Toen de Engels/Italiaanse ontdekkingsreiziger Cabot op St. John's Day (24 juni) 1497 als eerste Europeaan voet aan vaste wal zette, doopte hij het eiland, onder de indruk als hij was, simpelweg " New Found Land". Tot op de dag van vandaag doet het landschap deze krachtige naam eer aan: Newfoundland is nog steeds ongepolijst, ongerept en avontuurlijk! Een rondreis over dit 100000 km2 grote eiland, dat door de inwoners zelf liefkozend "The Rock" wordt genoemd, voert dan ook door dicht beboste rivierdalen, over ruige bergruggen en langs diep ingesneden fjorden. Noorderlicht en nevel hullen de dagen soms in een mystieke kleur. Het welkom van de bewoners is zonder uitzondering altijd bijzonder vriendelijk en hartelijk!

De 600000 inwoners van Newfoundland, vrijwel allen geboren en getogen op het eiland zelf, staan te boek als vriendelijk, behulpzaam en een beetje eigenzinnig. Ongeveer een kwart woont in de hoofdstad St. John's, al eeuwenlang het bruisende en commerciële hart van de provincie en de oudste stad van heel Canada. Maar het overgrote deel van de "Newfies" woont echter aan de grillige kustlijn, in één van de honderden kleine dorpjes met felgekleurde houten huizen in rood, geel en blauw. Iedereen kent iedereen, vaak zijn er zelfs geen straatnamen en huisnummers. Door de geografisch geìsoleerde ligging van het eiland, herinnert het taalgebruik aan het 18e eeuwse Engels en de vele lokale dialecten (enkele kennen zelfs een eigen woordenboek!) staan vol van bijzondere uitdrukkingen.

Hebben de inwoners van een vissersdorp het bijvoorbeeld over een "time", dan bent u uitgenodigd voor het lokale dansfeest!. Kortom, zoals ook op de nummerborden van deze eilandbewoners staat geschreven: "Newfoundland en de Newfies bieden "A World of Difference".

De natuur en haar rust, daarom gaat het natuurlijk ook om op Newfoundland. En die natuur is ongerept, zeer gevarieerd en overweldigend in schoonheid. Alleen al de oversteek van North Sydney (Nova Scotia) naar Argentia (520 km, duur ca. 14 uur, overnachting aan boord) is een bijzondere ervaring, maar Newfoundland biedt veel meer. Eenmaal op Newfoundland is de ca. 910 km lange Trans-Canada Highway #1 de enige weg die het oosten en het westen van het eiland met elkaar verbindt. Vanuit deze Highway voeren verschillende secondaire wegen tot diep in het uitgestrekte binnenland, waar u, als u dat zou willen, dagenlang niemand anders tegen hoeft te komen. Newfoundland kent twee belangrijke Nationale Parken, Terra Nova National Park en Gros Morne National Park, waar beren, walvissen, zeeleeuwen, en beluga's uw ervaring nog verder verfraaien.

Newfoundland is naar onze mening één van de mooiste gebieden in oost-Canada en uw bezoek meer dan waard.

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners