De historische (hoofd)stad Lahaina is, na de stranden, de meest bezochte plaats op Maui. De aanwezigheid van zoet water trok duizenden jaren geleden al de eerste Polynesische kolonisten naar het gebied. De stad biedt een mengeling van stadse genoegens ten opzichte van unieke culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Het is een stad die zowel overdag als ook ’s nachts bruist van het leven en als bezoeker zult u zich in alle opzichten kunnen vermaken. Eén van de bezienswaardigheden waar de bewoners bijzonder trots op zijn is de Banyan Tree, een enorme ficus die in 1873 geplant is ter ere van het vijftigjarige bestaan van Christelijke missionarissen in Lahaina.

De boom is inmiddels meer dan 18 meter hoog en er zijn bankjes onder geplaatst waar zowel de lokale bevolking als reizigers graag plaatsnemen in de verkoelende schaduw. Voor een wat meer actieve bezigheid is er een wandelroute uitgezet, Lahaina Historic Trail, die u langs wel 62 trekpleisters voert. Wanneer u dit pad volgt krijgt u een fascinerend beeld van de invloeden die Hawaii hebben gevormd. Er wordt u een glimp gegund over de tijden van walvisvaart, de periode van de missionarissen en het leven op de plantages. Een wandelkaart met informatie kunt u verkrijgen bij het Lahaina Visitor Centre, dat is gevestigd in het Old Lahaina Courthouse. Dit gebouw is op zich al een bezoekje waard aangezien u er vandaag de dag de Lahaina Arts Society en het Lahaina Heritage Museum in kunt vinden. De eerste bevat hedendaagse kunst in wat vroeger een gevangenis voor, met name, dronken zeelui was. Het Heritage Museum biedt u een kijkje in het verleden van Lahaina en toont u producten die de eerste bewoners van Maui hebben gemaakt en gebruikt. Lahaina heeft de reputatie een uitstekende plek te zijn om surflessen te nemen . Er zijn een aantal scholen die u beloven binnen twee uur de (eerste) kneepjes van deze watersport bij te brengen. Verder worden er een aantal duik excursies georganiseerd waarbij duikers vanuit de haven met schepen worden meegenomen naar een diepere wateren. Nog een bijzondere manier om de wereld onder water te verkennen is per duikboot! De Atlantis Submarine neemt jong en oud mee naar een diepte van ongeveer 40 meter, waar u koraal, vissen en gezonken schepen zal aanschouwen. De mogelijkheden om het water op te gaan zijn talloos, u kunt per catamaran door het water snijden of met motor- of zeilboot kalm langs de kusten varen. Lahaina biedt de bezoeker graag vermaak en dit komt ook terug in de festivals en evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Er zijn daarnaast dagelijks terugkerende feesten, waarvan u er zeker één moet hebben bijgewoond. Zo’n feest, Luau genoemd, gaat meestal gepaard met een uitstekend diner en een show waarbij u vermaakt wordt met originele Hula dans en circusacts. Eén ding is zeker: Lahaina verrast de bezoeker in alle opzichten en u zal zich niet hoeven te vervelen.

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners