GLT51: "Mississippi Blues Trail, Memphis to New Orleans, 14-daagse reis"

Deze sfeervolle 14-daagse reis, van Memphis naar New Orleans, brengt u naar de bakermat van blues, soul en rock'n roll in het diepe zuiden van Amerika. In Memphis kunt u BB Kings Blues Club, Sun Studio, het Stax Museum of American Soul Music en het Memphis Rock'n Roll Museum bezoeken. Ook een bezoek aan Soulsville in South Memphis, waar Aretha Franklin is geboren, is aan te raden. Een andere voorname attractie in Memphis is het National Historic Landmark "Graceland", het voormalige landgoed van Elvis Presley. Daarnaast is voor liefhebbers van Elvis Presley en country muziek, een bezoek aan Nashville een absolute "Must". Tip: bezoek hier zowel de Country Music Hall of Fame (dit geweldige gebouw is gebouwd in de vorm van een toetsenbord), als RCA studio B. In RCA Studio B vindt u o.a. de complete geschiedenis van Elvis Presley en vele andere muzikale grootheden uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Vervolgens bezoekt u de geboorteplaats van Elvis, (het zuidelijke stadje Tupelo), Clarksdale, Indianola (waar u het BB King Museum kunt bezoeken), Natchez en New Orleans tijdens uw rondreis over de Mississippi Blues Trail. Geniet van de typische Cajun keuken, de dromerige "Southern" sfeer, de prachtige plantages en herenhuizen én enorm veel goede muziek tijdens deze erg leuke reis! Tip: ook te combineren met bijvoorbeeld enige dagen New York of Chicago!

Memphis TN

Dag: 1 - 0 km

U vliegt vandaag naar Memphis waar uw reis in het muzikale, diepe zuiden van Amerika begint! Memphis is een stad met vele gezichten. Elvis gaf hier zijn eerste concert en u kunt de ranch van Jerry Lee Lewis bezoeken. Maar het is ook de plaats waar Martin Luther King zijn laatste momenten doorbracht en de slavernij tierde er ooit welig. U verblijft 2 nachten (nacht 1 en 2) in deze fascinerende stad. Memphis is de stad van de blues, de rock & roll en de soul; het is de stad van barbeque kenners en Elvis-fanaten. Hier vindt u de beste blues-clubs Lees meer ..

Nashville TN

Dag: 3 - 340 km

Via de I-40 W komt u aan in de stad Nashville, waar u 2 nachten (nacht 3 en 4) verblijft. Nashville is de bakermat van de country muziek vol melodramatische gitaarloopjes, zang met een snik en een gebroken hart. De stad heeft vele toeristische attracties. Populair zijn de Country Music Hall of Fame, Ryman Auditorium, downtown Nashville en de Grand Ole Opry. Voor liefhebbers van Elvis Presley is een bezoek aan Nashville een absolute "must": in de RCA studio B vindt u de complete geschiedenis van de King. Een bezoek aan een plantage, een museum of Lees meer ..

Tupelo MS

Dag: 5 - 347 km

U rijdt richting het westen tot u Tupelo bereikt, de geboortestad van Elvis Presley. Veel in deze stad draait om "The King", maar er zijn ook een aantal andere interessante bezienswaardigheden. Voor natuurliefhebbers is er bijvoorbeeld de Natchez Trace Parkway, een nationale scenic weg. U verblijft hier 1 nacht (nacht 5). Tupelo is de stad waar Elvis Presley op 8 januari 1935 geboren is. Zijn geboortehuis is dan ook dé toeristische trekpleister van de stad. U kunt in Tupelo ook de Elvis Driving Tour volgen, waar u langs tien andere interessante Lees meer ..

Mississippi Blues Trail

Dag: 6 - 0 km

De Mississippi Blues Trail neemt u mee op een tocht langs alle plaatsen die met de Blues te maken hebben. De Blues is de grondlegger geweest voor de meeste muziekstromen zoals Rock & Roll, R&B, Country muziek, maar ook voor hedendaagse muziek. De Mississippi Blues Trail, opgezet door de Mississppi Blues, is een project waarbij door heel Mississippi kenmerkende borden geplaatst worden (zogenaamde ‘markers’) in plaatsen en op plekken die veel betekend hebben voor de ontwikkeling van de Blues. Dit kunnen zeer uiteenlopende dingen zijn; van straten Lees meer ..

Clarksdale MS

Dag: 6 - 182 km

Ooit was Clarksdale een ontmoetingsplaats voor arbeiders van de omringende plantages, maar het groeide door de jaren heen uit tot dè geboorteplaats van de Blues. Vele artiesten hebben hier live opgetreden, waaronder Elvis Presley, Muddy Waters, Sam Cook, Sonny Boy, Robert Nighthawk en vele anderen. We hebben 1 nacht (nacht 6) voor u gereserveerd in Clarksdale. Clarksdale is de geboorteplaats van muzikanten als Sam Cooke, Ike Turner, Muddy Waters en John Lee Hooker en dus de geboortestad van de blues. Hier ligt ook de Crossroads waar volgens de Lees meer ..

Indianola MS

Dag: 7 - 102 km

U rijdt via de US-61 S richting het zuiden tot u de stad Indianola hebt bereikt. U verblijft 1 nacht (nacht 7) in deze stad, waar u volop kunt genieten van live optredens tot in de late uurtjes. Deze plaats in het Mississippi Delta gebied is bekend als de geboorteplaats van B.B. King en vanwege haar bluesmuziek. De plaats zit vol met blues joints. Twee "must see" blues clubs zijn Club Ebony en het nationaal bekende 308 Blues Club and Cafe. Hier vindt u de beste lokale en regionale blues, rock, country maar ook hiphop optredens. De sfeer in deze Lees meer ..

Natchez MS

Dag: 8 - 270 km

Natchez is één van de plaatsen van de Mississippi Blues Trail en heeft wel vier ‘markers’. Hoewel het diepe zuiden een relaxte houding oproept, biedt het ook veel outdoor activiteiten. Naast bijvoorbeeld wandelen en fietsen kunt u op de uiterwaarden van de Mississippi ook veel broedende vogels spotten. U verblijft hier 2 nachten (nacht 8 en 9). Natchez, gelegen aan de Mississippi rivier, is een internationale stad met een rijke historie en cultuur. Mede dankzij de Afrikanen, Fransen, Engelsen en de Spanjaarden, die hier allemaal hun opwachting Lees meer ..

Henderson LA

Dag: 10 - 217 km

De volgende plaats die u tijdens deze reis aandoet is Henderson. Dit spectaculaire gebied bereikt u door snelweg US-61 S te volgen en daarna verder te rijden via de I-110 W. Wij hebben hier 2 nachten (nacht 10 en 11) voor u geboekt. Henderson, een klein plaatsje, wat ligt aan het Henderson LAke bij het Atchafalaya moerasgebied. Hèt grootste moeras van Amerika. Hier komen de Atchafalaya rivier en de Golf van Mexico samen. Van de vele moerasgebieden die Louisiana telt is het Atchafalaya Basin wel de meest unieke. Dit moerasgebied bestaat grotedeels Lees meer ..

New Orleans LA

Dag: 12 - 201 km

Uw reis bereikt één van de hoogtepunten in de stad van de Jazz, New Orleans. U verblijft hier 2 nachten (nacht 12 en 13) om te feesten en te genieten van de talloze, restaurants, bars en dancings. In het eerste kwartaal van elk jaar vindt Mardi Gras plaats, de Amerikaanse versie van Carnaval. Verder is het fantastisch om in New Orleans de historische districten te bezoeken, waar u zelfs nog met de oudste tram van de wereld kan meerijden. New Orleans, grenzend aan de Mississippi rivier in het zuidwesten van de staat Louisiana. Een fascinerende stad Lees meer ..

Deze reis is inclusief: vluchten (worden nog geadviseerd), reserveringkosten, accomodatie, brandstoftoeslag op het moment van boeking, en alle lokale belastingen en heffingen. Inclusief 13 overnachtingen in zeer goede driesterren equivalente hotels, vakantiehuisjes en B&B's. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners