U zult het overal terugvinden, de Waimea Canyon op het eiland Kaua’i wordt de ‘Grand Cayon of the Pacific’ genoemd. Het is weliswaar niet zo groot en niet zo oud als zijn imposante broer in Arizona, maar dat maakt het niet minder sensationeel en prachtig. De kloof strekt zich uit over een lengte van meer dan 22 kilometer en bereikt soms hoogtes van 1 kilometer. Waimea Canyon biedt spectaculaire uitzichten van de nauwe bergpassen, steile kliffen, watervallen en diepe valleien die door regen en vulkaanuitbarstingen hun grillige vormen hebben gekregen. U kunt ervoor kiezen de tocht naar de Waimea Canyon Overlook per auto te doen waar u over heel Kaua’i kunt uitkijken.

Vooral in de morgen na een verse regenbui is het mogelijk bijna het hele eiland aan uw voeten te zien liggen. Ook veel wandelaars bedwingen de bergpaden en de kloof. U kunt de Ilau Nature Loop volgen, een goed begaanbare route waarbij u onder andere langs de schitterende Waipo’o Falls komt. Onderweg zijn er faciliteiten om tussenstops te maken. Voor de wat meer uitdaging zijn er een drietal paden. De Kukui Trail vervolgt de weg waar de Ilau Loop Trail stopt. U eindigt na een steile afdaling in het Wiliwili Camp. Om hier te mogen overnachten is altijd een vergunning nodig die u vooraf kunt afhalen bij het Division of State Parks. Een andere, vrij pittige route is de Waimea Canyon Trail, een 12 kilometer lang pad waar u veel rivieren zult oversteken en die daarom het best tijdens de droge periode kan worden gevolgd. De derde is de Koai’e Canyon Trail, een tocht die u langs een aantal poelen leidt en waar u een heerlijke duik in kan nemen. U komt ook langs de overblijfselen van een oude tempel en enkele nederzettingen die redelijk in tact zijn gebleven. In stormachtige maanden wordt het afgeraden deze tocht te maken aangezien de rivier plotseling snel kan stijgen, waardoor u niet meer verder zult kunnen gaan. Een andere tip is om altijd voldoende drinkwater bij u te hebben, dit is namelijk op weinig plekken te vinden.

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners