Yoho National Park is opgericht in 1886 en vrij recent opgenomen in de lijst van wereldwijde UNESCO werelderfgoed natuurgebieden. Dit schitterende natuurgebied ligt westelijk van Lake Louise en oostelijk van Golden. De naam Yoho is afgeleid van een indiaans woord dat de Cree indianen gebruikten om verbazing en ontzag uit te drukken, een naar onze mening zeer toepasselijke omschrijving. In dit natuurgebied liggen meer dan 28 bergen boven de 3000 meter en talloze grote watervallen. In Yoho boeken we onze reizigers graag in de Emerald Lake Lodge, omdat deze exclusieve lodge wat verder van de weg afligt midden in de ongerepte natuur. Zie de beschrijving van de lodge op onze website.

Als voornaamste attracties in Yoho National Park noemen we ten eerste Wapta Falls (u bereikt deze watervallen door een wandeling van 2,4 km (+/- 45 minuten) vanaf Highway 1 op 22 km westelijk van het dorp Field).Daarnaast is Takakkaw Falls een wandeling waard.. Takakkaw betekent "geweldig of prachtig" in de taal van de Cree indianen. Dit is één van de hoogste watervallen in Canada, u bereikt deze watervallen vanaf Highway 1 op 17 km ten oosten van Field. Ook noemen we Emerald Lake, dit is gewoonweg een pareltje in Yoho. Tip: boek een verblijf in de Emerald Lake Lodge!. Rondom het meer loopt een prachtige wandelroute van 5,2 km. U wandelt ongeveer 11 km vanaf Field door ongerepte wildernis voordat u het meer bereikt, dit is zeer de moeite waard. Een andere touristische bezienswaardigheid is bijvoorbeeld de Spiral Tunnels and Kicking Horse National Historic Site, hier ziet u de in 1909 gebouwde spoorwegtunnels die zo zijn aangelegd dat de treinen veilig konden afdalen, zeer leuk om te zien. Tenslotte vermelden we Lake Ohara, dit is de mooiste en meest exclusieve bestemming in Yoho. Als u wilt boeken in de lodge bij dit meer, dan dient u rekening te houden met wachttijden van meer dan een jaar!.

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Noord Oost USA en Canada, Ger en familie

Canada, Amerika

Hierbij bericht dat de reis die we via uw reisbureau voor deze augustus hebben geboekt er helaas al weer op zit. We kunnen met onze familie terugkijken op een geslaagde en intensieve vakantie. We hebben een ronde gereden van Montreal naar de oostkust van Canada, vervolgens langs de kust van de USAnaar New York, Niagara en terug naar Montreal om kort te gaan. (zo'n 4000 km) Het smaakt zeker naar meer,

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners