Blog

BC Ferries is een overheidsbedrijf met ferry verbindingen tussen het vaste land en de eilanden van British Columbia. Met 36 schepen en 47 bestemmingen is het de grootste veerdienst in Noord-Amerika en de op een na grootste in de wereld.

Northern Expedition

De 47 bestemmingen bestaan uit verbindingen tussen Vancouver en Vancouver Island, Vancouver en de Sunshine Coast, de Southern Gulf eilanden, de Northern Gulf eilanden, de Inside Passage Cruise, de Discovery Coast Connector en de Haida Gwaii. De voornaamste verbinden zijn die vanuit Vancouver met 2 terminals, 1 ten noorden van de stad (Horseshoe Bay) en 1 ten zuiden van de stad (Tsawwassen) en Vancouver Island. Op Vancouver Island worden de plaatsen Victoria met 1 terminal (Swartz Bay) en Nanaimo met 2 terminals (Departure Bay en Duke Point) aangedaan. In het noorden van Vancouver Island, vanuit de plaats Port Hardy kun je gebruik maken van de Inside Passage Cruise naar Prince Rupert

kaart

Of de Discovery Coast Connector naar Bella Bella, Klemtu of Bella Coola. De Sunshine Coast biedt o.a. verbindingen aan vanuit Noord-Vancouver via Langdale en Sechelt naar Powell River. Vanuit Powell River kun je dan de oversteek maken naar Vancouver Island naar de plaats Comox.

DiscoverCoastPassage2

 

De meeste veerdiensten worden uitgevoerd door ruime schepen van meer dan 150 meter lang en zijn voorzien een lounge, self-service restaurant, een gift-shop en speelruimte voor de kinderen. Ook buiten is er voldoende ruimte om te genieten van het mooie uitzicht. Vooral de verbinding tussen Tsawwassen en Swartz Bay (Vancouver-Victoria) is erg mooi. Je vaart dan tussen vele eilandjes door welke veel te kijken geeft. Met een beetje geluk kom je ook nog bultrug walvissen of orca’s tegen. Als deze in de buurt zijn, zal de kapitein je hier zeker op attenderen.

Als we kijken naar de verbindingen tussen Vancouver en Vancouver Island is het aan te raden om deze vooraf te reserveren, zeker in het hoogseizoen, m.u.v. de verbinding tussen Vancouver en Victoria. Deze gaat elk uur van de dag en heeft over het algemeen voldoende plaats. De verbindingen tussen Vancouver en Nanaimo gaan minder vaak en om een lange wachttijd te voorkomen is het handig deze vooraf te reserveren. De veerdiensten zitten echter nooit vol met alleen maar reserveringen. Er worden altijd plaatsen vrij gehouden voor passagiers die last minute een overtocht willen maken. Kun je bij BC Ferries geen reservering meer maken, dan wil dat dus niet automatisch zeggen dat de boot ook vol zit.

Northern Expedition April 5 2009 022

Bij de grotere terminals zijn meerdere voorzieningen zoals toiletten, restaurant en ook vaak speelruimte voor de kinderen. Het is dan ook geen probleem om te moeten wachten op de volgende veerboot. De bewegwijzering bij de terminals is erg duidelijk. Je komt eerst langs de kassa waar je aangeeft waar je naartoe wil of je een reservering hebt en soms wordt bij een camper gevraagd hoe lang deze is. Na betaling krijg je je bon en wordt aangegeven in welke rij je plaats kunt nemen. De rijnummers staan duidelijk op de weg vermeld. Indien je nog enige tijd te wachten hebt, kun je rustig je auto verlaten. Zorg echter wel dat je op tijd terug bent anders houd je alle verkeer op. Zodra de boot binnenvaart wordt deze zeer snel geleegd en ook net zo snel weer volgeladen. Het op- en afladen van de veerboot loopt als een geoliede machine. Je volgt gewoon de aanwijzingen van het personeel. Auto’s, bussen, vrachtwagens en motorhomes, ze kunnen allemaal zonder problemen mee.

aboutimg

Eenmaal aan boord en geparkeerd, mag je je voertuig gelijk verlaten. Sta je op een gesloten dek, dan moet je zelfs je voertuig verlaten. Reis je met een huisdier, dan mag deze wel in de auto blijven op een gesloten dek. Je mag je huisdier ook meenemen naar de open huisdieren ruimte. Aan boord kun je met de trap of lift naar de verschillende dekken. Zowel binnen als buiten. Er is altijd voldoende zitplaats aan boord.
De oversteek tussen Vancouver en Vancouver Island neemt tussen de anderhalf en 2 uur in beslag en is absoluut genieten, zeker bij mooi weer.

Voor de tijden kunt u het beste op de website van BC Ferries kijken.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht!

Groetjes,

Nicole

Inside Passage Cruise

We hebben vanmorgen Jasper achter ons gelaten en zijn zojuist Mount Robson National Park gepasseerd waar we genoten hebben van een schitterend uitzicht. We laten de Rocky Mountains achter ons en verheugen ons al op het grootste avontuur van onze reis De Inside Passage Cruise van Prince Rupert naar Port Hardy.

Het duur echter nog wel een paar dagen voordat we er zijn, ondertussen genieten we van het schitterende uitzicht  op de uitlopers van de bergen en rijden we naar Prince George waar we even tot rust kunnen komen van de lange rit in het Lheidli T'enneh Memorial Park (Fort George Park). Een plaats voor de kinderen om lekker te spelen en voor ons om te genieten van de tuinen of een bezoek te brengen aan het het Exploration Place-museum. 
 
De volgende dag rijden we door naar Schmithers waar we ‘t de hele weg alleen maar kunnen hebben over de Inside Passage,  we verheugen ons op Orka’s, Bultrug walvissen, Potvissen dofijnen, Zeeleeuwen en Bald Eagles. En door de fjorden van Pitt Island, Work Island, de narrows van Sarah Island met Boat Bluff Lighthouse, zullen we een schitterend uitzicht hebben op de ruige kust van Canada met bebosde bergen.

 

A55  A60 DSC 8310 (2) big

In de winterdag vraag de boot niet zo vaak als in de zomer, maar heeft dan ook een bevoorradings functie voor de locale bevolking. Dit zorgt ervoor dat de tocht langer duurt met een overnachting
Klemtu
Het plaatsje Klemtu op Swindle Island is een van de meest bezochte plaatsen van het gebied vanwege de aanwezigheid van de spirit bear en gastvrije locale indianen stammen

DSC 0571 big

Wij willen tijdens deze passage met de camera en de telelens aan de railing staan om wellicht een glimp van deze beer te kunnen krijgen.
 Spirit bear
Eigenlijk wilden we ook naar de Spirit Bear lodge, maar dat paste jammer genoeg niet meer in ons reisschema.
Verder naar het zuiden ligt Bella Bella op Campbell Island naast Denny Island waar in de winter periode ook vaak gestopt wordt, voorbij deze eilanden voert de tocht over open water naar Port Hardy.
 
RCI Serenade ExteriorSide 10
De Inside Passage cruise is een 1-daagse cruise langs de westkust van Canada tussen Prince Rupert in het noordwesten en Port Hardy in het noorden van Vancouver Island. Uitgaande van het normale vaarschema gaat deze cruise in het voor- en najaar 1x per week en in de zomer elke dag. Van noord naar zuid, van Prince Rupert naar Port Hardy in juni, juli en september op de even data en in augustus op de oneven data. Van zuid naar noord, van Port Hardy naar Prince Rupert precies andersom, maar helaas is dit jaar alles anders het hele schema is overhoop gehaald.

