GLT5: Rondreis Zuidwest van Denver naar Los Angeles in 14-dagen

Deze 14-daagse autorondreis voert u door de schitterende staten Colorado, Arizona, Utah, Nevada en Californië. U ziet onder andere het Black Canyon of the Gunnison National Park en Mesa Verde National Park in Colorado. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uitstapjes te maken naar het Hopi Indian Reservation, Canyon de Shelley (in het gebied van de Navajo indianen), Monument Valley (ook Navajo-land) enf het Navajo Indian Reservation nabij Holbrook en Page. Vervolgens reist u naar de Grand Canyon, Lake Powell, Zion en Bryce NP, Las Vegas, en Hollywood. Dit is een reis waar u de verschillende indianenstammen, spookstadjes, rodeo's en vele natuurgebieden in het zuidwesten in 14 dagen kunt bezoeken. Het is natuurlijk mogelijk om deze reis naar eigen wens aan te passen, door bijvoorbeeld dagen toe te voegen. De directe reisafstand is 3300 km, deze is in te korten door niet alle beschreven bestemmingen en dagexcursies in uw reis in te passen.

Denver

Dag: 1 - 0 km

Vandaag vliegt u met een indirecte vlucht met korte tussenstop of een directe vlucht naar keuze naar Denver. Op het vliegveld haalt u uw auto op. U verblijft in een leuk middenklasse hotel in het centrum van Denver (nacht 1). U kunt natuurlijk kiezen uit verschillende types auto's en accomodatie. Lees meer ..

Black Canyon of the Gunnison NP

Dag: 2 - 475 km

Onze doelstelling is om u ook te laten genieten van de schitterende staat Colorado. Vanaf Denver rijdt u naar Montrose en het Black Canyon of the Gunnison National Park via de snelweg Highway 70 en een gedeelte van de regionale weg 50 over een afstand van 475 km. Plan uw vertrek dus vroeg. Black Canyon of the Gunnison NP is het op twee na kleinste Nationale Park in Amerika. Het ligt in het midwesten van de staat Colorado. Gedurende 2 miljoen jaren heeft de rivier de Gunnison zich een weg gebaand door de zeer harde rotslagen aan de westelijke zjide Lees meer ..

Montrose

Dag: 2 - 15 km

U verblijft een nacht in het leuke regionale Montrose (nacht 2) en u bezoekt het Black Canyon of the Gunnison National Park. In de omgeving kunt u wildwatervaren, mountainbiken, met een gids op zoek gaan naar groot wild, vraag Greatlakes-Travel naar de mogelijkheden. Gelegen in het hart van zuidwest Colorado en daardoor een prima uitvalbasis voor het maken van diverse activiteiten. Slechts 11 mijl van Montrose ligt de Black Canyon of the Gunnison NP. In het gebied rondom Montrose wordt veel gebruikt voor off road rijden, mountainbiken, of kamperen. Lees meer ..

Mesa Verde National Park

Dag: 3 - 200 km

Na een dag in de omgeving van Montrose en de omgeving van het schitterende Black Canyon of the Gunnison National Park gaat u via route 62 en 145 op weg naar Cortez, nabij het Mesa Verde National Park in zuidwest Colorado. Onderweg geniet u van een schitterend berglandschap. U passeert het beroemde skigebied van Telluride op weg naar Cortez. Mesa Verde National Park ligt dicht bij Four Corners, nabij het vierstatenpunt van Arizona, Colorado, Utah en New Mexico, ongeveer 56 kilometer ten Westen van Durango. Dit is echt indianengebied, het park ligt Lees meer ..

Cortez (CO)

Dag: 3 - 20 km

U overnacht een nacht (nacht 3) in een goed middenklasse hotel in Cortez. Vanuit Cortez kunt u Mesa Verde National Park gemakkelijk bereiken, de ingang is slechts 20 km van Cortez verwijderd. Cortez ligt op 16 km van het Mesa Verde National Park en is daarmee dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek. Vanuit hier kunt u ook Monument Valley en Four Courners bereiken. In Cortez vindt u kleine winkels, familie-restaurants met heerlijke gerechten en een brouwerij. In het Cortez Colorado University Center en Museum zijn tentoonstellingen over de Puebloans Lees meer ..

Canyon de Shelley

Dag: 4 - 225 km

Vandaag reist u van Cortez naar Chinle nabij Canyon de Shelly via routes US160 en US191. Onderweg heeft u de keuze uit het bezichtingen van een groot aantal zeer interessante touristische attracties zoals het Ute Mountain Indian Reservation en Canyon de Shelley, nabij het plaatsje Chinle, waar u 1 nacht overnacht (nacht 4). Canyon de Shelly is traditioneel Navajo gebied, de armoede in sommige indianengebieden is hier soms goed zichtbaar. Tip: verken Canyon de Shelly met een indiaanse gids, deze kunt u lokaal boeken. Deze canyon is zo'n 5000 jaar Lees meer ..

Petrified Forest National Park

Dag: 5 - 100 km

U reist vandaag over route US 191 en Interstate 40 van Chinle naar Flagstaff door Navajo gebied. Op vrij korte afstand van Holbrook vindt u het Petrified Forest National Park, dat zeer de moeite waard is om te bekijken en te fotograferen. Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Arizona is wel het Petrified Forest National Park. Gelegen ten oosten van Holbrook langs de I-40. Het park dankt zijn naam aan het feit, dat er miljoenen jaren geleden bomen door de rivieren meegenomen werden, stroomafwaarts, naar het lager gelegen moerasgebied. Lees meer ..

Navajo Indian Reservation

Dag: 5 - 32 km

Bezoek vandaag op uw route via de wegen US191 en de I40 vanuit Chinle naar Flagstaff ook een gedeelte van de Navajo Nation, het uitgestrekte Navajo gebied tussen Holbrook en Page. U kunt dit op uw doorreis doen. Holbrook is het centrum van de Navajo Nation, hier worden wekelijks culturele activiteiten door de Navajo georganiseerd, waaronder de "Gathering of the Eagles" in het midden van de maand juli. De beroemde Route 66 loopt ook door Holbrook. Het Navajo Reservation, nabij Holbrook, Arizona, is één van de grootste indianenreservaten in de Verenigde Lees meer ..

Hopi Indian Reservation

Dag: 5 - 0 km

U bevindt zich in Holbrook nabij Hopi en Navajo indianengebied. Holbrook is een regionaal centrum van de Navajo Nation. Maar u kunt in Holbrook ook een tour boeken naar het Hopi Indian Reservation, of met een korte rit naar Apache gebied doorreizen. Al deze mogelijkheden kunt u lokaal bekijken tijdens uw reis. Het Hopi-reservaat wordt omringd door het land van de Navajo Indianen en ligt ± 50 mijl ten oosten van Tuba City, Arizona. De meeste Hopi dorpen liggen op of bij één van de drie Mésa's, wat tafelberg betekent. De voornaamste mesa's zijn: First, Lees meer ..

Sedona

Dag: 5 - 185 km

Voordat u in Flagstaf aankomt brengt u ook nog een bezoek aan Sedona (enkel als dit nog past in het reisschema van deze prachtige reisdag). Alternatief kunt u besluiten direct door te rijden naar uw overnachtingslocatie, Flagstaff. Sedona is één van de leukste kleinere stadjes in Arizona. Dit levendige plaatsje ligt 230 km ten zuiden van de Grand Canyon en 50 km zuidelijk van Flagstaff. Hier vindt u fantastische vergezichten, prachtige canyons met snelstromende beken en watervallen, diepe verborgen poelen met kristalhelder water (zoals in Oak Creek Lees meer ..

Flagstaff

Dag: 5 - 45 km

U overnacht een nacht (nacht 5) in Flagstaff in noord-Arizona, waar u na ongeveer 350 km aankomt. Het mooie Flagstaff ligt tussen de dennenbossen aan de voet van de San Francisco bergketen in het zuidwesten van het Colorado Plateau, op slechts 185 km van de Grand Canyon.. Het oude centrum herbergt mooie gebouwen zoals het treinstation uit 1926 en vele café's. Het museum van Northern Arizona met de Ethnology Gallery over de lokale indianencultuur mag u niet missen. U kunt hier fietsen, bergwandelingen maken, of met de kabelbaan omhoog. Overblijfselen Lees meer ..

Grand Canyon Village

Dag: 6 - 144 km

Vanuit Flagstaff bereik u via route 180 in 1,5 uur het, nabij de Grand Canyon gelegen, dorp Grand Canyon Village, waar u overnacht (nacht 6). Grand Canyon Village is het centrale punt op de South Rim van de Grand Canyon, waar veel te doen is. Hier vindt u de accommodaties van het park, met o.a. een Visitor Center, een supermarkt, postkantoor, tankstation, restaurants, winkels en de Yavaipai lodge. De village is een onderdeel van het Historic District, die begint voorbij het Visitor Center. Hier staat ook het Grand Canyon Depot. Als u geluk heeft Lees meer ..

Grand Canyon National Park

Dag: 7 - 5 km

Grand Canyon Village ligt in het Grand Canyon National Park en is de meest ideale uitvalsbasis voor een prachtige wandeltocht door de Grand Canyon of voor een helicoptervlucht over de Canyon. Alleen al een bezoek aan de Grand Canyon maakt uw reis naar Amerika tot een gegarandeerd succes, want dit 1,9 miljard jaar oude natuurwonder, in het noorden van Arizona, biedt werkelijk fantastische vergezichten. De Grand Canyon, 446 km lang, tussen 16 en 29 km breed en tot 1829 meter diep, is het resultaat van eeuwenlange erosie door rivieren, terwijl het Lees meer ..

Page

Dag: 7 - 225 km

Via route 64 en 89 door het Navajo Indian Reservation reist u door naar Page waar u overnacht (nacht 7). Page ligt op 10 km van de oevers van Lake Powell. Page is gelegen in het noorden van Arizona. Het ligt aan het Lake Powell, het grootste meer in het zuidwesten van de Verenigde Staten en op enkele minuten van de prachtige Glen Canyon dam en het Glen Canyon National recreatiegebied met de Horsshoe Bend, een hoefijzer-vormige meander van de Colorado rivier. U kunt hier wandelen, golfen en watersporten zoals zwemmen, zeilen, waterskiën, snorkelen, Lees meer ..

Lake Powell

Dag: 8 - 10 km

Vanuit Page kunt u een lekkere duik gaan nemen in het warme water van het meer. Na het bezoeken van een aantal vrij droge indianengebieden zal dit een welkome afwisseling zijn! Lake Powell is een enorm stuwmeer op de grens van Utah en Arizona, oostelijk van de Glenn Canyon dam in de Colorado rivier. Het meer ligt nabij het plaatsje Page op ongeveer 224 km ten noordoosten van Grand Canyon Village. Het meer is enorm: de kustlijn is maar liefst 3200 km lang (ter vergelijking: Nederland heeft een kustlijn van "slechts" 451 km), en lekker warm om in Lees meer ..

Monument Valley

Dag: 8 - 125 km

Monument Valley is bekend door de Lucky Luke stripboeken, en door de vele beroemde western films die in dit gebied zijn opgenomen zoals "Stagecoach" met John Wayne. Nergens ter wereld zijn meer westerns gefilmd dan in Monument Valley. U kunt Monument Valley in 1,5 uur rijden met de auto bereiken vanuit Page. Monument Valley staat bekend om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn, wie kent deze prachtige schoorsteenachtige torens niet uit Lucky Lucky stripboeken of uit de vele westerns die hier zijn opgenomen?. Het is gelegen op het Colorado Lees meer ..

Antelope Canyon

Dag: 8 - 10 km

Antelope Canyon is een natuurwonder, door het binnenvallende licht ontstaan de meest fantastische kleuren in de Canyon. Omdat de Canyon op indiaans gebied ligt, kunt u hier enkel een tour onder leiding van een indiaanse gids boeken. Antelope Canyon ligt op slechts 10 km van Page. Antelope Canyon ligt in Navajo gebied nabij Page. Lang geleden leefden er antilopes in deze canyon, vandaar de Engelse naam. Voor de Navajo indianen is Antelope Canyon een heilige plaats, het betreden van Antelope Canyon is voor een indiaan gelijk aan het binnenlopen van Lees meer ..

Zion National Park

Dag: 8 - 155 km

Vervolgens rijdt u via de US 89 van Page naar Zion National Park, waar u geniet van dit bijzondere natuurgebied. Het leuke van Zion is dat u er ook verkoeling kunt zoeken in de rivier, daarnaast is het mogelijk om eindeloos te wandelen, per quad het gebied te verkennen of gewoon met de ecologische tourbus een rondrit te maken. Nadat u Zion heeft gezien, is het slechts een korte afstand naar Mt. Carmel Utah. Zion National Park is een geweldig mooi natuurgebied, op ongeveer 170 km ten noordoosten van Las Vegas. U waant zich meteen in een goede western Lees meer ..

Mt. Carmel Utah

Dag: 8 - 155 km

U overnacht twee nachten (nacht 8 en 9) in het Zion Ponderosa Ranch resort in Mt. Carmel Utah, in een leuk vakantiehuis geschikt voor uw reisgezelschap. Mount Carmel is een plaatsje, gelegen op slechts 19 km van Zion National Park, en 27 km ten noorden van Kanab, in Kane Country, in de staat Utah. Reizigers verblijven hier vaak om Zion NP, of het minder bekende Coral Pink Sand Dunes State Park (gelegen op ca. 32 km vanaf Mount Carmel) te bezoeken. Ook Bryce National Park is goed bereikbaar, op slechts 1,5 uur rijden. De naam Mount Carmel is afkomstig Lees meer ..

Bryce National Park

Dag: 10 - 150 km

Vanuit Mount Carmel is het ook nog mogelijk om het 6e Nationale Park op uw route te bezoeken; het schitterende Bryce National Park. Of u dit besluit te doen is afhankelijk van uw persoonlijke indeling van de dag. Bryce National Park ligt op 2 uur rijden noordoostelijk van Zion NP in Utah, en is o.a. te bereiken via Highway 89. Bryce Canyon is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk mooie rotsformaties in dit, tussen 2000 en 2800 meter hoog gelegen, natuurgebied. De mooiste route door Bryce is een 30-km lange rit langs het plateau met "scenic viewpoints", Lees meer ..

Las Vegas

Dag: 10 - 295 km

Vanuit Mount Carmel in Utah reist u over Interstate 15 door naar Las Vegas, waar u 1 nacht overnacht (nacht 10). Las Vegas, de grootste stad van Nevada, is gelegen temidden van bergen, canyons en woestijn. In de omgeving zijn diverse natuurparken. De stad is echter bekend vanwege haar extravagante casino's en neonverlichting (zelfs op de luchthaven van Las Vegas staan al meer dan 1200 gokkasten!), snelle trouwkapelletjes, attracties en shows van bekende artiesten. Van de honderden hotels bevinden zich de bekendsten aan de "Strip", een 6,5 km lang Lees meer ..

Death Valley National Park

Dag: 11 - 200 km

Vanuit Las Vegas reist u door naar Death Valley National Park, waar u overnacht (nacht 11) in Furnace Creek op de Furnace Creek Ranch, 200 km ten noordwesten van Las Vegas. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van de VS. Het ligt in het zuidoosten van Californië en een klein gedeelte van het park ligt in de staat Nevada. Het park is 12.360 vierkante kilometer en de hoogte varieert van 86 meter onder zeeniveau (Badwater) tot 3368 meter boven zeeniveau (Telescope Peak). De temperatuur is hier gemiddeld 45 graden en 's nachts koelt Lees meer ..

Santa Barbara

Dag: 12 - 370 km

Vanuit Furnace Creek reist u via de Interstate 14 en highway 126 naar Santa Barbara. U rijdt langs de kust over de schitterende Highway 101 naar Santa Barbara, waar u twee nachten heerlijk aan de kust overnacht (nacht 12 en 13). Deze leuke badplaats aan de Californische kust kenmerkt zich door haar mediterraanse sfeer van bougainville, witte huizen met rode dakpannen, de Californische keuken, lokale wijnen en schitterende zandstranden. State Street is de bekendste straat met bars, café's, theaters en boetiekjes. Bezienswaardigheden in de plaats Lees meer ..

Hollywood

Dag: 14 - 160 km

Vanuit Santa Barbara reist u naar Hollywood, waar u nog 1 nacht verblijft (nacht 14). Tijdens deze reis heeft u 7 schittende Nationale Parken, indianenreservaten, en de prachtige Californische kust leren kennen. U reist met een heerlijk voldaan gevoel vanuit Los Angeles terug naar Nederland. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke bijnamen van Hollywood zoals "StarStruck Town" en Lees meer ..

Inclusief: indirecte of (tegen meerprijs) directe vluchten op basis van KLM of Delta U economy. Inclusief luchthavenbelastingen en reserveringskosten; een categorie C middenklasse vierdeurs Hertz of Alamo personenauto inclusief schade/verlies/diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen dollar. Upgrades naar een grotere auto of specialty auto's zoals convertables zijn natuurlijk mogelijk tegen meerprijs; inclusief 14 nachten accomodatie in goede middenklasse hotels; inclusief vroegboekkortingen en speciale promoties, inclusief dekking van het SGR en de stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Uitgelichte reizen

GLT1: Orca's, Grizzlies en Whales

 
20 daagse rondreis West Canada

Lees meer Alle reizen

Uitgelichte reizen

GLT2: "The Ultimate Southwest Tour"

 
3 weekse reis Zuidwest Amerika

Lees meer Alle reizen

 

Uitgelichte reizen

GLT79: "Breathtaking Alaska, incl. Glacier Bay en Juneau

 
21 daagse auto en treinrondreis Alaska

Lees meer Alle reizen

 

Laatste nieuws

USA inreisverbod voor Europa

USA inreisverbod voor Europa

12 mei 2020

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een inreisverbod voor Europa aangekondigd om de verspreiding van het coronovirus tegen te gaan. Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 18 juni helaas geen

...

Lees meer

Canada inreisverbod voor Europa

Canada inreisverbod voor Europa

12 mei 2020

Voor Canada geldt vanaf 18 maart j.l. eveneens een inreis- verbod.Momenteel is er nog geen datum bekend gemaakt wanneer dit inreis verbod eindigd.

Echter is nu wel duidelijk dat alle reizen tot en met 18 juni mei helaas geen doorgang kunnen vinden.Met reizigers waarvoor deze maatregel van

...

Lees meer

UPDATE: Vakantie inspiratie beurs

UPDATE: Vakantie inspiratie beurs

11 maart 2020

Beste reiziger,

Ivm het advies van het RIVM om grote evenementen in brabant niet door te laten gaan heeft de organisatie van de Vakantie Inspiratie Beurs met pijn in hun hart moeten besluiten om de beurs welke a.s. zaterdag gepland stond te verzetten naar zaterdag 28 november.

Om u toch in de gelegenheid

...

Lees meer

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners