Johnstone Strait

Johnstone Strait is een diepe, smalle doorgang in een gletsjer van 87 kilometer lang. Het is gelegen aan de oostkust van Vancouver Island en het vasteland van British Columbia en loopt van Telegraph Cove in het noorden tot Rock Bay in het zuiden. Het is een belangrijke route voor grote schepen en cruiseboten die richting Alaska varen. In de doorgang heerst normaliter een unieke sfeer van stilte en rust, die mede wordt veroorzaakt door de beschutte wanden van de gletsjer. Het is een geweldige ervaring om in deze beschermde wateren met een kayak rond te peddelen, omringd door zalm en walvissen in de zomermaanden.

Johnstone Strait is de thuisbasis van één van de grootste concentraties van orka’s in de hele wereld. Bij de laatste telling zijn er wel 200 geteld! Het is dan ook één van de beste plekken op aarde om deze geweldige dieren te bekijken en bestuderen. Het nabijgelegen Robson Bight Ecological Reserve is een toevluchtsoord voor orka’s waar geen boten mogen komen, maar waar wel excursies naar toe gaan en waar u een uitstapje naar kunt maken om meer te weten te komen over deze indrukwekkende diersoort.

U vindt in Johnstone Strait nog vele andere dieren, waaronder dolfijnen, bruinvissen, zeehonden, zeeleeuwen, bultrug- en grijze walvissen. Ook vliegen er talloze verschillende vogelsoorten, zoals adelaars.