Nieuws

USA Canada

UPDATE 23 AUGUSTUS: Inmiddels is het verbod op niet-essentieel verblijf ingetrokken voor de meeste van onderstaande plaatsen. Alleen overnachten, zonder essentiele reden, in West-Kelowna is nog niet toegestaan. De meeste hotels in de andere plaatsen hanteren een flexibel annuleringsbeleid, indien u alsnog niet in de Okanagan-regio wilt verblijven. Wij zijn met al onze reizigers in contact om hun wensen en alternatieve routes te bespreken.
---------
De overheid van British Columbia heeft voor het centrale deel van de Okanagan Valley de noodtoestand afgekondigd. Dit betekent dat in de volgende plaatsen tot 4 september a.s. niet overnacht mag worden voor niet-essentiele redenen: • Kelowna-West Kelowna; • Kamloops; • Oliver; • Osoyoos; • Penticton • Vernon

BELANGRIJK: HET VERBOD OP NIET-ESSENTIELE REIZEN GELDT DUS UITSLUITEND VOOR CENTRAL-OKANAGAN EN NIET VOOR HEEL BRITISH COLUMBIA.

Hoewel Highway 97 door Central Okanagan wel open is voor doorgaand verkeer, raden wij u aan om om te rijden bijv. via Castlegar en Revelstoke. Wij zijn inmiddels in contact met al onze reizigers die op dit moment in deze regio verblijven en hebben alternatieven voor hen geregeld. De situatie verandert continu en het is daarom ook voor ons niet mogelijk om te voorspellen hoe de situatie ter plaatse op langere termijn zal zijn. Vertrekt u de komende weken naar West-Canada, weet dan dat wij de situatie nauwlettend in de gaten houden. Mochten er consequenties zijn voor uw reis, dan nemen wij contact met u op.

USA Canada

 

Na Canada schrappen nu ook de Verenigde Staten per 11 mei 2023 de Covid-19 vaccinatieplicht voor reizigers. Dit betekent dat u vanaf die datum geen bewijs van Covid-19 vaccinatie meer hoeft te tonen om naar de VS te reizen.

arches

 Wij willen u erop attent maken dat voor een bezoek aan de volgende nationale parken in 2023 een reservering vereist is.

* Arches National Park

* Rocky Mountain National Park

* Glacier National Park

 U dient deze reservering zelf te maken. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij u aan de reservering direct te maken zodra het mogelijk is. Zorg dat u een account aanmaakt en ingelogd bent.

Onderstaand geven wij u hierover meer informatie

 Arches National Park

Voor een bezoek aan Arches National Park vanaf april tot en met oktober is reservering vereist. U kunt deze reservering maken via https://www.recreation.gov/timed-entry/10088426

De kosten voor deze reservering bedragen USD.2,-. 

Het park geeft reserveringen 3 maanden van tevoren vrij, om 8 am MST / MDT – dat is 16:00 in Nederland, in maandblokken:

January 10 at 8 am MST: April reservations (April 1–30)

February 1 at 8 am MST: May reservations (May 1–31)

March 1 at 8 am MST: June reservations (June 1–30)

April 1 at 8 am MDT: July reservations (July 1–30)

May 1 at 8 am MDT: August reservations (August 1–31)

June 1 at 8 am MDT: September reservations (September 1–30)

July 1 at 8 am MDT: October reservations (October 1–31)

Deze reserveringen zijn voor toegang tussen 07:00 en 16:00 uur.

Na het boeken van een reservering ontvangt u een toegangsticket met de door u geboekte tijd. U kunt het park dan binnen een gespecificeerde periode van een uur betreden. Bijvoorbeeld tussen 08:00 en 09:00 of 09:00 en 10:00, afhankelijk van wat u boekt. Dit is echt alleen voor de toegang, u mag vervolgens zo lang in het park blijven als u wilt. Indien u voor 07:00 of na 16:00 het park ingaat, heeft u geen reservering nodig.

Een beperkt aantal extra reserveringen kan de dag voor binnenkomst om 6 PM MDT via dezelfde website gemaakt worden.

 
Rocky Mountain National Park

Voor een bezoek aan Rocky Mountain National Park is een reservering nodig voor een bezoek vanaf 26 mei tot en met 22 oktober 2023.

 U kunt de reservering maken via website https://www.recreation.gov/timed-entry/10086910

Er zijn 2 type reserveringen:

• Voor Rocky Mountain National Park + the Bear Lake Road Corridor.

Deze permit bestrijkt alle bestemmingen langs de Bear Lake Road Corridor, waaronder populaire bestemmingen zoals Bear Lake, Moraine Park, Park & Ride, Sprague Lake Glacier Gorge, Cub Lake en Fern Lake Trailheads, evenals toegang tot de rest van het park.

 Nodig van 05:00 – 18:00 uur (voor 05:00 en na 18:00 kunt u hier dus wél rijden zonder reservering)

• Voor Rocky Mountain National Park (excl. the Bear Lake Road Corridor).

Met deze permit kunt u het gehele park bezoeken, behalve de Bear Lake Road Corridor. Dit is de beste reservering indien u over de Trail Ridge Road wilt rijden en toegang wilt hebben tot Longs Peak, Lily Lake, East Inlet, Wild Basin en de rest van Rocky Mountain National Park (behalve dus Bear Lake Road).

 Nodig van 09:00 – 14:00 uur (voor 09:00 en na 14:00 kunt u hier dus wél rijden zonder reservering)

 Het maken van een reservering kost $2,- en is non refundable. U dient ter plaatse nog toegang tot het nationale park te betalen (indien u meerdere nationale parken bezoekt, schaf dan bij het eerste park dat u bezoekt een nationale parken pas aan van USD.80,- waar u alle nationale parken mee kunt bezoeken).

 U kunt vanaf 1 mei reserveren. Ze starten hiermee om 08:00 MDT, dat is 16:00 uur Nederlandse tijd.

Het park geeft reserveringen 1 maand van tevoren vrij in maandblokken:

1 mei 26 mei – 30 juni

1 juni 1 – 31 juli (en een eventueel tijdslot voor de maand juni die nog niet geboekt is)

1 juli 1 – 31 augustus (en een eventueel tijdslot voor de maand juni die nog niet geboekt is)

1 augustus 1 – 30 september (en een eventueel tijdslot voor de maand juli die nog niet geboekt is)

1 september 1 – 10 oktober (en een eventueel tijdsloot voor de maand augustus die nog niet geboekt is)

 Na het boeken van een reservering ontvangt u een toegangsticket met de door u geboekte tijd. U heeft de tijd om het park binnen een gespecificeerde periode van 2 uur te betreden. Bijvoorbeeld tussen 08:00 en 10:00 of tussen 10:00 en12:00, afhankelijk van wat u boekt. Dit is echt alleen voor de toegang, u mag vervolgens zo lang in het park blijven als u wilt.

Een beperkt aantal extra reserveringen kan de dag voor binnenkomst om 5 PM MDT via dezelfde website gemaakt worden.


Glacier National Park

Reserveren is vereist voor de ingang aan de westzijde van Going-to-the-Sun Road en het North Fork-gebied van 26 mei tot en met 10 september 2023, van 06.00 uur tot 15.00 uur. Reserveringen voor Going-to-the-Sun Road zijn geldig voor drie dagen en reserveringen voor North Fork zijn geldig voor één dag.

 Van 1 juli tot en met 10 september 2023 is een voertuigreservering vereist om toegang te krijgen tot Going-to-the-Sun Road vanaf het Rising Sun-controlepunt, zes mijl binnen de St. Mary Entrance, van 06.00 uur tot 15.00 uur. Bezoekers hebben toegang tot het St. Mary Visitor Centre en de parkshuttle buiten het reserveringsgebied voor voertuigen.

 Er is één reservering per voertuig per vallei vereist om toegang te krijgen tot Two Medicine en Many Glacier-valleien aan de oostkant van het park van 1 juli tot en met 10 september 2023, van 06.00 uur tot 15.00 uur.

 U kunt deze reservering maken via https://www.recreation.gov/timed-entry/10087086

 Reservering is op de volgende data mogelijk:

 * Going-to-the-Sun Road Corridor en North Fork

1 februari (voor 26 mei – 30 juni)

1 maart (voor 1 juli – 31 juli)

1 april (voor 1 augustus – 31 augustus)

1 mei (voor 1 september – 10 september)

 * Many Glacier en Two Medicine Valley

 1 maart (voor 1 juli – 31 juli)

1 april (voor 1 augustus – 31 augustus)

1 mei (voor 1 september – 10 september)

 De kosten voor deze reservering bedragen USD.2,-. Ter plaatse komt de toegang tot het park er nog bij. Indien u meerdere nationale parken bezoekt, koop dan bij het eerste park waar u naar binnengaat een nationale parken pas voor $80,-. Hiermee kunt u vervolgens alle nationale parken bezoeken.

 Gezien de populariteit van het park raden wij u aan de reservering direct te maken zodra het mogelijk is.

Indien het u niet lukt om een reservering te maken, zijn er voldoende mogelijkheden om alsnog het park te bezoeken. Deze reserveringen zijn voor toegang tussen 06:00 en 15:00 uur. Indien u voor 06:00 of na 15:00 het park ingaat, heeft u geen reservering nodig.

 Ook kunt u een excursie in het park, bijvoorbeeld over de Going to the Sun Road boeken, in de bekende 'rode bussen' van het national park. Dan is de toegangsreservering inbegrepen.

 https://secure.glaciernationalparklodges.com/booking/activities

Een beperkt aantal extra reserveringen kan de dag voor binnenkomst vanaf 8AM via dezelfde website gemaakt worden

GreatLakes-Travel organiseert ook in 2023 weer een informatiedag. Deze staat gepland op 14 oktober in Heerhugowaard. 

Bent u van plan een reis naar Amerika, Canada of Alaska te maken? Kom dan inspiratie opdoen op onze Informatiedag Verre Reizen. Op 14 oktober 2023 ontmoet u een groot aantal bestemmingsspecialisten. Zij vertellen u graag alles over het reizen in de USA, Canada, Alaska, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook worden er diverse presentaties gegeven en kunt u een kijkje nemen in een Canadese camper.

Wilt u concreet uw reiswensen bespreken? Maak dan tijdens de Reismarkt een afspraak met één van onze reisspecialisten

Datum: 14 oktober 2023
Tijd: 10.00 - 17.30 uur
Locatie: Heer Hugo, Gildestraat 2, Heerhugowaard
Toegang: Gratis

GreatLakes-Travel organiseert deze informatiedag samen met onze zusterorganisaties GoAmerika en GreatPacificTravel.

Klik op onderstaande link voor het programma en het inschrijfformulier.

PROGRAMMA EN INSCHRIJFFORMULIER

Wij stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Wees er snel bij, want vol is vol!

 

 

 

USA Canada

Het reizen naar Amerika en Canada is weer mogelijk, de inreisverboden voor beide landen zijn opgeheven, dus niets staat in de weg om alsnog die langgewenste droomreis te maken.

Uiteraard zijn er wel aanvullende maatregelen, naast de gebruikelijke ETA en/of ESTA documenten.
De vereisten m.b.t. toelatingseisen zijn continue onderhevig aan veranderingen; om deze reden is het de verantwoordelijkheid van de reiziger om deze te checken en zelf zorg te dragen hieraan te voldoen.
Veranderde regelgeving, zoals bijv boosterprik, vaccinatie vereiste (jonge)kinderen etc is geen reden om gratis te annuleren.
U bent zelf verantwoordelijk voor het zorgen voor de juiste docmenten.

Huidige toelatingseisen:(30 nov 2021) Informatie onder voorbehoud!

Momenteel is o.a. een negatieve covid-test verplicht en dient u volledig gevaccineerd te zijn, te weten tweemaal gevaccineerd met een coronavaccin van Moderna, Pfizer / BioNTech, AstraZeneca of eenmaal met het coronavaccin van Janssen / Johnson & Johnson.

Voor Canada is de ArriveCan App verplicht.

De up-to-date informatie m.b.t. de vereisen zoals vaccinaties, testen, mondkapjes etc. treft u aan op de overheidswebsite

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel/

Travel.gc.ca - Home     

COVID-19: Travel, testing and borders - Travel.gc.ca

Alle documenten moeten engelstalig zijn en wij  adviseren u om alle documenten ook uit te printen.

U dient aan de voorschriften en vereisten van de Amerikaanse /Canadese overheid te voldoen en na terugkomst aan die van de Nederlandse overheid.

Wij adviseren u de website m.b.t. reisadvies van de Rijksoverheid te volgen via:

Reisadvies Verenigde Staten van Amerika | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Verenigde Staten van Amerika | Nederlandwereldwijd.nl

Reisadvies Canada | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Canada | Nederlandwereldwijd.nl

Indien u de reis wilt annuleren omdat u angst heeft om te reizen of als u in quarantaine moet na terugkomst van de reis kunt u niet kosteloos annuleren.

Dit geldt ook voor kleurcode oranje (reisadvies van de overheid), wij kunnen de reis uitvoeren en u kunt nog steeds veilig reizen.

Indien er niet veilig gereisd kan worden bijv kleurcode rood, dan nemen wij uiteraard onze verantwoording en annuleren wij kosteloos uw reis.

Als u niet kunt reizen ivm een positieve coronatest voor vertrek kunt u de reis annuleren en de annuleringskosten terugkrijgen via uw annuleringsverzekering (zie hieronder)

Let op: u moet de annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na boeking. Uiteraard is een doorlopende annuleringsverzekering ook geldig.

Verzekering:

De verzekeringsmaatschappijen hebben inmiddels ook de dekkingen aangepast aan COVID-19

Zowel Allianz als de Europeesche verzekering dekken de medische kosten bij een coronabesmetting in landen waar een groen, geel of oranje reisadvies geldt vanwege COVID-19.

Dit geldt uiteraard alleen als de reguliere medische kosten zijn meeverzekerd op de polis.

Kijk voor meer uitgebreide informatie over de verzekeringen op onderstaande webpagina’s:

Allianz:  -   In het Dekkingsoverzicht Covid-19 ziet u eenvoudig wat er wel en niet gedekt is rondom Covid-19

               -   Lees meer over de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering met Covid-19-dekking.

               -   website Coronavirus Allianz Global Assistance

  

Europese verzekering:  website coronavirus Europeesche Verzekeringen

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Amerika-Canada, Jochum en Frouke

Dag beste mensen,

Kortgeleden teruggekeerd van onze fantastische reis naar Amerika en Canada....

Het was de eerste keer dat wij deze bestemming kozen en wat voor één !! Wat een landen zeg, om in rond te reizen....bijzonder al die landschappen en dat met onderweg alleen maar hotspots eigenlijk. Daarbij nog persoonlijke doelen aan toegevoegd zoals b.v. excursie Boeing bij Seattle of b.v. de

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners