© YG R Postma Wandelaars langs de Dempster Highway nabij de poolcirkel

De Dempster Highway

In de Yukon hebben de meer avontuurlijk ingestelde reizigers ook de mogelijkheid om de meest noordelijk snelweg ter wereld te bereizen, de Dempster Highway. Hier schijnt de zon in de zomer bijna de gehele dag en is de winter zo koud dat de grond permanent bevroren is.
Stelt u zich ook een land voor met enorm veel groot wild, en een kans op het zien van de grootste kudde karibous op het Amerikaanse continent. Dan kunt u zich enigszins voorstellen wat u gaat beleven als u ervoor kiest om de Dempster te gaan rijden.

De Dempster is een nieuwe met gravel bedekte snelweg, aangelegd in 1979, vanaf de Klondike goudvelden nabij Dawson City naar het eskimo-dorp Inuvik (3000 inwoners) nabij de Beaufort zee. Deze snelweg van 736 km heeft geen gelijke in de wereld, het is de meest afgelegen en noordelijke snelweg ter wereld. Dit is uw kans om tot boven de poolcirkel te reizen. Zie ook onze online brochure voor een overzicht.

Het reizen langs de Dempster is nog steeds een echt avontuur. Er is weinig verkeer. U rijdt door valleien en bergruggen en onderweg ziet u zeer weinig tekenen van beschaving. De wildernis begint hier aan de rand van de weg.  De Dempster Highway heeft een wegdek van gravel en is goed begaanbaar voor zowel auto’s als campers.  Let op: op de Dempster zijn er maar drie plaatsen waar u benzine kunt kopen: Eagle Plains, Fort McPherson en Inuvik. Vanwege het avontuurlijke karakter van de Dempster dient u goed voorbereid en verzekerd aan deze zeer mooie tocht te beginnen, Greatlakes-Travel kan u hierover informeren. 

De mooiste campgrounds vindt u nabij de Tombstone Mountains, nabij Milepost 45. Als u van wandelen houdt is de Tombstone Mountain Trail een echte aanrader. De bergen hebben hier gekartelde scherpe randen, en zouden zo uit het boek "The Lord of the Rings" kunnen komen. Gedurende de hele reis over de Dempster, tot ver over de poolcirkel, heeft u zeer goede kansen op het zien van groot wild en in het najaar verbeteren de kansen op het zien van één van de grootste kuddes kariboes ter wereld, de ongeveer 152000 dieren tellende Porcupine kudde.  Na een onvergetelijke meerdaagse tocht komt u aan in het Eskimodorp Inuvik, ver boven de poolcirkel.

 
© YG Photo

Greatlakes-Travel verzorgt voor u arrangementen inclusief een reis over de Dempster.
Let op: als u de Dempster wilt gaan bereizen, zorg er dan voor dat u voldoende verzekerd bent, dit houdt in dat uw tijdens uw reis over gravelwegen speciale verzekeringen nodig heeft. Reken op ongeveer 6 tot 7 dagen als u de Dempster volledig tot in Inuvik wilt rijden. Kies, als u minder tijd heeft, zeker voor een bezoek aan de Tombstone Mountains, op enige uren rijden afstand van Dawson City.De Dempster slingert zich naar de poolcirkel © YG Photo

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners