Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge bergtoppen van de Coast Mountains. Tips voor een geslaagd verblijf: bezoek o.a. de winkeltjes in Gastown in het historische centrum nabij Canada Place, loop door Stanley Park en bekijk de vele totempalen en het Vancouver Aquarium, neem de kabelbaan naar Grouse Mountain (leuk voor kinderen én ouders) en onze favoriet: bezoek de openlucht-markt en gezellige terrasjes op Granville Island.

Gastown is van origine het historische hart van Vancouver, opgericht in 1867, en fungeerde decennia als het economische hart van Vancouver. Hier vond het grootste gedeelte van de handel plaats. In 1886 verwoestte de " Great Vancouver Fire" zo goed als het gehele gebied (op twee huizen na) en vervolgens werd Gastown opnieuw herbouwd, dit maal met vele historische pakhuizen. Tegenwoordig is Gastown het hippe centrum van Vancouver, hier vindt u leuke winkeltjes (vooral nabij Water Street), bars, galerieën, en vele kantoren. Vanuit Gastown kunt u doorlopen (+/- 500 meter) naar Canada Place, waar u onder andere een Imax theater en de terminal voor Cruises door de Inside Passage aantreft. Een andere leuke " must-see" in Vancouver is Stanley Park, dit geweldig mooie park garandeert u een leuke middag met uw reisgezelschap, bezoek hier o.a. de verzameling totempalen, of loop de 10 km lange wandeling door het park. Er is o.a. een rozentuin, leuke paviljoentjes met restaurants, u ziet de skyline van Vancouver en er zijn vele terrasjes aan de waterkant. Verder raden we een bezoek aan Grouse Mountain aan, al was het alleen al voor het prachtige terras met overzicht over geheel Vancouver. Voor kinderen is Grouse Mountain erg leuk, het begint al met de watertaxi vanaf Canada Place, daarna een rit per kabelbaan, op Grouse Mountain is er o.a. een houthakkersshow, een roofvogelshow en een leuk filmtheater. Last but not least: bezoek Granville Island, een bruisend geheel van tientallen leuke winkels, bars, terrrasjes, en de grootste openluchtmarkt in Vancouver. Hier treft u de lokale bevolking. Een aanrader!

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners