Banff is een klein skidorp in Banff National Park in de Canadese staat Alberta, gelegen tussen de bergen in de prachtige Bow Valley. Het dorp is aanzienlijk mondainer en luxer dan het dichtbij gelegen Canmore, het gerucht gaat dat dit komt omdat er veel door Japanners in Banff is geĆÆnvesteerd, nadat Banff jarenlang te zien was geweest in een Japanse soap serie!. Banff heeft vele prachtige winkels, leuke bars en meer uitgaansmogelijkheden dan het rustige, landelijke Canmore. Hoe kunt u uw verblijf in Banff en Banff National Park zo leuk mogelijk maken? Lees hieronder over de leukste mogelijkheden.

Neem voor een snel overzicht de Banff Gondola kabelbaan naar de top van Sulpher Mountain (2285m) en geniet van het uitzicht over Banff National Park, Banff en de prachtige Bow vallei. De vallei wordt doorsneden door de Bow river, een turquoise blauwe gletsjer rivier. Bezoek zeker ook de Sunshine Meadows, dit zijn alpenweiden welke precies over de Continental Divide lopen, en als grens dienen tussen Alberta en British Columbia. Hier ziet u sommige van de hoogste bergen in Banff National Park, inclusief Mount Assiniboine. Het barst van het wild op de Sunshine Meadows, in combinatie met de bloemenpracht levert dit altijd een aantal mooie plaatjes op. Natuurliefhebbers kunnen ook enkel uren besteden aan het bekijken van de Hoodoos, dit zijn gigantische, vrijstaande, door erosie gevormde rotsformaties van gletsjerstof, zand en rotsen, welke worden bijeengehouden door opgelost kalksteen. Een andere highlight is de omgeving nabij Vermillion Lakes, een prachtig bergmeer met schitterende uitzichten over Mount Rundle en Sulphur Mountain. U ziet hier adelaars en visarenden en veel groot wild. Een tip van Greatlakes-Travel: maak een kanotocht op de Bow River, u kunt de kano's in het dorp Banff reserveren en na een korte wandeling door het centrum meteen in Banff in de kano stappen. Nog een tip: bezoek de op korte afstand van Banff gelegen Banff Upper Hot Springs, deze op 1585 meter hoogte gelegen natuurlijke bronnen, bieden elke reiziger een heerlijk warm verkwikkend bad. Nog een laatste suggestie: boek een wildlife viewing tour met gids, deze vertrekken vanuit het centrum van Banff. Vraag Greatlakes-Travel om advies, wij helpen u graag.

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners