Excursie GLT76: "Met het watervliegtuig naar een drijvende lodge tussen de grizzlyberen"

Deze excursie brengt u naar waarschijnlijk één van de mooiste locaties op aarde. De wildernis is hier nog ongerept en de mens is nog niet in grote getale tot deze afgelegen streek van Canada doorgedrongen. Er zijn geen wegen en de Knight Inlet Lodge is enkel te bereiken met een watervliegtuig. In de nabijheid van Glendale Cove (ooit het leefgebied van de Kwakwaka'wakw indianen) leeft één van de grootste concentraties wilde grizzlyberen in British Columbia, soms zijn er in een straal van 10 kilometer meer dan veertig te zien! U maakt tochten onder begeleiding van professionele, deskundige gidsen en biologen, die alles weten van deze prachtige dieren en uw veiligheid voorop stellen. Vanuit boten en vanaf wildplatforms worden de grizzlies soms tot op 40 meter genaderd. Naast dit alles is een boottocht inbegrepen, waarbij u ook andere bewoners van deze prachtige wildernis kunt zien: zeehonden, zeeleeuwen, dolfijnen en soms ook walvissen of orka's. Indien u meerdere nachten in de lodge verblijft is het mogelijk om aan optionele tours deel te nemen.

Veel van onze reizigers zijn het erover eens: Knight Inlet Lodge is een unieke "once in a lifetime" ervaring. Daarnaast is de Knight Inlet Lodge al in 1999 uitgeroepen tot één van de meest exotische en afgelegen bestemmingen ter wereld en staat het sinds 2011 in de top 5 van beste all inclusive resorts in Canada!

De tocht vanuit Campbell River wordt door Greatlakes-Travel volkomen geïntegreerd in uw reisprogramma. Wij raden u wel aan snel te reserveren want de Knight Inlet Lodge was afgelopen jaar, mede door de belangstelling van Yorin Travel, snel uitverkocht. Voor meer informatie klik op brochure

Voor een totaaloverzicht van de reisonderdelen en prijzen verwijzen wij u naar het overzicht onder aan deze pagina.

Dag: 1

Vancouver Island

Vandaag begint voor u een fantastische ervaring, waarbij u wordt ondergedompeld in prachtige en ongerepte natuur midden in het leefgebied van grizzlyberen. Uw reis start op Vancouver Island in Campbell River. Op Vancouver Island zijn vele excursies mogelijk, waaronder whalewatching tours, een bezoek aan indianenreservaten of aan Strathcona Provincial Park en het Pacific Rim National Park. Greatlakes-Travel medewerkers zijn al jaren zeer gecharmeerd van Vancouver Island, één van onze medewerkers wil hier zelfs graag gaan wonen en met pensioen gaan!! Lees meer ..

Dag: 1

Campbell River


U overnacht in Campbell River in een goed middenklasse hotel (altijd imclusief) en reist de volgende ochtend naar het Campbell River Float Plane Dock. Indien gewenst wordt u opgehaald met een transfer. Van hieruit vertrekt u met een watervliegtuig naar Knight Inlet. Tip: Het is mogelijk om kluisjes te huren bij de haven waar u een deel van uw bagage kan opslaan. Campbell River is een leuke kustplaats met 30.000 inwoners aan de oostkant van Vancouver Island, het ligt 300 km noordwestelijk van Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Vanuit het Lees meer ..

Dag: 2

Knight Inlet


De Knight Inlet fjord ligt op ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Campbell River, in een afgelegen streek van de Pacific Northwest, genaamd Knight Inlet. Het is de langste fjord in west-Canada en biedt de reiziger die deze tocht onderneemt een panorama met scherpe besneeuwde bergtoppen die afdalen naar het stille water van de fjorden. Het water van de fjorden is soms groen dan weer blauw, maar altijd glashelder. Onze reizigers zijn het allemaal met elkaar eens: hadden we in plaats van één dag maar twee of meer dagen op de Knight Inlet Lodge Lees meer ..

