In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is zonder enige twijfel een "must see", een bestemming die waarschijnlijk niet mag ontbreken als u de westkust van Amerika bezoekt. De combinatie van cultuur, sfeer, prachtige natuur, en de wereldstad San Francisco is uw bezoek meer dan waard. Dit is Amerika op zijn best. Als u naast de Golden Gate Bridge staat of eroverheen rijdt, als u Alcatraz ziet schemeren in de ondergaande zon, of als u gewoon door de leuke wijken wandelt, dan weet u wat wij bedoelen met het "San Francisco Feeling"!!

San Francisco werd in 1776 ontdekt tijdens een Spaanse expeditie onder leiding van Juan Bautista de Anza, maar de stad ontwikkelde zich pas zeer snel nadat James Marshall in 1848 goud vond nabij San Francisco en de goudkoorts toesloeg. De beroemde Gold Rush begon en binnen drie jaar groeide de bevolking van San Francisco van 500 naar 40000 inwoners. Meer dan 200000 gelukzoekers (49'ers genaamd, net zoals het huidige American Football team van San Francisco) overstromen Californië. De goudkoorts leidt tot één van de grootste migraties uit de geschiedenis van de mensheid, binnen 10 jaar groeide de bevolking van San Francisco naar een aantal inwoners dat in New York en Boston slechts na 200 jaar werd bereikt. Dit is Amerika op zijn best!. Goud was er overal, een leuk verhaal vertelt over de man die miljonair werd door het vegen van de vloer in de grootste bar in de stad…het stof uit de bar was goud van kleur en doordrenkt met goudstof uit de zakken van de goudzoekers. Geen wonder dat die speciale sfeer nog steeds te voelen is in San Francisco, dit is boomtown, goudzoekersland!.

Greatlakes-Travel houdt van San Francisco. Niet alleen is de stad schitterend gelegen aan de baai van San Francisco, waar Alcatraz schittert in de zon, maar ook is er enorm veel te zien en te beleven. We noemen hier enkele van de voornaamste attracties: ten eerste natuurlijk de Golden Gate Bridge, na het vrijheidsbeeld in New York waarschijnlijk het meest beroemde bouwwerk in Amerika. Deze brug werd in 1937 voltooid en heeft een lengte van 2737 meter. De torens zijn 227 meter hoog en zijn vervaardigd met maar liefst 600000 klinknagels per toren. De twee hoofdkabels wegen 11000 ton elk en zijn gemaakt van kleinere kabels met een gemeenschappelijke lengte van drie maal de omtrek van de aarde!!. Tip: ga fietsen over de Golden Bridge, maak een stop in Sausalito aan de overkant van de baai, en neem het veerpontje terug.

Ten tweede noemen we Alcatraz, de meest beruchte gevangenis ter wereld. De uitspraak van de laatste gevangene van Alcatraz, Frank Wathernam, zegt het eigenlijk al: "Alcatraz was never good for nobody"-Frank Wathernam 21/3/1963. Elk jaar bezoeken meer dan 1 miljoen mensen Alcatraz, de meest beroemde gevangenis ter wereld. Door films als "Escape from Alcatraz" met Clint Eastwood en "The Rock" met Sean Connery, is deze historische gevangenis zeer bekend geworden. Een bezoek aan Alcatraz is een belevenis voor jong en oud. Tijdens de rondleidingen krijgt u een goed idee van de omstandigheden waarin enkele van Amerika's meest beruchte gevangenen zoals Al Capone, George "Machinegun" Kelly en Floyd Hamilton (de chauffeur van Bonny en Clyde) hun laatste jaren doorbrachten.

Andere zeer mooie uitstapjes (er zijn er zo veel in deze stad) zijn: de Japanese Tea Garden; Fishermans Wharf, een bonte verzameling van touristische attracties, souvernirshops, vismarkten en restaurants; Golden Gate State Park, met het Young museum met amerikaanse en indiaanse kunst én prachtige botanische tuinen; Grace Cathedral; Lombard Street; Stinson Beach, het meest populaire strand nabij San Francisco; Union Square, het hart van San Francisco met vele winkelgalerijen, bars, restaurants en hotels; Nob Hill; de Sausalito en Tiburon Ferry rides en "last but not least" bijna 20 km "Cable Car" trammetjes. Verder noemen we China Town, Mill en Napa Valley en de sjieke wijk Belvedere. U begrijpt het al: wij zijn een fan van San Francisco!.

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Canada, Amerika

Hierbij bericht dat de reis die we via uw reisbureau voor deze augustus hebben geboekt er helaas al weer op zit. We kunnen met onze familie terugkijken op een geslaagde en intensieve vakantie. We hebben een ronde gereden van Montreal naar de oostkust van Canada, vervolgens langs de kust van de USAnaar New York, Niagara en terug naar Montreal om kort te gaan. (zo'n 4000 km) Het smaakt zeker naar meer,

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners