White Mountains

Vaak worden we door onze reizigers gevraagd of het mogelijk zou zijn om in het noord-oosten van Amerika enige dagen door te brengen in een mooi natuurgebied. Ten onrechte denken vele reizigers dat het noordoosten van de USA geen echte natuur meer kent, omdat het beeld van de grote steden van de oostkust overheerst. Het antwoord op de bovenstaande vraag is: ja, er zijn verschillende schitterende natuurgebieden. Eén van de mooiste echte wildernis (inderdaad wildernis) gebieden is het White Mountains National Forest, dit natuurgebied ligt op slechts twee uur rijden ten noorden van Boston in New England.

Het White Mountains National Forest heeft een oppervlakte ter grootte van (ongeveer) de provincie Noord-Holland, en bestaat uit een verzameling prachtige bergruggen waaronder de Presidential Range, de Franconia Range en de Sandwich Range. Het gebied omvat een kwart van de staat New Hampshire en een gedeelte van de staat Maine. Dit is het meest ruige en avontuurlijke berggebied in New England, met maar liefst 48 bergen tussen de 1000 en 2000 meter, waarvan de hoogste berg, Mount Washington, maar liefst 1917 meter hoog is. Verder vindt u hier in totaal 1800 km wandelpaden (hierover later meer). De White Mountains zijn een zeer populaire bestemming voor stedelingen in het noord-oosten, op zoek naar rust, ruimte en schone lucht en worden jaarlijks ook door ongeveer 2 miljoen buitenlandse touristen bezocht. Mountain biking, wandelen, sportvissen, dieren spotten, picknicken, rotsklimmen, zwemmen en kanoën zijn slechts enkele van de vele activiteiten die u hier kunt ondernemen. Voor de kinderen zijn er ook in totaal 16 gezellige familie-uitjes en attractieparken, zoals Attitash, Clark’s Trading Post, Loon Mountain, de Conway Scenic Railroad, Six Gun City, Story Land en Whale’s Tale Water Park.

U bereikt de White Mountains via Interstate 93, als u over de snelweg km’s wilt maken. Als u wilt genieten van de vele leuke kleinere regionale plaatsjes in New Hampshire en Maine, kies dan Route 16 (de noord-zuid route) of Route 112 (de oost-west route).

Enkele van onze aanraders en touristische highlights:

Cruise met uw auto of camper over de Kancamagus Highway. Eén van de mooiste routes is de White Mountain Trail, waarvan de Kancamagus Highway onderdeel uitmaakt. Deze touristische route is verkozen tot één van de 60 mooiste National Scenic Byways (routes) in Amerika. De Kancamagus Highway loopt vanaf de Pemigewasset River nabij Lincoln, over een afstand van 55 km, ruim 1 verticale kilometer omhoog naar de Saco River. In de herst, vanaf midden september tot eind oktober, kleuren de bladeren zich in de mooiste tinten en is de Indian Summer hier op zijn mooist. Let hier goed op want de kansen op het zien van elanden in de drassige gebieden en zwarte beren zijn hier zeer goed. Stop tijdens u rit bij de Boulder Loop als u geïnteresseerd bent in de geologie van de White Mountains. Verder raden we US route 302 aan, deze weg maakt ook deel uit van White Mountain Trail.

Wandel één van de prachtige wandelroutes. De White Mountains zijn een echt wandelparadijs met in totaal 1800 km goed aangegeven routes. Zelfs een gedeelte van de wereldberoemde, 3480 km lange Appalachian Trail wandelroute, loopt door de White Mountains. Dit goed gemarkeerde wandelpad wordt door 30 verschillende wandelverenigingen onderhouden en biedt u de mogelijkheid om een meerdaagse wandeling te maken, met een overnachting in een berghut. Zie voor meer informatie de website van de Appalachian Mountain Club. Greatlakes-Travel kan voor u desgewenst de reservering van een berghut op uw route verzorgen. De hoogteverschillen kunnen fors zijn, maar aan het begin van elke trail vindt u informatie met betrekking tot de te verwachten moeilijkheidsgraad, zodat u een route kunt vinden die bij uw reisgezelschap past.

Huur een gids en ga vroeg in de ochtend op zoek naar vogels of grote zoogdieren. Voor de dierenliefhebbers en amateurfotografen is er goed nieuws: in de White Mountains leven naar schatting 1400 zwarte beren, elanden, herten, en ongeveer 184 vogelsoorten. Het is verstandig om een gids in te huren, de lokale kennis van deze specialisten is onontbeerlijk. Op verzoek kunnen wij een gids voor u verzorgen.

Ga mountainbiken met uw partner of met de hele familie. De White Mountains zijn ook ideaal om te mountainbiken. Er is een uitgebreid netwerk met mountainbike trails.

Bezoek de leuke stadjes in de omgeving zoals b.v. Hanover, een stadje van 11000 inwoners, in 2007 verkozen tot “second best place to live in the USA”door CNN.