Halverwege de 20e eeuw was Orlando niet meer dan een slaperig provinciestadje, de navijheid van Cape Canaveral en de pretparken brachten hier echter verandering in. Downtown Orlando, een drukke zakenwijk met glazen gevels, wordt pas 's avonds interessant.Orange Avenue, de hoofdstraat van Orlando, kenmerkt zich door vele bars en restaurants. Een wandeling door het park rond Lake Eola, drie straten ten oosten van Orange Anenue, geeft u een indruk van de geschiedenis van Orlando. Aan het meer staan enkele houten huizen van de eerste kolonisten terwijl in de rustiger woonwijken ten noorden van Downtown u verschillende parken en musea kunt bezoeken.

Ga vooral in de chique buitenwijk Winter Park naar het Charles Hosmer Morse Museum of American Art (enorme verzameling van de werken van Tiffany, art-nouveau-creaties). Op International Drive vindt u Walt Disney World, Seaworld, Universal Studios, en Discovery Park. Koop uw betrouwbare tickets online op internet, zgn. goedkopere tickets zijn overal op straat te koop maar wij adviseren u hier geen zaken te doen. Wet 'n Wild is een heerlijk waterpark om eventuele verkoeling te vinden. Qua winkelen zijn onze aanraders: The Florida Mall, Mall at Millenia en uiteraard de vele outletmalls, waaronder Orlando Premium Outlets (op International Drive). Als u niet alleen pretparken bezoekt, huur dan een auto. Dankzij een uitgebreid wegennetwerk kunt u zich snel verplaatsen: downtown Orlando ligt een half uur rijden ten noorden van Walt Disney World, Cypress Garden Adventure Park een uur zuidwaarts. De Space Coast ligt een uur ten oosten van Orlando aan Route 528 (Beachline Expressway), de I-95 is de voornaamste kustroute. Route A1A verbindt de 116 km fraaie stranden op de barriere-eilanden langs de brede Indian River. In Florida dient u, zeker van en naar het vliegveld, rekening te houden met de vele tolwegen, vermijdt u de rij met de indicatie SunPass, deze doorgang is bedoeld voor residents welke over een kaart beschikken. Indien u met een camper reist; Fort Wilderness Resort and Campground ligt aan Bay Lake op het terrein van het Magic Kindom resort, en telt zo'n 750 schaduwrijke kampeerplaatsen en 400 hutten. Men hecht hier waarde aan respect voor de natuur en het buitenleven. Er is een bootverbinding naar het Magic Kingdom en er rijden bussen naar alle pretparken.Verwarmde zwembaden, begeleide tochten te paard en pony, sportvelden, fietsen, varen, vissen en de plaatsen zijn klein, maar redelijk rustig gelegen en beschikken over elektrische voorzieningen en stromend water. Zgn. Comfort Stations (airco, wasgelegenheid, douches, telefoons en zelfs ijsmachines) liggen verspreid over het terrein.

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners