(c) Greatlakes-Travel 2007

Bear watching in het enige Grizzly Bear Reservaat in Canada: de Khutzeymateen

In juli 2007 bezochten we (medewerkers van GreatLakes-Travel) de prachtige Khutzeymateen fjord, twee uur varen per boot noordelijk van Prince Rupert aan de noordelijke westkust van Canada, vlak onder Alaska.

De Khutzeymateen fjord is over land niet goed bereikbaar en ligt zeer afgelegen.

Ook hier zijn de kansen om grizzly beren te zien zeer goed (>95%), tot het begin van augustus omdat in augustus de beren op zoek gaan naar zalm en de kust dan verlaten.

De Khutzeymateen Grizzly Bear Sanctuary is het eerste en enige natuurreservaat in Canada dat speciaal de leefomgeving van grizzly beren in het wild beschermd.

In dit afgelegen en onherbergzaam gebied, leven naar schatting 50 grote grizzlies, nergens aan de westkust (met  uitzondering van misschien de omgeving van de Knight Inlet Lodge en de Great Bear Lodge) komen er per vierkante km zoveel grizzlies voor.

De kansen om hier grote grizzlies te zien zijn zeer goed in de maanden mei, juni en juli, omdat de beren zich dan te goed doen aan "Sedge" gras, dat aan de randen van de fjord in overmaat groeit.

Met een 300 mm lens maakt u fantastische foto's..zie de foto's uit eigen collectie..


(c) Greatlakes-Travel BV

Het is niet toegestaan om in dit natuurpark te overnachten, dus deze tour begint vanuit Prince Rupert per boot en duurt ongeveer 6 uur.

U vaart langs de prachtige westkust van Canada langs o.a. een aantal indiaanse nederzettingen en na ongeveer 2 uur bereikt u de Khutzeymateen.

U bekijkt hier gedurende twee tot drie uur de grizzlies vanaf een boot.

U gaat niet aan land.

Een typische dag in de Khutzeymateen (zie de sneeuw op de bergen aan de bovenkant van de foto) (c) Greatlakes-Travel

De beste tijd om in de Khutzymateen grizzlies te bekijken is van mei t/m de laaste week van juli, omdat de beren vanaf augustus op zalmjacht gaan (en dan vanaf boten niet meer te zien zijn).

Zie de foto’s voor een indruk van dit prachtige gebied.

De kosten van deze excursie zijn Euro 190 per volwassene en Euro 145 voor kinderen, inclusief een lunchpakket dat u aan boord van het schip kunt opeten.

Wij kunnen deze tocht zeer aanraden
(uit persoonlijke ervaring). Zie de foto's uit eigen collectie..

Boek snel want deze tours zijn vaak volgeboekt. De reden hiervoor is dat er vele grote cruise schepen in Prince Rupert aanleggen, op weg naar Alaska.

Op de dagen dat er een cruiseschip in de haven ligt, wordt deze tour altijd snel volgeboekt.

De Khutzymateen excursie is de beste kortere grizzly beren excursie die we kennen in west-Canada. Gedurende de tocht wordt er veel informatie verstrekt.

U komt niet aan land, de beren worden enkel vanuit een boot van een afstand van ongeveer 100 meter bekeken.

In vergelijking met de ervaringen die u kunt opdoen op de Knight Inlet Lodge of de Great Bear Lodge, komt u dus minder dicht bij de beren in de buurt.

Verder overnacht u niet in de wildernis en zijn de gidsen minder deskundig.

De Khutzeymateen Grizzly Bear Refuge is echter een prachtige excursie als u toch grizzlies in hun wilde natuurlijke omgeving wilt zien, of als uw budget een verblijf op de luxe Knight Inlet Lodge of de Great Bear Lodge niet toestaat.

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners