Boston

Boston, gelegen op 295 km ten noordoosten van New York, en is de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts. Boston wordt ook wel beschouwd als de hoofdstad van New England. Deze statige en welvarende stad is één van onze favoriete steden in Amerika vanwege de knusse sfeer in de binnenstad. Daarnaast heeft Boston een belangrijke rol vervuld in de Amerikaanse geschiedenis, de "Boston Teaparty" was het begin van de Amerikaanse onafhankelijksstrijd tegen Engeland. Tip: bezoek de Freedom Trail en de USS Constitution, het schip dat in 1997 te water werd gelaten en deelnam aan de zeeoorlog tegen de Engelsen in 1812.

De Freedom Trail is een "must-do" voor ELKE bezoeker van Boston. Dit is een gewoon een geweldig leuke ervaring, en de beste manier om in een relatief korte tijd te genieten van zowel de stad als van een leuke haalbare wandeling. Daarnaast heeft u de gelegenheid tot het bezoeken van maar liefst 16 historisch belangrijke locaties!!. Het stenen wandelpad van de Freedom Trail is ongeveer 4 km lang en de belangrijkste historische significante gebeurtenissen, plaatsen, gebouwen, kerken, kerkhoven, musea en andere gebouwen worden op het pad aangegeven. U kunt het pad zelf lopen want het is onmogelijk om te verdwalen. U ziet o.a. Boston Common, Massachusetts State House, Park Street Church, Granary Burying Ground, Kings Chapel, het standbeeld van Benjamin Franklin, Old Corner Bookstore, Old South Meeting House, Old State House, de locatie van de Boston massamoord, Faneuil Hall, Paul Revere House, Old North Church, Copp's Hill begraafplaats, Bunker Hill Monument en natuurlijk het beroemde schip: de USS Constitution. De National Park Service organiseert gratis wandelingen over gedeeltes van de Freedom Trail onder leiding van een NPS gids. U kunt ook een gids huren in het park Boston Commons. Na het lopen van de Freedom Trail heeft u meteen een goed gevoel over Boston, een heerlijke stad, en we raden deze tocht aan iedereen aan, zelfs als u geen interesse in geschiedenis heeft!
Andere leuke attracties in Boston zijn o.a. het kindvriendelijke Museum of Science, het beroemde honkbalstadium Fenway Park waar u de Red Sox kunt zien (wij regelen tegen meerprijs kaartjes voor u als er wordt gespeeld!), het Museum of Fine Arts, Trinity Church, JFK Presidential Museum, de italiaanse wijk North End, het USS Constitution Museum het het heerlijke en bruisende Boston Common Park. De sfeer van Boston moet u zelf ervaren, Boston is misschien wel de gezelligste stad van Amerika.