Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite gebied wordt jaarlijks door enkele miljoenen touristen bezocht vanwege de unieke dierenwereld, prachtige watervallen, waarvan de Yosemite Falls met 800 meter de hoogste is, indrukwekkende granieten bergkoepels (waarvan "El Capitan en de "Half Dome" de beroemdste zijn), en de schitterende, door gletsjers uitgesleten, Yosemite Valley.

In de vallei van Yosemite zijn er twee éénrichtingsverkeer wegen: de Northside Drive gaat van het westen naar het oosten, en de Southside Drive van het oosten naar het westen. In het hoogseizoen zijn deze ongeveer 32 km lange wegen, welke langs de Merced rivier lopen, zeer populair. Ondanks deze drukte (Yosemite wordt jaarlijks door meer dan 3 miljoen mensen bezocht) raden wij onze reizigers toch aan om deze unieke weg in zijn geheel af te leggen. Aan het eind van de weg door Yosemite Valley vindt u de meeste hotels, RV campings en bebouwing. Veel van de accomodatie in Yosemite moet 9 maanden vooraf worden geboekt.

Yosemite is mogelijk het mooiste voorbeeld van een door een gletsjer uitgeslepen vallei. De vallei heeft steile wanden aan beide kanten, en een bijna vlakke bodem. De massieve granieten bergen zoals de beroemde El Capitan en de Half Dome, in combinatie met de vele zeer hoge watervallen, zorgen er elk jaar weer voor dat miljoenen mensen dit natuurwonder komen bekijken.

Als u slechts enkele dagen of misschien zelfs één dag in Yosemite wilt doorbrengen, raden wij de volgende touristische bezienswaardigheden aan: ga naar het Valley Visitor Center en bekijk de film "The Spirit of Yosemite" en de "One Day in Yosemite" video's voor een prima eerste indruk; bezoek vervolgens het Yosemite Museum; bezoek daarna het park. Bezoek zeker de sequoia bossen in het park, het beroemdste bos is het "Mariposa Grove of Big Trees", gelegen in de zuidwest hoek van het park. Maak daarna een wandeling naar enkele van de prachtige watervallen of naar Glacier Point, gelegen op 1000 meter hoogte, vanwaar u een spectaculair uitzicht over Yosemite heeft. Ook een bezoek aan het herbouwde, en in de oorspronkelijke staat gerestaureerde dorp van de Ahwahnee indianen, of een ongeveer 2 uur durende sightseeing tour onder leiding van een gids zijn zeker aan te raden.

Yosemite heeft verder een zeer interessante dierenwereld, in het park leven ongeveer 500 zwarte beren. Geef deze geen eten, als u de beren namelijk voert, dan leren deze intelligente dieren dat mensen eten meebrengen. Dit heeft tot gevolg dat beren in de buurt van mensen op zoek gaan naar eten, waardoor onveilige situaties ontstaan en vaak moeten op deze manier geconditioneerde beren vervolgens worden afgeschoten. Berg bij overnachtingen in het park uw eten dus goed op en gooi geen eten weg tijdens wandeltochten. Lees de "berentips" op de website van Greatlakes-Travel goed door. Andere in het natuurgebied voorkomende diersoorten zijn: Mule Deer herten, coyotes, grondeekhoorns, bergleeuwen, marmotten, Bighorn bergschapen, slechtvalken, Golden Eagle adelaars, en de grote grijze uil. We raden u aan een lokale gids te boeken om de kansen op het zien van groot wild te vergroten.

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners