Nāpali betekent letterlijk ‘kliffen’ en dat dekt de lading van Nāpali Coast State Park volledig. Dit adembenemende, ongerepte wildernisgebied aan de noordkust van het eiland Kauai bestaat uit steile bergwanden die worden afgewisseld door diepe, smalle valleien die abrupt in zee eindigen. Prachtige watervallen stromen tussen plateaus waar ooit huizen en tempels van de eerste bewoners van het eiland stonden. Nāpali Coast State Park is een beschermd gebied waar zowel archeologische plaatsen als ook bedreigde diersoorten te vinden zijn. Ongeveer 150.000 mensen bezoeken jaarlijks dit sensationele park dat evenwel niet zonder gevaren is.

Er zijn een aantal manieren om Nāpali Coast State Park te bereizen ofwel zien. De makkelijkste manier is per helikopter, u krijgt zo zonder inspanning een beeld van de ruige pracht die dit gebied omvat. Daarnaast is het mogelijk om met een boot naar de kust te varen. Er zijn dagelijkse excursies die u erheen brengen of u kunt zelf een kanotocht ondernemen. Tot slot is de meest actieve manier een wandeltocht door dit vrijwel onontgonnen landschap, dat bekend staat als één van de mooiste routes ter wereld. Het is van belang om te weten dat een reis door het hele gebied een bepaalde graad van ervaring vereist. De Kalalau Trail is het enige pad dat u kunt volgen om het volledige park te zien. U zult door 5 grote en weelderige valleien trekken, met voldoende kampeermogelijkheden, voordat u aan het eind Kalalau Beach bereikt. Het pad wordt onderverdeeld in drie stukken. Het eerste, best begaanbare deel van Ke’e Beach tot Hanakapi’ai Valley is ongeveer 3 kilometer lang en wordt bewandeld door grote aantallen reizigers. U zult hier schitterende wilde bloemen tegenkomen en prachtige watervallen voordat u Hanakapi’ai Beach bereikt. Het is overigens beslist af te raden hier de zee in te gaan door de intens sterke stromingen die er heersen, ook al lijkt het nog zo aantrekkelijk na de warme tocht. Het tweede stuk van de Kalalau Trail loopt van Hanakapi’ai Valley tot Hanakoa Valley en beslaat zo’n 6 kilometer. Vanaf hier nemen de ruige bossen de overhand en zult u over een rotsachtige route uw weg vervolgen. U komt over steile kliffen en modderige paden en het kan nu en dan een behoorlijke klim omhoog of omlaag zijn waardoor de ongeoefende wandelaar kan besluiten de weg niet te vervolgen. U eindigt bij een vallei met stenen terrassen waar u kunt rusten en overnachten. Het meest uitdagende deel is het derde van Hanakoa Valley tot Kalalau Valley. U komt bij sommige stukken langs zeer steile afgronden en zult hier en daar de ene voet voor de andere moeten zetten over glibberige rotsen. Lichte bepakking en grondige voorbereiding zijn dan ook verplicht, maar u beloning is groot wanneer u de volle fruitbomen, natuurlijke waterglijbanen en bassins ontdekt. Nāpali Coast State Park is een waar paradijs voor de reiziger, zij het soms wat minder makkelijk bereikbaar.

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Canada

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners