Hāmākua Coast laat de reiziger genieten van weelderige, tropische regenwouden waar sprookjesachtige watervallen zacht klaterend of krachtig denderend omlaag komen. Steile kliffen wisselen het groene landschap af om abrupt te eindigen in de oceaan of aan de voet van zwarte zandstranden. Wanneer u de Hāmākua Heritage Corridor Drive volgt zult u oude suikerplantages en schitterende, interessante bezienswaardigheden tegenkomen. Er zijn een aantal kleine stadjes die de moeite waard zijn om een stop te maken. De plaats Honoka’a is een smeltkroes van verschillende nationaliteiten en heeft door de oude, in western stijl gebouwde huizen een historische uitstraling.

Voor families is het leuk om een voorstelling bij te wonen in het Honoka’a People Theater waar elke week films worden gedraaid en tijdens het Music Festival in mei en oktober spelen er vaak bandjes. De redelijk dichtbij gelegen vallei Waipi’o Valley wordt omringd door hoge wanden en vormt zo één van de grootste natuurlijke amfitheaters ter wereld. Dit spectaculaire uitzicht kunt u bekijken door een moment te stoppen bij de Waipio Valley Overlook. In het verleden was deze plaats dichtbevolkt en van zeer religieus belang, er zijn dan ook meerdere tempels (heiau) te vinden waarvan de meest heilige de Paka’alana is. Nadat in 1946 een tsunami de stad volledig verwoestte trokken de bewoners naar hoger gelegen gebieden en sindsdien wordt de stad nog maar schaars bewoond. Ondanks de aantrekkelijke nabijheid van de oceaan is het niet verstandig het water in te gaan door de sterke en verraderlijke stromingen. Mocht u graag actief uw dagen in Waipi’o Valley willen doorbrengen dan zijn er een aantal tochten die u kunt ondernemen: de Muluwai Trail tot Waimanu Valley leidt u via het strand door de vallei, langs de Hi’ilawe watervallen (de hoogste van het eiland) en door dichtbeboste jungle. Het is niet altijd een makkelijk pad en de gehele route neemt meerdere dagen in beslag. U kunt er ook voor kiezen slechts een deel van te bewandelen of de tocht per auto te maken. Eén van de andere attracties aan de Hāmākua Coast is Kalopa State Recreation Area, een bos met inheemse, eeuwenoude plantensoorten. Er zijn meerdere paden die u kunt volgen en waar u onderweg kunt overnachten in hutten of uw tent op kunt zetten. Niet ver hiervandaan zijn ook de World Botanical Gardens, een jungle die meer dan 5.000 soorten aan flora bevat en waar u een sensationeel uitzicht heeft over Mauna Kea. U kunt hier ook de Umauma Falls bezoeken, een drietal watervallen die omgeven zijn door prachtige begroeiing. Wanneer u uw weg vervolgt komt u langs het monument, Laupahoehoe Point. Dit is opgericht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de tsunami die in 1946 plaatsvond. Op weg naar Akaka Falls State Park kunt u besluiten om heerlijk te picknicken in Kolekole Beach Park, een aangelegd park waar alle gewenst faciliteiten aanwezig zijn. Iets dat u zeker niet mag missen zijn de Akaka Falls, gelegen in het gelijknamige State Park. Midden in een regenwoud vol prachtige tropische en wilde bloemen arriveert u bij de indrukwekkende 143 meter hoge Akaka watervallen. Ook de wat minder hoge Kahuna Falls zijn in dit gebied te bewonderen. U sluit de Hāmākua Heritage Corridor Drive af met een bezoek aan de Hawaii Tropical Botanical Garden. Van deze tuin wordt gezegd dat het de mooiste plek van Big Island is. Dit botanische hof huisvest meer dan 2.500 tropische planten, een papegaaien volière en een wandelpad langs de oceaan. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en u kunt er de meest prachtige foto’s maken. Hāmākua Coast zal u nooit meer vergeten!

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners