en waarbij u veel momenten krijgt met een fenomenaal uitzicht op Pebble Beach. Om deze weg te rijden betaald u bij de toegangspoort een entree per auto. Motorrijders worden niet toegelaten. D.m.v borden en lijnen op de weg, kunt u de 17 Mile Drive volgen. Bij de ingang ontvangt u een kaart waarin ook beschrijvingen worden gegeven van een aantal bezienswaardigheden op de route. De 17 Mile Drive begint bij de Pacific Grove Gate, gaat langs de kust en voor een deel door Del Monte Forest, met een groot aantal cypressen. U rijdt langs schilderachtige stranden, verlaten cliffen, de welbekende Lone Cypress, Pebble Beach golfclub en het Lodge at Pebble Beach hotel. De route eindigt bij Carmel.