Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden (125 km) westelijk van Calgary. Banff wordt beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Er zijn drie stadjes in Banff; het rustige en ingetogen Canmore, het luxere Banff en het chique Lake Louise aan het meer. Voor vele reizigers is een bezoek aan Banff NP een hoogtepunt van hun vakantie vanwege de natuur, de dierenwereld en de vele mogelijkheden om leuke excursies te maken.

Er zijn vele redenen om Banff te bezoeken. De belangrijkste daarvan is dat het ruige en ongerepte gebergte in west-Canada werkelijk adembenememd is. In Banff wordt u door drie bergen omringd: Cascade Mountain (2998 meter), Mount Rundle (2949 meter) en Sulphur Mountain. Langs de laatstgenoemde brengt een kabelbaan met 360 graden view, de Banff Gondola, u in 8 minuten naar boven tot 2250 meter hoogte. Zeer spectaculair! De meer geoefende wandelaar kan daarna nog naar het hoogste punt, Sanson's Peak, via de Vista Trail Walkway. Deze top is genaamd naar Norman Sanson, een meteoroloog die tussen 1910 en 1994 meer dan 1000 maal te voet de tocht naar Sanson’s Peak maakte, zonder de hulp van de gondola!

Een andere reden is dat Banff, als oudste nationale park in Canada, een zeer diverse flora en fauna huisvest. U vindt er meer dan 50 verschillende diersoorten, waaronder grizzly- en zwarte beren, wolven, otters, elanden en bergschapen.

De meer oostelijk gelegen Castle Mountain bewaakt het mondaine dorp Lake Louise. Vanuit Lake Louise kunt u weer een gondola nemen naar de top van de Whitehorn (2637 m), vanwaar u een een prachtig panorama heeft over het beroemde meer van Lake Louise. U ziet hier ook de weerspiegeling van de Victoria gletsjer. We raden ook ten zeerste de Valley of the Ten Peaks aan, met Moraine Lake en Mount Temple (3543 m) als highlights. U ziet hier de bergen die gezamelijk de Continental Divide vormen. Bij de De Continental Divide scheiden de grote rivieren zich af naar het westen (richting de Pacifische Oceaan) of naar het oosten (richting de Atlantische Oceaan).

Enkele van de mooiste meren ter wereld bevinden zich in het Banff NP: Moraine Lake en Peyto Lake. Deze zijn wereldberoemd vanwege de bizarre blauwgroene kleur die wordt weergegeven. De prachtige kleuren worden veroorzaakt door de aanwezigheid van “glacial flour”, ofwel gletsjerstof, dat wordt gevormd als een gletsjer de onderliggende rotsen vermorzelt. Volgens de overlevering dankt Lake Peyto zijn naam aan Wild Bill Peyto, een legendarische figuur, die honderd jaar geleden als jager en berggids in dit specifieke gebied rondzworf en op die manier grote reputatie verworf. Op een ander meer, Lake Minnewanka, wordt actief gevist, gedoken, gezeild en met boten gevaren. Rond dit meer zijn resten van 10000 jaar oude nederzettingen gevonden. Tip: Great Lakes Travel BV kan voor u een tocht met een gids organiseren om op één van deze rivieren, Bow River, te gaan vliegvissen! Indien u dat wenst is het ook mogelijk om een gehele cursus vliegvissen samen te laten stellen.Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners