Buffalo

Buffalo ligt aan de voet van de mooie Big Horn Mountains en makkelijk bereikbaar door zijn ligging aan het kruispunt van de Interstates 25 en 90. De Wyoming State Highway van Mount Rushmore naar Yellowstone NP loopt door Buffalo. De Cloud Peak Scenic Byway is een makkelijke en mooie route tussen deze 2 nationale monumenten.

De hoofdstraat in Buffalo telt een aantal historische gebouwen waaronder het Occidental hotel, waar Greatlakes vaak mensen boekt. Breng ook eens een bezoek aan het Jim Gatchell museum. Dit museum maakt deel uit van de gemeenschap sinds 1900. Toen opende Jim Gatchell een winkel waar eigenlijk alles te koop was. Veel reizigers stopten er tijdens hun reis. Doordat Jim een zeer geliefd persoon bij deze reizigers werd, ontving hij allerlei leuke aandenken. Zelfs pistolen. Nadat Jim Gatchell in 1954 overleed, doneerde zijn familie de gehele collectie van verzamelde spullen van American Old West aan Buffalo, en werd zijn winkel een museum.

Vanuit Buffalo is het maar een klein stukje rijden om leuke dingen te ondernemen zoals varen, vissen en om naar de meren en de bergen te gaan. En wat zeker de moeite waard is: neem eens een kijkje op een ranch. Of nog beter: overnacht er. Dan krijgt u echt het Western gevoel!