GLT75: “Spirit Bear Lodge; op zoek naar de mysterieuze witte Spirit Bear"

Deze excursie naar het regenwoud Great Bear Rainforest, op Swindle Island in British Columbia, belooft u een mix van ongerept natuurschoon, de nabijheid van wilde dieren en oeroude spiritualiteit. Deze beleving, onder begeleiding van deskundige gidsen, brengt u heel dicht bij verschillende soorten beren, waaronder de mysterieuze witte Spirit Bear en vanuit uw verblijf ziet u orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen langs zwemmen. U overnacht midden in de natuur in Spirit Bear Lodge, waar u vanuit uw eigen slaapkamer, met privé badkamer een prachtig uitzicht heeft op het regenwoud en de de Pacific Ocean. U gaat met deskundige, lokale gidsen meerdere keren op 'Bearviewing Tour', waarbij u naast zwarte- en grizzlyberen met wat geluk ook de legendarische witte Spirit Bear zal zien. Andere uitstapjes brengen u onder andere naar Big House, waar u wordt meegenomen in de tradities en ceremonies van de indiaanse bewoners. Er staat ook een bezoek aan het beren-reservaat Kitasoo Spirit Bear Conservancy op het programma. Deze ervaring vol magie en pure ontspanning is echt onvergetelijk. Deze excursie is mogelijk van 1 augustus tot 10 oktober. Zie de volledige inhoud van het arrangement onderaan deze pagina.

Vancouver

Dag: 1 - 0 km

U wordt opgehaald bij Vancouver International Airport's South Terminal en vliegt vervolgens met een klein type vliegtuig voor 5 à 10 personen naar de plaats Bella Bella, terwijl u onderweg geniet van het fantastische uitzicht van de Inside Passage en Vancouver Island. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge bergtoppen van de Coast Mountains. Tips voor een geslaagd Lees meer ..

Bella Bella

Dag: 2 - 0 km

U landt nabij het indiaanse dorp Bella Bella, dit wordt voornamelijk door Heiltsuk indianen bewoont. U vertrekt vervolgens met een watertaxi naar het vissersdorp Shearwater en heeft intussen grote kans op het zien van walvissen, orka’s en bruinvissen. Het stadje Bella Bella is gelegen op Campbell Island en is al duizenden jaren het woongebied van de indiaanse Heiltsuk stam. Er wonen ongeveer 1400 mensen. In deze mooie plaats vindt u onder andere het ´Native Interpretive Center´ en ´Big House´, waar u een idee krijgt van de cultuur en historie van Lees meer ..

Shearwater

Dag: 2 - 0 km

U vervolgt uw reis per watertaxi naar het 5 km van Bella Bella gelegen vissersdorp Shearwater, waar u 1 nacht verblijft in goede middenklasse accommodatie. De volgende ochtend geniet u van het ontbijt voordat u naar uw volgende bestemming Klemtu op Swindle Island afreist. Het dorp Shearwater ligt op Denny Island, op ongeveer 5 kilometer van Bella Bella. Tegenwoordig is het een behoorlijk grote haven en vissersplaats. In en rond Shearwater is het geweldig om te wandelen, fietsen, duiken en kayakken. Al is er bij het kayakken wel een graad van ervaring Lees meer ..

Princess Royal Island

Dag: 3 - 0 km

Princess Royal Island en het daarnaast gelegen Swindle Island zijn de thuisbasis van de unieke witte Spirit Bear. Gelegen tussen de geïsoleerde inhammen en eilanden aan de kust van British Columbia in Canada en midden in het hart van Great Bear Rainforest liggen Princess Royal Island en het nabijgelegen kleine Swindle Island. Princess Royal Island is het grootste eiland aan de noordelijke kust van British Columbia en beslaat een oppervlak van 2251 vierkante kilometer. Dit extreem afgezonderde gebied ligt 520 kilometer ten noorden van Vancouver Lees meer ..

Klemtu

Dag: 3 - 0 km

U wordt met een boot naar de Spirit Bear Lodge gebracht, nabij het indiaanse dorp Klemtu. Na 90 minuten arriveert u in Klemtu voor een verblijf van 2 of meer nachten naar keuze. Klemtu is een kleine plaats op het adembenemende mooie Swindle Island in British Columbia. Er leven ongeveer 460 mensen, die voortkomen uit twee verschillende indiaanse stammen: de Kitasoo uit het noordelijke deel en de Xai'xais uit de centrale kuststreek. Omringd door een prachtig landschap vol fjorden, bergen, valleien, meren, weelderige flora en fauna èn gezegend met Lees meer ..

Spirit Bear Lodge

Dag: 3 - 0 km

Na aankomst heeft u voldoende gelegenheid om uw eigen slaapkamer met king-size bed en privé badkamer te bekijken. Vervolgens krijgt u een korte uitleg over de faciliteiten die de lodge biedt en over het ‘Bear viewing’ programma. Hierna gaat u gelijk met een gids op pad om beren te ontdekken. In de avond wacht u een heerlijke maaltijd. De Spirit Bear Lodge is gebouwd met de bedoeling om de ziel van de First Nation voorvaderen te eren en is qua architectuur dan ook gelijk aan de huizen waar indianenstammen eeuwen geleden in leefden. De binnenkant Lees meer ..

Big House

Dag: 5 - 0 km

Tijdens uw verblijf in de Spirit Bear Lodge brengt u een bezoek aan het Big House. In dit culturele centrum, dat op authentieke indiaanse wijze is gebouwd vertellen gidsen aan de hand van verhalen de historie van het gebied rond Princess Royal Island en haar bewoners. Het Big House in Klemtu is een cultureel- en verzamelcentrum waar deskundige en lokale gidsen bezoekers van alle leeftijden op een leuke wijze kennis laten maken met de historie van het gebied en de geschiedenis van de bewoners van Princess Royal Island. Big House is nagebouwd op Lees meer ..

Kitasoo Spirit Bear Conservancy

Dag: 5 - 0 km

Wanneer u in de Spirit Bear Lodge overnacht zal u het reservaat Kitasoo Spirit Bear Conservancy exclusief kunnen bezoeken, in het gebied zwerven ongeveer 120 Spirit Bears rond. In 2006 werden er 10 locaties benoemd tot beschermde reservaten voor de Spirit Bears. Kitasoo Spirit Bear Conservancy is daarvan de grootste. In het regenwoud aan de kust van British Columbia bevindt zich het Kitasoo Spirit Bear Conservancy. Dit is het enige gebied ter wereld waar toezicht wordt gehouden op de leefomgeving van de Spirit Bear en het dier zelf. Op die manier Lees meer ..

Vancouver

Dag: 5 - 0 km

Na een fantastische ervaring in dit wonderlijke deel van Canada is het tijd om uw reis voort te zetten aan het vasteland. U reist in 1 dag terug naar Vancouver, waarna u nog lang zult napraten over deze prachtige beleving. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de hoge bergtoppen van de Coast Mountains. Tips voor een geslaagd verblijf: bezoek o.a. de winkeltjes in Gastown Lees meer ..

Inclusief: Vluchten van Vanvouver naar Bella Bella en terug; boat shuttle van Bella Bella naar Shearwater; 1 overnachting in Shearwater in Resort & Marina; watertaxi van Shearwater naar Spirit Bear Lodge in Klemtu; 2 nachten (of meer) in Spirit Bear Lodge in een kamer met uitzicht op de oceaan; welkom, rondleiding en uitleg; alle maaltijden incl. wijn bij het diner tijdens uw verblijf in Spirit Bear Lodge; transport naar ‘bear viewing’ locaties; halve dag ‘bear viewing’ op dag van aankomst; volledige dag naar het voornaamste grizzlyberen gebied; optionele ‘bear viewing’ op de ochtend van vertrek. U kunt deze excursie boeken van 1 augustus tot 10 oktober. Prijsindicatie (afhankelijk van vertrekdatum): Op basis van 1 nacht in Shearwater en 2 nachten in Spirit Bear Lodge voor 2 personen, vanaf € 2.150 p.p.; Op basis van 1 nacht in Shearwater en 2 nachten in Spirit Bear Lodge voor 4 personen, vanaf € 1.675 p.p.

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners