Jackson Hole

Per jaar wordt Jackson Hole bezocht door miljoenen enthousiaste mensen. Om te skien en andere buitenactiviteiten te doen, maar natuurlijk ook vanwege het Grand Teton NP. Jackson, gelegen in de Jackson vallei, is de toegangspoort tot dit geweldige nationale park en de dichtsbijzijnde stad. Het biedt een keur aan overnachtingsmogelijkheden, restaurants en winkels. De START-bus biedt gratis vervoer aan in Jackson en voor een klein bedrag wordt u naar Teton Village, Star Valley of Teton Valley gebracht en kunt u de auto laten staan.

Een leuke bezienswaardigheid op het Jackson Town Square is de boog van allemaal elandengeweien. Altijd een populair fotopunt! Een tal van activiteiten voor zowel binnen-als buiten zijn mogelijk in Jackson Hole: kunstgalerien, theater, bijwonen van concerten, skien, snowboarden, mountainbiken, fietsen, wandelen, raften, vliegvissen. In het National Museum of Wildlife Art krijgt u kunst te zien over wilde dieren en planten. Het museum heeft een unieke ligging bovenop de heuvel in Jackson waarbij u uitkijkt over het National Elk Refuge. Naast deze kunstcollecties zijn er ook diverse interessante tentoonstellingen. En de vriendelijke medewerkers in dit museum beantwoorden graag uw vragen en geven u goede adviezen voor het spotten van wild in de natuur. Een leuke tip voor gezinnen met kinderen is de Bar T 5 Covered Wagon Cookout. Een programma met entertainment en eten. Per huifkar vertrekt u naar de mooie Cache Creek Canyon, even buiten de stad. In het kamp aangekomen zal al snel de bel klinken en dat kan maar 1 ding betekenen: eten. Als de pannen leeg zijn is het tijd voor Bar T 5 Band en zij zullen u vermaken met leuke muziek. Om uw avond helemaal compleet te maken, rijdt u in de huifkar terug naar Jackson Hole tijdens het ondergaan van de zon. Net zoals de cowboys dit vroeger deden. Deze excursie is mogelijk van half mei t/m eind september van maandag t/m zaterdag.

Bezoekt u Jackson Hole in de wintermaanden, dan is één van de populaire excursies het National Elk Refuge. Per slee rijdt u naar een gigantische kudde elanden. De tour begint bij het Visitor Center, waar u informatie krijgt van een gids en kunt u instappen in de slee. Hiermee gaar u naar de kudde die iedere winter hier naar toekomt. Dekens worden aangereikt, maar kleed u vooral warm aan, aangezien het zeer koud kan zijn!