Pearl Harbour is vooral bekend vanwege de Japanse luchtaanval op de Amerikanen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Op 7 december 1941 vloog de Japanse luchtmacht over de haven en bombardeerden Amerikaanse oorlogsschepen, waardoor velen het leven lieten. Vandaag de dag is er nog jaarlijks een herdenkingsdag bij de USS Arizona Memorial Site, waar meer dan 1,5 miljoen mensen naartoe komen om de slachtoffers te herdenken. Dit park biedt ook dagelijks een rondleiding, waarbij een documentaire over de aanval wordt getoond en een boottocht naar het gedenkteken.

Er zijn meestal lange wachtrijen die u enigszins kunt vermijden door zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan. De twee andere bezienswaardigheden zijn: het USS Bowfin Submarine Museum & Park en de Battleship Missouri Memorial. Bij het museum kunt u de onderzeeër USS Bowfin bezichtigen en veel andere informatie verkrijgen over de aanval en de nasleep ervan. De Memorial toont u het schip Missouri, dat aan het eind van de oorlog door de Amerikanen werd ingezet om de Japanners te verslaan en waar de uiteindelijke overgave door de Japanners getekend werd. U komt hier ook dicht in de buurt van de plaats waar de USS Arizona zonk, het eerste schip dat werd aangevallen en waar de meeste doden te betreuren waren. Voor een weids overzicht van de gehele baai kunt u via het pad Waimano Trail naar een prachtig uitkijkpunt. Het is geen gemakkelijke route waar u soms met touwen naar boven zult moeten klimmen . Mocht u interesse hebben in de historie van het gebied rond Pearl Harbour dan is Hawaii Plantation Village een aanrader. U zet een stap terug in de tijd en ervaart hoe de arbeiders van de suikerplantage, bestaande uit vele verschillende nationaliteiten, toen woonden. Nog een stapje terug in het verleden zet u in Kea’iwa Heiau State Park, waar een tempel staat die van oudsher omringd wordt door medische planten en kruiden. Deze tempel zou genezing kunnen bieden en er komen dan ook veel bedevaartgangers deze Heiau bezoeken. In hetzelfde park loopt ook een redelijk gemakkelijke, maar prachtige wandelroute van ongeveer 7 kilometer langs weelderig groen, de Aiea Loop Trail. Onderweg kunt u hier naar keuze kamperen om een dag later u tocht te vervolgen. Waar u ook gaat, Pearl Harbour gunt u hoe dan ook een bewogen en fascinerende blik terug in de tijd.

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners