Rocky Mountain National Park

Op slechts 1 uur rijden van Denver ligt één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika: Rocky Mountain National Park. Dit is een gebied van uitersten: hier vindt u 900 vierkante km ongerepte wildernis met 60 (ja, u leest het goed, 60!) bergen boven de 4 km hoogte, woeste watervallen, glasheldere rivieren, en heel veel groot wild. De torenhoge woeste bergen met namen als Cirrus, Longs Peak (de hoogste berg met een hoogte van 4346 meter), Storm en Chiefs Head vormen de kern van het Nationale Park, daarnaast vindt u hier vele bergweiden met prachtige bloemen, diepe wouden en dieren zoals beren en poema's.

Rocky Mountain National Park is gemakkelijk te bereiken met een vlucht naar Denver, Salt Lake City, Phoenix of Las Vegas. De ongerepte natuur van Rocky Mountain National Park wordt jaarlijks door ongeveer 3 miljoen mensen bezocht. Wildlife Viewing is de nummer 1 activiteit, de meeste bezoekers komen voor de ruige natuur én de kans om groot wild te zien: Rocky Mountain National Park is het thuisland voor meer dan 3000 wapiti herten, 800 bergschapen, "mule" deer herten (een soort edelhert), elanden, bergleeuwen en beren. Daarnaast zijn er 280 soorten vogels. Het is dus geen wonder dat Rocky Mountain National Park (samen met Yellowstone) tot de beste locaties in Amerika voor het zien van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving behoort. Een echte aanrader!.

Tips voor families: in het park worden door de Park Rangers vele zeer leuke en informatieve bijeenkomsten en begeleide wandelingen georganiseerd speciaal ook gericht op de jongere bezoekers. De Amerikanen zijn er een meester in om voor ieder gezinslid er het maximale uit te halen. Deze activiteiten variëren tussen het met een gids op zoek gaan naar dieren, tot sterrenkijken in de avonduren onder begeleiding van een parkranger. Enige onderwerpen van de excursies en begeleide programma's zijn veelzeggend: " Playing with fire", "Wildflowers, more than a pretty face", Birding in Rocky Mountain NP" en Cougars, Kings of the Mountain". Tip: laat Greatlakes-Travel voor u een gids regelen, met gids ziet u meer.

Vraag een Park Ranger ook naar de locaties waar de bergschapen met de pasgeboren lammetjes de bergen afdalen (nabij Sheep Lakes), kleine kinderen vinden dit fantastisch. Nabij Cub Lake en ook op andere locaties worden vaak kolibries gezien, geef uw kind een verrekijker en ze zijn uren zoet!. Een andere tip voor een gegarandeerd succes: bezoek de beverkolonie nabij de Trail Bridge Road, op het pad wordt het verhaal van de beverkolonie in detail verteld.

Tips voor een verblijf van 1 dag in Rocky Mountain NP: Maak een tocht te paard onder begeleiding van een Park Ranger of echte cowboy door het hooggebergte (geen ervaring vereist). Tijdens deze tochten ziet u enorm veel en het is zelfs mogelijk om te stopppen om te vissen op forel, regel dan aub wel eerst een vergunning. Ga misschien ook heerlijk picknicken op een mooie plek nabij de Trail Bridge Road, dit is een bijzonder mooie "Scenic Road". De Trail Ridge Road voert u tot bij de Continental Divide en tot boven de boomgrens (alpine toendra). Een andere tip voor een picknick is Gem Lake Trail, dit is een 3,2 km lange wandelroute met uitzichten over Longs Peak. Bekijk verder 's-avonds de sterren nabij de vele uitzichtpunten op Trail Ridge Road. Omdat er geen licht is in het natuurgebied kunt de miljoenen sterren van de melkweg en zelfs satellieten zien, die de nachtelijke hemel verlichten. Ga zeker ook wandelen en geniet van de frisse lucht. Bezoek het Moraine Lake Park Visitor Center en ga daarna één van de volgende routes wandelen: Spraque Lake Nature (ideaal voor gehandicapte mensen), Cub Lake (een wandeling van 3,7 km voor wandelaars van gemiddeld niveau) en de schitterende, maar zeer zware routes naar Lone Pine Lake en Bluebird Lake.

U kunt gemakkelijk een perfecte week doorbrengen in Rocky Mountain NP, er is enorm veel te doen en te beleven. We adviseren 1 tot 4 volle dagen en wensen u hier een heerlijke tijd in de bergen. Ps: er zijn geen moelijke routes met haarspeldbochten op uw route.