Dag: 2

Knight Inlet Lodge


De Knight Inlet Lodge ligt op ongeveer 60 kilometer landinwaarts van de ingang van de 150 km lange Knight Inlet fjord. Deze drijvende lodge ligt in het stille Glendale Cove in een gebied waar grote aantallen wilde grizzlyberen zich tegoed doen aan de overal aanwezige zalm. U overnacht in een mooie kamer, met eigen badkamer. Er slapen maximaal dertig gasten op deze exclusieve accommodatie. De Knight Inlet Lodge ligt verborgen in Glendale Cove, op 60 kilometer van de monding van de fjord Knight Inlet. De lodge begon in 1940 als drijvend vlot voor Lees meer ..

Dag: 3

Glendale Cove


Glendale Cove is een schitterende, afgelegen plek die praktisch onbewoond is. Glendale Cove ligt in de ongerepte wildernis van de Pacific Coast in noord-west Canada, midden in het beroemde Great Bear Rainforest. Het regenwoud kan alleen via water of lucht worden bereikt. Naast de indiaanse stammen, die hier ooit voornamelijk aan de kust leefden zijn er weinigen die dit binnenlandse regenwoud permanent hebben bewoond. Het gebied heeft een zeer diverse flora en fauna, variërend van toendra’s afgewisseld door fjorden, waaronder de Knight Inlet en meren. Lees meer ..

Dag: 3

Campbell River


Na een prachtige beleving in het hart van de wildernis, is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. U reist met een watervliegtuigje naar Campbell River op Vancouver Island, waar u nog lang zult mijmeren over deze geweldige en onvergetelijke ervaring. Campbell River is een leuke kustplaats met 3.0000 inwoners aan de oostkant van Vancouver Island, het ligt 300 km noordwestelijk van Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Vanuit het centrum van Campbell River kijkt u uit over zowel de Inside Passage als Quadra Island, en aan de overkant Lees meer ..

Inclusief: 1 overnachting in een hotel in Campbell River voor de dag van de vlucht; retour tickets voor het watervliegtuig vanaf Campbell River naar Knight Inlet Lodge; transfers tussen het hotel in Campbell River en het watervliegtuig; 1 overnachting (meerdere nachten zijn ook mogelijk) op de drijvende Knight Inlet Lodge in een kamer met eigen badkamer; oriëntatie- en informatie presentatie na aankomst; alle maaltijden en snacks tijdens het verblijf op de lodge en gedurende de dag; gratis huiswijn bij het diner; professionele "grizzly-viewing" tochten onder leiding van ervaren gidsen; een boottocht door Glendale Cove; Knight Inlet cruise (alleen bij goed weer); gratis gebruik van kayaks; regenkleding; avondvullende programma's; lokale belastingen en First Nations User Fee; Wilderness Conservation Fee. N.B.: wanneer u een extra nacht boekt op de lodge dan krijgt u hiervoor extra bear viewing tochten, een wandeltocht door de Kwalate River vallei, een speciale tocht waar u leert gipsafdrukken te maken van pootafdrukken van verschillende wilde dieren en een excursie om de Amerikaanse adelaar van dichtbij te bekijken.

Prijsindicatie: de prijzen variëren per maand, maar u moet ongeveer rekenen op een bedrag van € 625,- per persoon voor het tweedaagse arrangement, inclusief belastingen en overige kosten. In sommige maanden zijn de kosten iets hoger.

Alaska, Leen en Ellien

Alaska, Leen en Ellien

Amerika, Alaska

Leen en Ellien, regelmatige klanten van GreatLakes-Travel hebben een geweldig avontuur beleefd in Alaska!

Een tip vooraf, ga er even voor zitten. Het zijn 31 pagina's reisverslag met zeer veel foto's.

Complimenten voor het verhaal!.

 

Beste medewerkers van Great Lakes, Het is alweer 3 weken geleden dat we zijn teruggekomen uit Alaska. Onze eerste kennismaking met Alaska was verpletterend. Jaren

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners