GLT81: De Ultieme Alaska Cruise" 17 dagen Retourtje Inside Passage Cruisen met Kodiak en Anchorage

Met de reis GLT81 hoeft u zich twee weken lang niet in te spannen. U wordt per cruiseschip naar de mooiste plekken van de Ooskust van Alaska gebracht. Uw reis begint in Seattle waar u aan boord gaat van uw Holland America Line Cruiseschip. Holland America Line staat al jarenlang garant voor uitstekende service op een hoog niveau. De cruise voert u onder andere door de befaamde Inside Passage langs de Zuidoost kust van Alaska. Veel plaatsen zijn hier slechts per boot te bereiken en zijn zeer populair als aanleghavens voor cruiseschepen. U bezoekt plaatsen als Ketchikan, Juneau, Icy Strait Point en Sitka. Belangrijker nog is dat deze cruise u wat verder brengt dan gewoonlijk zodat u ook Homer, Kodiak Island en Anchorge kunt bezoeken in 1 reis. Ook zult u vanaf het schip de indrukwekkende Hubbard Glacier, Tracy Arm Fjord met Sawyer Glacier en het Canadese deel van de Inside Passage kunnen bewonderen. Als u aan land bent zijn er vele mogelijkheden voor unieke excursies zoals het zien van beren, een tocht met een watervliegtuig, walvisexcursies en een kennismaking met de lokale “First Nations” bevolking.

Seattle

Dag: 1 - 0 km

Vandaag komt u aan in Seattle waar uw eerste waar u 1 nacht verblijft. Indien gewenst kunt u eerder aankomen om bij te komen van de vliegreis of deze mooie stad te verkennen. Seattle, een levendige cosmopolische stad met 50.0000 inwoners, in het uiterste noordwesten van de VS, is omringd door een fantastisch panorama van zee, eilanden, vulkanen en bossen. De eilandengroep van Puget Sound ligt voor de Pacifische kust en de vulkanen Mount Baker, Mount Rainer en Mount Hood zijn bij helder weer zichtbaar. Enkele van de voornaamste attracties zijn: Lees meer ..

Seattle

Dag: 2 - 0 km

Vandaag heeft u de dag aan uzelf. Uw schip vertrekt om 16,00 uur maar u kunt aan het begin van de middag al inchecken of wat meer tijd in de stad doorbrengen. Seattle, een levendige cosmopolische stad met 50.0000 inwoners, in het uiterste noordwesten van de VS, is omringd door een fantastisch panorama van zee, eilanden, vulkanen en bossen. De eilandengroep van Puget Sound ligt voor de Pacifische kust en de vulkanen Mount Baker, Mount Rainer en Mount Hood zijn bij helder weer zichtbaar. Enkele van de voornaamste attracties zijn: de Space Needle Lees meer ..

 

Dag: 3 - 0 km

Vandaag een dag relaxen op zee en genieten van het Canadese deel van de Inside Passage. Seattle, een levendige cosmopolische stad met 50.0000 inwoners, in het uiterste noordwesten van de VS, is omringd door een fantastisch panorama van zee, eilanden, vulkanen en bossen. De eilandengroep van Puget Sound ligt voor de Pacifische kust en de vulkanen Mount Baker, Mount Rainer en Mount Hood zijn bij helder weer zichtbaar. Enkele van de voornaamste attracties zijn: de Space Needle bij Seattle Center met het bijbehorende Children's Museum, het Seattle

Ketchikan

Dag: 4 - 0 km

Ketchikan is de eerste haven die u aandoet in Alaska. Ketchikan is de plek om souverniers te kopen of met een watervliegtuig naar het prachtige Mysty Fjords National Monument met een van de optionele excursies. Ketchikan is de grootste plaats in het Zuiden van Alaska en het dichtst bij de Canadeese grens. Traditioneel gezien leefde de Tlingit Indianen hier van de visvangst maar tegenwoordig zijn het toeristen die de grootste bron van inkomsten vormen. De eerste bewoning van buitenaf was rond 1885 en werd kort daarna de eerste visverwerkingsfabriek Lees meer ..

 

Dag: 5 - 0 km

Vandaag brengt u een dag door op zee maar u hoeft zich geen moment te vervelen. U vaart namelijk het Tracy Arm fjord in. Dit bochtige en nauwe fjord voert u naar de voet van Sawyer Glacier. Mocht er teveel drijfijs in het fjord zijn dan kan het zijn dat de boot niet tot aan de gletsjer kan komen. Maar de tocht is al zeer de moeite waard. Op sommige vertrekdatat wordt deze dag ook nog in Juneau aangelegd. Ketchikan is de grootste plaats in het Zuiden van Alaska en het dichtst bij de Canadeese grens. Traditioneel gezien leefde de Tlingit Indianen

Juneau

Dag: 6 - 0 km

Vandaag heeft u de tijd om de hoofdstad van Alaska te gaan bekijken of mee te gaan met een van de optionele excursies. Zo kunt u naar Admiralty Island om op zoek te gaan naar Grizzly beren. Juneau is de hoofdstad van Alaska en kan alleen worden bereikt per boot of vliegtuig. Het is een bruisende plaats waar u van stedelijke genoegens zult genieten en daarnaast ook talloze uitstapjes in de ongerepte natuur en wildernis kunt maken. De bewoners van Juneau hebben verschillende achtergronden en deze mix van culturen maakt het tot een gastvrije stad, Lees meer ..

Icy Strait Point

Dag: 7 - 0 km

Deze dag legt het schip aan in Icy Strait Point waar een groot aantal excursie mogelijkheden zijn of u zelf kunt rondwandelen en winkelen. Om de hoek van Glacier Bay ligt Icy Strait Point met de plaats Hoonah op Chichagoff Island. Deze plaats is door cruisemaatschappijen samen met de lokale First Nations bevolking ontwikkeld tot een nieuwe cruisebestemming. Nadat de visvangst en bosbouwindustrie zwaar verminderde is het ontvangen van cruisegasten nu een welkome bron van inkomsten. Alle ontwikkelingen zijn in overleg met de Tlingit First Nations Lees meer ..

Golf van Alaska

Dag: 8 - 0 km

Vandaag heeft u een ontspannen dag aan boord terwijl u richting Hubbard Glacier vaart over de Golf van Alaska. Blijf goed kijken naar de zee om u heen, met wat geluk ziet u onderweg walvissen en dolfijnen. Om de hoek van Glacier Bay ligt Icy Strait Point met de plaats Hoonah op Chichagoff Island. Deze plaats is door cruisemaatschappijen samen met de lokale First Nations bevolking ontwikkeld tot een nieuwe cruisebestemming. Nadat de visvangst en bosbouwindustrie zwaar verminderde is het ontvangen van cruisegasten nu een welkome bron van inkomsten.

Anchorage

Dag: 9 - 0 km

Na alle natuur is het tijd voor een stad. Welliswaar is Anchorage niet de hoofdstad van Alaska maar heeft wel het grootste aantal inwoners. U heeft hier voldoende tijd om te shoppen of naar een museum te gaan. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond de boomtoppen scheren, beren vluchten vlak voor u de bosjes in, elanden en wolven wandelen door de straten en vlak buiten het Lees meer ..

Homer (AK)

Dag: 10 - 0 km

Homer ligt op de Zuidwestelijke punt van het Kenai Schiereiland, hier kunt u een bezoek brengen aan een locale brouwerij of gaan koken met locale ingredienten. Andere activiteiten zijn vissen, kajakken wandelen of een boot- of bustour maken Homer is een pittoresk vissersstadje aan de Kachemak Bay en wordt ook wel de ‘heilbot hoofdstad van de wereld’ genoemd. Het plaatsje is schitterend gelegen tussen hoge bergen met eeuwenoude gletsjers en vol wilde dieren. Zelfs de weg ernaar toe is prachtig, want u ziet aan de overkant van Cook Inlet de actieve Lees meer ..

Kodiak Island

Dag: 11 - 0 km

Een unieke gelegenheid om op zoek te gaan naar de Kodiak Bruine Beer die alleen hier voorkomt. Het is de grootste bruine beer ter wereld. Ten Zuidwesten van het vaste land van Alaska ligt Kodiak Island, het is het op een na grootste eiland van de Verenigde Staten. Het bestaat voornamelijk uit bosgebied in het Noorden en aan de Zuidkant liggen laagvlaktes waar ook de meest bewoning is. De hoofdstad is de plaats Kodiak, hier legt de Alaska Marine Highway aan die alle plaatsen langs de kust van Alaska per boot verbindt. Lange tijd was dit eiland alleen Lees meer ..

 

Dag: 12 - 0 km

Een dag op zee om te relaxen terwijl u door de Golf van Alaska vaart. U vaart met het schip ook naar de voet van de Hubbard Glacier. Ten Zuidwesten van het vaste land van Alaska ligt Kodiak Island, het is het op een na grootste eiland van de Verenigde Staten. Het bestaat voornamelijk uit bosgebied in het Noorden en aan de Zuidkant liggen laagvlaktes waar ook de meest bewoning is. De hoofdstad is de plaats Kodiak, hier legt de Alaska Marine Highway aan die alle plaatsen langs de kust van Alaska per boot verbindt. Lange tijd was dit eiland alleen

Sitka

Dag: 13 - 0 km

De laatste aanleghaven in Alaska op weg terug naar Seattle is Sitka op Baranof eiland. Ook hier natuurlijk weer een groot aantal mogelijkheden voor excursies waaronder vissen, vogel- walvis en berentochten, een stadexcursie en nog veel meer. Aan de Westkust van Baranof Island ligt de plaats Sitka, ongeveer halverwege de befaamde Inside Passage. De eerste bewoners van dit eiland waren de Tlingit First Nations stam die hier al meer dan 10,000 jaar geleden kwamen wonen. Veel later, in 1799, kwamen de Russen hier aan wal en stichtte Alexander Baranof, Lees meer ..

 

Dag: 14 - 0 km

Vandaag een dag relaxen op zee en genieten van het Canadese deel van de Inside Passage. Aan de Westkust van Baranof Island ligt de plaats Sitka, ongeveer halverwege de befaamde Inside Passage. De eerste bewoners van dit eiland waren de Tlingit First Nations stam die hier al meer dan 10,000 jaar geleden kwamen wonen. Veel later, in 1799, kwamen de Russen hier aan wal en stichtte Alexander Baranof, de gouverneur, fort Redoubt Saint Michael. In eerste instantie leefde men op redelijke voet maar in 1802 vonden de Tlingit het welletjes en verdreven de

Victoria

Dag: 15 - 0 km

Inmiddels bent u aangekomen in Victoria de hoofdstad van het Canadese Britsh Columbia. Een aanrader is hier en tocht met een zodiac of overdekte boot om op zoek te gaan naar Orca's. Minder wild gaat het er aan toe als u een bezoek brengt aan Butchard Gardens. Victoria is de hoofdstad van Canadees British Columbia, en werd in 1843 opgericht als een handelspost door de Britse Hudson Bay Company. Deze statige stad, met Britse invloeden, wordt door vooraanstaande reis-magazines zoals Conde Naste Traveler aanbevolen als één van de 10 mooiste steden Lees meer ..

Seattle

Dag: 16 - 0 km

Vandaag komt u aan in Seattle waar u in de loop van de ochtend van boord gaat. U kunt in de middag naar Nederland terugvliegen of, als u dat bij aankomst nog niet heeft gedaan, nog een extra nachten in de stad bijboeken voor u terugvliegt. Seattle, een levendige cosmopolische stad met 50.0000 inwoners, in het uiterste noordwesten van de VS, is omringd door een fantastisch panorama van zee, eilanden, vulkanen en bossen. De eilandengroep van Puget Sound ligt voor de Pacifische kust en de vulkanen Mount Baker, Mount Rainer en Mount Hood zijn bij helder Lees meer ..

Afhankelijk van de reisdatum kan het programma in Juneau en Tracy Arm anders zijn maar u bezoekt wel beide locaties. Deze reis is inclusief vliegreis Seattle met KLM/Delta, luchthavenbelastingen, brandstoftoeslag op moment van boeking, 1 nacht in Seattle in een 3-4 sterren hotel op basis van logies, 14 overnachtingen aan boord in een standaard binnenhut op basis van volpension, inclusief havengelden. De reis is exclusief, verplichte fooien aan boord (ca. 13.00 usd per dag per persoon), overige fooien, optionele excursies, overige maaltijden en transfers. De reis kan naar wens worden aangevuld met pre- of posttour hotels. Dit aanvullende verblijf is op individuele basis.

West Canada, Stefan Roescher

West Canada, Stefan Roescher

Canada

Langs deze weg wil ik u en ook al uw collega’s ontzettend bedanken!

Via Great Lakes hebben we de reis van ons leven gehad. Ten eerste is/was de communicatie met Great Lakes meer dan uitstekend. Altijd zijn we vlot, vriendelijk en vakkundig geholpen. Ik heb altijd het idee gehad dat ik als klant centraal sta, dat is lang geen vanzelfsprekendheid meer tegenwoordig. Ook hoe de reis naar onze wens

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners