Cape Cod

Vraag het aan elke bewoner van New York of Boston en bijna iedereen zal het bevestigen: één van de mooiste regio's in New England is de kuststreek rondom Cape Cod. Dit ten zuidoosten van Boston gelegen schiereiland staat bekend om topklasse stranden en vertier. Dit het hét gebied voor een aantal relaxte dagen aan het strand, leuke kustplaatsjes, toprestaurants en vele attracties (ook voor kinderen). En dit alles op minder dan twee uur rijden van Boston. U kunt op Cape Cod o.a. eindeloos wandelen, walvistochten maken, heerlijk eten, fietsen en lekker uitwaaien. Een echte aanrader- gewoon doen!

In totaal tellen Cape Cod, en de voor de kust van Cape Cod liggende eilanden Martha's Vineyard en Nantucket, meer dan 115 afzonderlijke brede zandstranden, die over een lengte van meer dan 900 km rondom de baai van Nantucket Sound liggen. Enkele van deze stranden worden erkend als beste stranden van Amerika. Daarnaast is hier van alles te doen: Cape Cod heeft 170 km fietspaden, 41 golfbanen, 83 musea, 365 meren en plassen, tientallen zeer goede restaurants en 13 historische vuurtorens, om maar even wat op te noemen. U bereikt Cape Cod via Highway 3 vanuit Boston (slechts 130 km) of via Interstate 195 vanuit het zuidwesten. Cape Cod ligt op 400 km (5 uur rijden) ten noordoosten van New York. De voornaamste plaatsen op Cape Cod zijn Hyannis, West Yarmouth, Woods Hole, Eastham, Truro en Provincetown. Als u van plan bent naar Martha's Vineyard te reizen, dan kunt u met uw auto de veerdienst van de Steamship Authority nemen vanuit Woods Hole, of de veerdiensten vanuit o.a. Hyannis of Fallmouth (zonder auto). De leukste plaatsen op Martha's Vineyard, een eiland ter grootte van Vlieland, zijn Edgartown, Oak Bluffs en Vineyard Haven.

Enkele Highlights van Cape Cod: bezoek de Cape Cod National Seashore, met de beste stranden in het gebied, met mooie namen als Coast Guard Beach en Nauset Light nabij Eastham, Marconi Beach nabij Wellfleet, Head of the Meadow nabij Truro en Race Point en Herring Grove in Provincetown. Andere topstranden zijn Long Pond Beach en Joseph Sylvia State Beach op Martha's Vineyard en Craigville Beach, Sandy Neck en Nauset Beach op Cape Cod. In de Cape Cod National Seashore organiseren park rangers verschillende kano, kayak- en wandeltochten. Verder lopen er door dit gebied drie prachtige fietspaden, de Nauset Trail vanuit Eastham, de Head of the Meadow Trail vanuit Truro en de Province Lands Trail vanuit Provincetown.

Vrijwel alle watersporten inclusief het nemen van surflessen met een wetsuit in de branding (leuk voor kinderen>12 jaar) zijn hier mogelijk. Daarnaast is het mogelijk een walvistocht te boeken nabij Stellwagen Bank, te zwemmen in zeewater van buitengewoon goede kwaliteit, of natuur te gaan bekijken in het Wellfleet Bay Wildlife Sancuary. Sommige mensen bezoeken één van de vele musea of bekijken meerdere vuurtorens, zoals bijvoorbeeld de hele mooie vuurtoren nabij Nauset Beach. Cape Cod staat verder bekend om zijn uitstekende vistrestaurants zoals The Lobster Pot in Provincetown, Moby Dick in Wellfleet, Blackfish in Truro en de Friendly Fisherman in Eastham. Andere goede restaurants met een meer gevarieerde Amerikaanse of Italiaanse keuken zijn de Old Yarmouth Inn in Yarmouth, Fanizzi's in Provincetown en Misake voor Japans eten in Hyannis. Voor gezinnen met kinderen zijn er vele op families georiënteerde amusements en pretparken (ook in de nabijheid van Boston).