Denver

Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en wordt ook wel de 'Mile High City' genoemd want de stad ligt precies 1 mijl boven zeeniveau. Niet alle delen van Denver liggen even hoog. Dus als als u precies 1 mijl boven zee wilt zijn, breng dan eens een bezoek aan het State Capitol vlakbij downtown Denver. Daar, waar de staatsbelangen worden besproken, loopt u de trap op. Op één van de treden is precies te zien, dat u daar 1 mijl boven zeeniveau bent. Maar Denver heeft nog meer: 16th Street Mall, een lange winkelstraat, musea, bijvoorbeeld het Denver Museum of Nature & Science en pretparken zoals Six Flags elitches en, tijdens een bezoek in de zomermaanden, Waterworld.

Denver is een moderne stad en samen met de omliggende suburbs goed voor ca. 3 miljoenen inwoners. De luchthaven is één van de nieuwste vliegvelden. De terminal bestaat uit een gigantisch wit tentdoek, die de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains voorstellen. De afzonderlijke aankomsthallen zijn alleen via een trein bereikbaar, zonder bestuurder. Terwijl u door de tunnel rijdt, ziet u propellortjes aan de wand die door de wind van de trein ronddraaien. 5280 stuks om precies te zijn. Eén voor elke voet die Denver boven zeenivau ligt. Vreemd? Nee hoor. Er gaan 5280 voet in 1 mijl. Vandaar de naam Mile High City.

Vanuit het Capitol is het niet ver lopen naar The Mint. Dat is één van de plaatsen in Amerika waar de munten worden geslagen. Ook worden er regelmatig rondleidingen gegeven. Het Molly Brown house is wat minder bekend. Hier woonde de 'onzinkbare' Molly Brown. Zij was één van de weinige overlevenden van de Titanic ramp en vrouw van een succesvolle goudzoeker. Haar huis geeft een mooie indruk hoe de rijken in die tijd leefden. Meer musea in Denver zijn: Denver Art Museum, Denver Firefighter's Museum, Denver History museum en Denver Children Museum. Reist u met kinderen dan kan een bezoek aan één van de vele pretparken natuurlijk niet ontbreken. Naast Six Flags Elitches en Waterworld is er ook Lakeside Amusement Park. 16th Street is de straat voor de shop liefhebbers. Als u moe wordt, neemt u de gratis shuttlebus die de mall op en neer rijdt. De ongeveer een mijl lange mall eindigt in het oude gedeelte van Denver: LoDo (Lower Downtown) Hier vindt u restaurants, cafes, Tattered Cover (één van Denvers grootste boekwinkels) en andere gezellige winkeltjes. Vanuit Denver is het ook aan te raden een bezoek te brengen aan Golden met de Coors bierbrouwerij en Estes Park, een dorp wat aan de rand ligt van het Rocky Mountain National Park.