 

 
De cruise neemt 16 uur in beslag en vertrekt ’s morgens om 07.30 uur en komt dezelfde dag om 23.30 uur aan op de bestemming. Tijdens de tocht, die grotendeels met daglicht wordt gevaren, Er zijn 2 luxe veerboten, de Northern Adventure en Northern Expedition,  hebben respectivelijk een lengte van 117, cq 151 m en kunnen ongeveer 500 passagiers vervoeren. Op de schepen heb je een cafe, lounge, souverniersshop en een kinderspeelruimte en op de Northern Expedition heb je zelfs een restaurant
.

inside passage bc ferries

We hebben op deze schepen een cabine gereserveerd met uitzicht op de fjorden zodat we ons toch kunnen terugtrekken en even kunnen douchen. Dit is zeker aan te raden tijdens een cruise met overnachting in het voor- en najaar. De cabine heeft plaats voor 2-4 personen afhankelijk van boot en cabine met eigen douche, toilet en wastafel. 

Bultrug

 
Tijdens onze Laatste rit naar Prince Rupert hebben we het er nog over dat we ons moeten aanmelden en ’s morgens vroeg op moeten, we willen op tijd zijn voor de boot. ‘s middags stoppen we in Hazelton en bezoeken we het Ksan Historical Village, wat een mooie indruk geeft van de indianen cultuur, met de vele totempalen.

Totempaal

Nog even gekeken op het vaarschema  en moeten we constateren dat ons reisschema schema toch anders wordt dan gedacht, het wordt een dag later. Niet getreurt we hebben onze reis ruim gepland en kunnen genieten van het laatste gedeelte van de rit naar Prince Rupert. 

inside passage grey whale

 
Het dagje extra in onze planning voor eventueel slecht weer komt dus goed uit. Die kunnen we goed gebruiken voor een boot excursie naar Khutzeymateen, een Grizzly Bear Refuge waar je een heel grote kans hebt op het spotten van deze dieren. Zo gezegd zo gedaan! Na een fijne dagtocht en heerlijk diner duiken we vroeg onder de wol voor de dag van de Inside Passage.Eagle
We dromen lekker weg met een mooi avontuur in het vooruitzicht!
brochure42insidepassage big
Groetjes  .....

In aanloop naar de kerst zaten we vorig jaar lekker bij elkaar om onze vakantie plannen te bespreken.Er werden een aantal ideeën geoppert maar iedereen was het er al gauw over eens dat we toch nog wel een keer terug wilden naar Disney Florida.

Natuurlijk hadden we zo onze bedenkingen waarbij een belangrijk onderdeel de prijs van zo’n reis de doorslag zou geven om wel of niet te gaan. Het idee om lekker de boel te laten en met ons gezinnetje de dagelijkse sfeer te doorbreken en ons helemaal af te sluiten van de realiteit bleeft ons bezighouden. Echt afschakelen en het ene moment wakker worden met de begroeting van een gigantische muis en het ander moment de armen in de lucht te gooien en gillend in een achtbaan te zitten zorgt voor de nodige afwisseling waar we echt naar smachten.065

Toen begin januari KLM met een echt goede aanbieding kwam voor de vlucht naar Florida hebben we dan ook de knoop doorgehakt en spontaan het Disney Resort gereserveerd. Enkele weken later, na uitgebreid plannen gemaakt te hebben om verschillende parken te bezoeken, zat het gevoel er echt goed in. Echter begin maart kwamen er donderbuien overdrijven in de vorm van een pandemie die zijn weerga niet kent en onze vrees werd bewaarheid, de vlucht werd gecancelled en het resort werd gesloten. Nu ben ik niet iemand die zielig met de handen overelkaar achter mijn bureau of voor de TV gaat ziten kniezen. En heb besloten toch even iets te schrijven over hoe ‘geweldig’ ik het vind om eens naar Disney te gaan en wat er allemaal te doen is.

In een reis naar Florida mag uiteraard een bezoek aan, ik denk wel, het bekendste pretpark ter wereld niet ontbreken! Er is zoveel te doen, dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen!

 Disney Florida

Het Walt Disney World Resort Orlando heeft maar liefst 4 pretparken en 2 wildwaterparken. En dan heb ik het nog niet over het uitgaansgedeelte van Disney en de (midget) golfbanen. Vergeet uiteraard de vele unieke thema hotels niet. Kortom genoeg te beleven!

Het Magic Kingdom is wellicht het meest klassieke park. Hier bevinden zich zoveel attracties die allemaal te maken hebben met de bekende Disney sprookjes. Ook kan je hier zomaar Mickey Mouse tegen het lijf lopen. Of maak een wilde rit in het mijnwagentje van de Zeven Dwergen. De kleintjes onder ons zullen hier een geweldige tijd beleven! Oh ja, niet vergeten om met die knappe prinsen en prinsessen op de foto te gaan!

036

In Epcot kun een wereldreis maken en dat in 1 park. Maar het gaat nog verder zelfs onder de zee en ver het universum in, wauw! Wat zo leuk is in dit park het kent 11 landen en bij elk land kan je de lokale specialiteiten krijgen. Zo kan je “bratwurst” eten terwijl je heerlijk in het zonnetje zit in Florida! Vergeet ook niet een prachtige vlucht te maken over de wereld met Soarin. Of maak een heftig testritje in Test Track! Een mooie afsluiting van de dag is het prachtige vuurwerk. Leuk voor jong en oud!

159

Maar ook als je een echte film fan bent kom je niets te kost in de Hollywood Studios. Ben je een Star Wars fan? Dan zijn de Hollywood Studios een must see tijdens je vakantie! Dit thema gebied heeft alles op het gebied van film. Bezoek de Muppets in de 3D film, maak een huiveringwekkende val in de Tower of Terror. Met name tieners vinden dit park helemaal top!

067

Het ‘jongste’park van Disney is Animal Kingdom. Het is eigenlijk een grote dierentuin met bekende maar zeer zeker ook zeldzame dieren. Hier zijn met name vele waterattracties te vinden. Prachtige shows en leuke family rides. Ook Avatar kom je in de park tegen! Een must see voor alle leeftijden!

105

En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die andere mogelijkheden op het Walt Disney resort. Een of meer dagen een bezoek brengen aan dit fantastische park zal zeker extra plezier brengen tijdens uw reis. Want in iedere volwassene schuilt toch altijd nog wel een beetje kind…

Liefs,

Het is eindelijk zo ver dat ik mag gaan dromen over een reis naar Canada met de Knight Inlet Lodge als belangrijkste bestemming. Dit staat al jaren bovenaan op mijn verlanglijstje!

In de wildernis van West-Canada op 80 km ten noorden van Campbell River op Vancouver Island is de ideale locatie voor het observeren van Grizzly beren. De Grizzly beer is de grootste beren soort en leeft vooral van het gras in het westen van Canada en Alaska. Op het menu staan ook ‘kleine’ dieren zoals zoogdieren, voedingrijke schelp en schaaldieren en vooral zalm. Ik heb een Grizzly in Yellowstone National Park eens een Bever zien verschalken onder de dreiging van een horde Wolven, maar daarover een andere keer meer…

KnightInlet52 big

De Grizzly beer is normaal gesproken een echte einselganger, echter gedurende de nazomer en herfst periode komen ze massaal naar de rivieren om zalm te vangen. Dan zijn de beren gefocused op het zoveel mogelijk vangen van zalm om de strenge winter door te komen. Op dat moment tolereren de beren elkaar op de beste vis plekken in de rivier. Dit geeft een ongelofelijk spectakel waarbij de zalm in grote getale worden verorberd.

