Adirondack Park Preserve

Veel mensen denken dat er geen echte wildernisgebieden zijn in het noord-oosten van de Verenigde Staten, het beeld van de grote steden Boston, New York, Philadelphia en Washington DC overheerst. Laten wij uw kennis snel op peil brengen; het noordoosten van de Verenigde Staten biedt enkele van de mooiste natuurgebieden in de Verenigde Staten.The Great Smokey Mountains, de White Mountains, de Catskills en de Adirondack Park Preserve, zijn slechts enkele van de gebieden waar u heerlijk tot rust kunt komen. De Adirondack Park Preserve (ook wel “The Adirondacks Mountain Region” genoemd) is het grootste en mooiste wildernisgebied in het noordoosten van de USA.

The Adirondacks bevatten 85% van de wildernis in het noordoosten van Amerika. Het gebied is enorm, de Adirondacks zijn groter dan de Nationale Parken Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon en Glacier gecombineerd! In totaal beslaat dit natuurgebied 64% van de oppervlakte van Nederland. Voor de wandelaar zijn de Adirondacks een waar paradijs: hier vindt u het grootste netwerk van wandelpaden in Amerika (in totaal 3200 km). Verder zijn er 3000 (inderdaad, 3000) meren, 60 golfbanen, tientallen vriendelijke stadjes, ranches, zeilwedstrijden, mogelijkheden tot rafting, fantastische sportvismogelijkheden, en prachtige regionale routes (11 van de 14 mooiste Scenic Routes in de staat New York lopen door de Adirondacks). Als u denkt dat u zich mogelijk nog steeds zou vervelen zijn er voor u musea, roller-coaster rides, en verschillende familie-amusements parken zoals Six Flags. Voor de liefhebbers van de dieren- en plantenwereld is er ook veel te zien. Tip: laat Greatlakes-Travel
een gids voor u verzorgen, MET gids heeft u veel meer kans op het zien van groot wild. Veel mensen bezoeken de Adirondacks ook in herfst. In dit jaargetijde kleuren de bladeren prachtig rood en kunt u hier eindeloos genieten van de beroemde Indian Summer. In de winter wordt er stevig geskiet, niet voor niets werden de Olympische Winterspelen van 1932 en 1980 in het in de Adirondacks gelegen wintersportdorp Lake Placid georganiseerd. De Adirondacks liggen op 462 km pal ten noorden van New York, de geschatte reistijd vanuit New York (of Boston) naar Lake Placid is ongeveer 5 uur.