West Palm Beach

West Palm Beach, gelegen aan de kust op 200 km ten noorden van Miami, kent enkele leuke bezienswaardigheden, m.n. het Norton Museum of Art, een prachtig kunstmuseum dat in de New York Times werd uitgeroepen tot het beste museum in het zuidoosten van de VS. In het John D MacArthur Beach State Park komt u over een spectaculaire houten brug over een met mangroven begroeide inham van Lake Worth op een prachtig strand. Op Singer Island of Palm Beach Shores wordt veel gevaren en gevist. Het McCarthy's Wildlife Sanctuary is een prachtig natuurgebied met wilde dieren. Het noordelijker gelegen Jupiter Beach Park is een mekka voor hengelaars en pelikanen.

Er zijn vele aan de waterkant gelegen restaurants, winkels en bars. Clematis Street, in het historische centrum, is de belangrijkste winkelstraat, met vele boutiques, live muziek, restaurants, antiekwinkels en warenhuizen. Vanuit West Palm Beach kunt u ook tochten boeken met cruiseboten als u wilt gaan snorkelen of duiken op de riffen voor de kust (aanrader). Als u iets leuks wilt doen 's-avonds, raden we u een bezoek aan het schitterende Kravis center aan, elke jaar worden hier meer dan 800 evenementen georganiseerd, variƫrend van concerten tot toneelstukken en balletvoorstellingen (aanrader). Ook met uw kinderen is er hier veel te ondernemen, twee van de leukste attracties zijn het bovengenoemde McCarthy Wildlife Sanctuary en ook de Lion Country Safari. Voor de liefhebbers van cultuur bevelen we u een bezoek aan het Flagler Museum of het Norton Museum of Art aan. Medewerkers van Greatlakes-Travel bezochten West Palm Beach en Florida in mei en juli 2009, we geven u uit ervaring een goed advies.

Tip: beklim ook het Jupiter Inlet Lighthouse, daterend uit 1860, voor een groots uitzicht. U ziet hier dat Palm Beach letterlijk en figuurlijk een eiland vormt. Bezoek ook Worth Avenue; het uiterst luxueuze winkelhart van Palm Beach (huur hiervoor een fiets, tandem of skates bij de Palm Beach Bicycle Trail Shop op 223 Sunrise Avenue).