Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van de VS. Het ligt in het zuidoosten van Californië en een klein gedeelte van het park ligt in de staat Nevada. Het park is 12.360 vierkante kilometer en de hoogte varieert van 86 meter onder zeeniveau (Badwater) tot 3368 meter boven zeeniveau (Telescope Peak). De temperatuur is hier gemiddeld 45 graden en 's nachts koelt het nauwelijks af. De flora en fauna hebben zich helemaal aangepast aan deze bijzondere omstandigheden. Het landschap bestaat uit prachtige zandduinen, mooie rotsformaties, schitterende woestijnlandschappen en kraters. De op één na hoogste temperatuur werd gemeten in Furnace Greek: in juli 1913 werd het hier 56,7 graden in de schaduw.

Vanuit een aantal toegangswegen kunt u Death Valley bereiken: Vanuit Yosemite NP (noorden) over de CA 395, vanuit Los Angeles (zuiden) over de I 15 en de via de CA 14 en 395, vanuit Las Vegas (het oosten) via de NV 95 via Beatty of Death Valley Junction. Zorg dat u voldoende getankt heeft alvorens het park in te rijden en dat u voldoende water bij u heeft. Neem ruim voldoende water mee tijdens het lopen van een trail. Tijdens deze wandeltochten kunt u namelijk nergens water halen. Eén van de mooiste wegen door Death Valley is de Titus Canyon Road. De start van deze canyon begint op de Nevada Highway 374 (Daylight Pass Road) Vanuit Las Vegas neemt u de NV 95 tot aan Beatty. Daar neemt u de 374. Na ongeveer 2 mijl neemt u de eerste afslag rechts. U komt o.a door het spookstadje Leadfield. De route is ca. 43 km en duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Een 4-wheel aangedreven auto is een vereiste. Titus Canyon heeft alles: ruige bergen, kleurijke rotsformaties, een spookstadje, flora, fauna en een spectaculaire vernauwing van de Canyon aan het einde. Andere bezienswaardigheden zijn Golden Canyon Trail (3,2 kilometer heen-en terug), Bad Water, Dantes View, en Death Valley Sanddunes in het gebied Mesquite Flat.

 

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners