Everglades National Park

Everglades National Park is één van de grootste ecosystemen, met lage wetlands, ter wereld; het is een uitgestrekt systeem van waterlopen, afkomstig uit Lake Okeechobee dat zich langzaam voortbeweegt over een vlakke bedding van met veen bedekte kalksteen. In het 322 km lange en 80 km brede gebied leven o.a. honderden vogelsoorten. Het unieke ecosysteem met zijn rijke vegetatie en daarmee verbonden dierenleven kan alleen in stand blijven door de cyclus van droge winters en natte zomerseizoenen.
In 1928 legde men de Tamiami Trail aan, een weg die het gebied tussen de Atlantische en de Golfkust met elkaar verbindt, deze verbindt dus Miami en Fort Lauderdale met Naples.

De hoofdingang ligt 16 km ten westen van Florida City. Mahogany Hammock Boardwalk is een pad door een grote hammock van tropisch hardhout en hier vindt u o.a. de grootste mahonieboom van het land. Neem de tram of fiets over de 25 km lange rondweg Shark Valley en geniet van het fantastische uitzicht over de 18 m hoge toren aan het eind. Zorgt u vooral voor goede bescherming tegen insectenbeten, vooral tijdens de zomermaanden. Alligators kunnen heel snel zijn en sommige bomen/struiken zijn giftig, net als sommige rupsen en slangen. Ga niet van de gangbare routes af zonder iemand dit te laten weten. U kunt de rit heen en terug van Flamingo en Floriday Bay nemen of de minder drukbezochte paden tussen Mahogany Hammock en Flamingo bewandelen. Ook kunt u kiezen voor een 'swamp buggy' rondleiding, maar ook een kano of kayak huren is een optie, bijvoorbeeld rond Florida Bay. De leukste manier om de krokodillen en andere dieren in de Everglades te bekijken is met een zogenaamde airboat, een boot met een enorme propellor achterop, "great fun!".