Aangezien dit spectakel plaatsvindt in het midden van beschermde natuurgebieden zijn deze visgronden moeilijk te bereiken of duurt een tocht er naar toe te lang om zomaar even een dagje eropuit te trekken mede omdat er geen hotels of lodges in deze nartuurparken gebouwd mogen worden. Als je er al naar toe wilt is het vaak een paar dagen peddelen met je tentje in een kano. Dit maakt dat je hier dan ook bijna niemand tegenkomt. Dit is nu precies de reden dat ik hier zolang naar uit gekeken heb, een afgelegen natuur spektakel waar geen drommen toeristen zijn.

brochure1 big

De Knight Inlet Lodge heeft een oplossing bedacht voor het ontsluiten van het ontoegankelijk gebied. Ze hebben een drijvende lodge met 30 kamers gebouwd en deze naar Knigth Inlet gesleept, zodat deze een overnachtings plaats biedt en als uitvals basis kan dienen voor een van de mooiste natuur spektakels, de zalmtrek en de Gryzzly beren.

P7210236 big

Door de afgelegen ligging is een bezoek aan de lodge is alleen mogelijk per watervliegtuig als onderdeel van een compleet reis pakket waarbij de excursie naar de lodge begint met een overnachting in het Comfort Inn hotel te Campbell River. De volgende ochtend vlieg je rond 09.30 ongeveer een half uur per watervliegtuig naar de lodge. Met het zelfde vliegtuig vliegen de gasten die gisteren op de lodge verbleven terug naar Cambell River.

 

Na aankomst op de lodge krijg je een korte introductie en kun je de koffers op je kamer leggen voordat de eerste excursie start. De meeste excursies worden per boot gegeven. Aangezien wij als mens geen berenvel hebben, is er speciale kleding aanwezig zodat de excursies in alle weersomstandigheden aangenaam blijven. tijdens zo'n tocht zie je natuurlijk niet allen beren, maar ook verschillende andere zeezoogdieren zoals walvissen, zeeleeuwen, dolfijnen enz.

sealsKnightInlet30 big

Na de excursie is het tijd voor de lunch gevolgd door een volgende excursie en in de namiddag nog een. Aan het eind van de middag is er tijd om je even op te frissen om vervolgens aan te schuiven aan tafel. Het diner wordt geserveerd in buffetvorm.

Na het diner wordt er een presentatie gegeven over wisselende onderwerpen. U bent vrij om hier wel of niet aan deel te nemen. Na een indrukwekkende dag is het tijd om je heerlijke kamer op te zoeken, want de volgende dag is het weer vroeg op voor een laatste excursie waarna het watervliegtuig al weer klaar staat om je terug te brengen naar Campbell River.

Als je meerdere nachten op de lodge verblijft worden er verschillende excursies toegevoegd en kun je zelf een voorkeur aangeven. Wil je meer informatie kun je bij GreatLakes-Travel een uitgebreid advies krijgen en een offerte voor deze ongeloofelijke belevenis aanvragen.

Het verblijf op de lodge kent 2 seizoenen. Een voorjaar- en zomerseizoen wat loopt van 21 mei t/m 23 augustus. In deze periode voeden de grizzlies zich voornamelijk met gras en schelp- en schaaldieren. Het tweede seizoen loopt van 24 augustus tot ongeveer 15 oktober, het herfstseizoen, de tijd van de zalmtrek. De excursies worden door een gids begeleid in een veilige omgeving voor volwassenen, kinderen zijn onder bepaalde voorwaarden toegestaan, denk hierbij aan een minimale leeftijd. Tijdens de zalmtrek worden de beren meestal gevolgt vanaf een speciaal platform.

 

Droom maar lekker weg ....

 Theo

Waar is de Mol

Waar is de Mol

Waar is de Mol- Organisatie reis Canada voor de filmcrew van "Waar is de Mol" van Veronica

Canada, Wat een land! Voor de Tv-productie ˜Waar is de Mol™, zijn we in samenwerking met GreatLakes-Travel naar Vancouver en Vancouver Island afgereisd. Bij deze dank voor de het vele research werk en de organisatie. De verschillende locaties zijn allemaal weer verbazingwekkend mooi! Dus allemaal kijken

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners