Washington State

De staat Washington, gelegen tussen Oregon en Canada, is werkelijk schitterend. U vindt hier alles, schitterende steden zoals Seattle, prachtige kustwegen, vulkanen, berggebieden met gletsjermeren, prachtige wandelpaden, en goede restaurants. Geen wonder dat Washington State één van de meest populaire staten in Amerika is voor optimaal woongenot. De eerste hoofdattractie is Seattle, met in haar omgeving de North Cascade Mountains, op enkele uren rijden van Seattle. Hier vindt u schitterende berglandschappen, met als highlights: Mount Baker (een actieve 3285m hoge vulkaan, met meerdere grote gletsjers), Mount Shuksan, Sauk Mountain, Grasshopper Pass en Rainy Pass. U kunt hier eindeloos wandelen, mountainbiken, of gewoon rondrijden in uw auto, terwijl u geniet van het uitzicht.

Washington State ligt aan de kust, het water van de Pacific Northwest is kraakhelder en barst van het leven; maak hier bijvoorbeeld een whale watching tour in Puget Sound, of volg de Juan de Fuca Highway (ook een "scenic byway"- een echte aanrader. Een bezoek aan Whidbey island of de San Juan Islands is ook altijd leuk.

National Geographic Traveller rangschikt de Cascade Loop Scenic Byway, een 640 km lange route door het noorden van Washington State, als "one of America's grandest, most spectacular drives". Deze autorit begint op ongeveer 50 km ten noorden van Seattle. U rijdt door de Cascade Mountain Range, en u ziet daarnaast de Columbia riviervallei, het gletsjermeer Lake Chelan, en het North Cascades National Park. Andere highlights zijn Glacier Peak, Mount Pilchuk, de Green Mountains en de Glacier Peak wildernis.

In het zuidwesten, 150 km ten zuiden van Seattle, vindt u als voornaamste attractie Mount St. Helens, een actieve vulkaan met een zeer interessante geschiedenis. Deze beruchte vulkaan staat vooral bekend om de verwoestende uitbarsting van 18 mei 1980, de meest dodelijke vulkaanuitbarsting in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hierbij kwamen 57 mensen om het leven en verder werden 200 huizen, 47 bruggen, 24 km spoorweg en 300 km wegen totaal van de aarde weggevaagd. Een verwoestende, pyroclastische aswolk, met een temperatuur van 500 graden, maakte een gebied van 600 km2 met de grond gelijk, en toen alles voorbij was was er 400 meter van de top van de vulkaan verdwenen. U kunt alles in detail ervaren in het Mount St. Helens Visitor Center en Vulcanic Monument.