Vier eeuwen geleden was het nog een kleine kampplaats ('tarantua") van de Huron-indianen, maar vandaag de dag is Toronto een dynamische wereldstad van formaat. De skyline (die u onder andere een blik op de hoogste wolkenkrabbers van Canada gunt) is ronduit spectaculair en in de bruisende binnenstad wisselen eeuwenoude gebouwen en hypermoderne constructies van glas en staal elkaar stijlvol af. Toronto is zowel temperamentvol als relaxt; de zakelijke hectiek van het Central Business District vindt u op loopafstand van het ontspannen vakantiegevoel in The Beaches.

Het is een vriendelijke en schone stad, met tal van parken waarin volop wordt gewandeld, gefietst en paardgereden. De lange zandstranden van het weidse Lake Ontario liggen op nog geen 10 minuten loopafstand van het centrum! Toronto is een kosmopolische stad waaran talloze nationaliteiten uit alle windstreken op bijzondere wijze een stukje van hun eigen cultuur, kleur en identiteit hebben toegevoegd. Daarom: wordt verleid tot een 'reis om de wereld' in deze metropool vol restaurants, winkels, bars, musea, theaters en festivals. Welke wijk u ook verkent: Toronto verrast en overrompeld! Welke specifieke plekken zijn zeker de moeite waard in Toronto? In een stad van dit formaat is ongelofelijk veel te zien en te beleven! Ontdek de fascinerende combinatie van eeuwenoude en hypermoderne architectuur tijdens een wandeling door het Harbourfront of kies voor een leerzame rondleiding in de opvallende Skydome. Speur naar leuke koopjes op de reusachtige Kensington Market, laat u verrassen in Chinatown en geniet daarna van een heerlijk (en goedkoop) hapje in Little india. Om 'de dag te breken', zoeft u in nog geen minuut naar 447 meter hoogte en geniet u van het grootse uitzicht vanaf het Space Deck bovenin de markant CN Tower. Op heldere dagen liggen Toronto en omgeving aan uw voeten. Voor de durfals onder u bevat de CN Tower ook nog eens de hoogste glazen vloer ter wereld! Raak geïnspireerd door de internationaal gerenommeerde collectie van, bijvoorbeeld, de Art gallery of Ontario en door lokaal vermaarde kunstenaars in de excentrieke kunstgallerietjes in Queen Streen Village. Daarnaast zijn er nog talloze andere activiteiten te ondernemen die elk wat wils bieden: In het majestueuze Casa Loma kunt u naast het bezichtigen van dit kasteel ook vele geheime doorgangen ontdekken. Het pretpark Canada's wonderland garandeert veel plezier voor de hele familie met meer dan 200 attracties voor jong en oud. Voor de sportievelingen behoren zeilen op Lake Ontario of fietsen op één van de landelijke Toronto Islands, gevolgd door een uitgebreide picknick en een verkoelende zwempartij tot de mogelijkheden. De dag kunt u feestelijk afsluiten met een dans-, muziek-, of toneelvoorstelling in één van de meer dan 50 theaters. Iets wat u echt niet mag missen zijn de wereldberoemde Niagara Falls, één van de grootste serie watervallen ter wereld! Dit fenomenale natuurwonder op ca. 60 kilometer van Toronto is ideaal voor een dagtrip en op vele manieren te bewonderen: per boot, platform, het gangenstelsel of via de promenade. Een echte aanrader is om de Niagara Falls per helicopter te bekijken, zo krijgt u op een spannende manier een volledig beeld van de betoverende grootsheid.

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Canada, Amerika

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners