GLT70: "Go West! Camperreis van Seattle naar LA, 22-daagse reis"

Deze veelzijdige camperreis brengt u in 22 dagen van Seattle naar Los Angeles in Californië. U bezoekt ook de metropool Vancouver en het nabijgelegen Vancouver Island aan de westkust van Canada. Alle interessante bezienswaardigheden van de staten aan de westkust van zowel Amerika als Canada komen tijdens deze reis aan bod. U beleeft de rust, ruimte en schitterende natuur van in totaal 6 Nationale Parken aan de westkust van zowel Amerika als Canada. Verder bezoekt u naast Seattle, Los Angeles en Vancouver ook nog eens het levendige San Francisco. Deze reis is werkelijk geweldig! In dit voorbeeld wordt rekening gehouden met een reistempo van gemiddeld 200 km per dag, zodat er voldoende tijd overblijft voor het maken van leuke excursies. U bepaalt dit natuurlijk helemaal zelf en kan zelf plannen hoeveel tussenstops u maakt en of u meer of minder kilometers per dag wil reizen. Dit arrangement is ook als autoreis beschikbaar.

Seattle

Dag: 1 - 0 km

Uw reis begint in de levendige stad Seattle, waar u 2 nachten (nacht 1 en 2) verblijft. Deze stad bruist en de bijzondere ligging garandeert een scala aan mogelijkheden. U kunt ook kiezen voor dagtochten buiten Seattle naar onder andere de North Cascade Mountains of Mount St. Helens. Afhankelijk van de camperverhuurder wordt u gratis vervoerd naar het camperverhuurbedrijf of haalt u uw camper op eigen gelegenheid op. Seattle, een levendige cosmopolische stad met 50.0000 inwoners, in het uiterste noordwesten van de VS, is omringd door een fantastisch Lees meer ..

Washington State

Dag: 3 - 0 km

Washington State biedt een enorm aanbod aan fantastische highlights. In Puget Sound kunt u bijvoorbeeld een whale watching tour boeken, of volg de Juan de Fuca Highway waar u gegarandeerd zult kunnen genieten van grandioze uitzichten. Ook is een bezoek aan Whidbey island of de San Juan Islands altijd leuk. De staat Washington, gelegen tussen Oregon en Canada, is werkelijk schitterend. U vindt hier alles, schitterende steden zoals Seattle, prachtige kustwegen, vulkanen, berggebieden met gletsjermeren, prachtige wandelpaden, en goede restaurants. Lees meer ..

North Cascades National Park

Dag: 3 - 345 km

Het North Cascades National Park is bijzonder ruig en wordt daarom wat minder druk bezocht dan andere parken. Wanneer u een geoefende wandelaar bent, kunt hier ongestoord lange tochten maken op onverharde paden. Bij Stehekin Valley vindt u een verscheidenheid aan historische, culturele en outdour activiteiten en één van de 2 bekendste watervallen: de Rainbow Falls. Dit grootste en onherbergzaamste berglandschap van Amerika bevindt zich op 200 km vanaf Seattle. De namen van de bergtoppen, zoals Desolation Peak, Mount Despair en Mount Terror zeggen Lees meer ..

Vancouver

Dag: 3 - 320 km

U reist via de I-5 S richting het zuiden en komt aan in Vancouver. In deze metropool met haar hartelijke sfeer zijn tal van leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld wandelen in het geweldige Stanley Park of bezoek Granville Island, waar u de grootste openluchtmarkt van Vancouver vindt. U verblijft hier 2 nachten (nacht 3 en 4). Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met uitzicht op zowel Vancouver Island als de Lees meer ..

Victoria

Dag: 5 - 110 km

De volgende stad waar u overnacht (nacht 5) is het prachtige Victoria. U bereikt deze plaats door eerst met uw camper via de HWY-99 te rijden naar de HWY-17, alwaar u met een ferry Tsawwassen-Swartz Bay oversteekt. Victoria is de hoofdstad van Canadees British Columbia, en werd in 1843 opgericht als een handelspost door de Britse Hudson Bay Company. Deze statige stad, met Britse invloeden, wordt door vooraanstaande reis-magazines zoals Conde Naste Traveler aanbevolen als één van de 10 mooiste steden ter wereld. Enkele highlights in Victoria: het Lees meer ..

Tofino

Dag: 6 - 320 km

De plaats Tofino is internationaal bekend geworden doordat in 1984 de Nuu-chaa-nulth succesvol protesteerden tegen de ontbossing van het nabijgelegen Maeres Island. Hierdoor vindt u enige van de oudste en grootste bomen in West-Canada op dit eiland. U kunt de bomen bezichtigen door het lopen van de Big Tree Trail. U verblijft 1 nacht (nacht 6) in Tofino. Tofino is een kleine stad aan de westkust van Vancouver Island, op ongeveer 3 uur rijden westelijk van Nanaimo, en 5 uur rijden van Victoria. De voornaamste attractie in Tofino is het schitterende Lees meer ..

Pacific Rim National Park

Dag: 7 - 0 km

Het woeste Pacific Rim National Park biedt u onder andere de mogelijkheid om vele diersoorten in het wild te zien. We noemen als voorbeelden Stellar en Californian zeeleeuwen, zwarte beren en zeeotters. Ook heeft u een grote kans om er bergleeuwen (ook wel poema’s of cougars genoemd) of zwarte beren tegen te komen. In de jaren voordat het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island werd opgericht (in 1970), was de westkust van Vancouver Island voor touristen zo goed als onbereikbaar. De westkust was een onbekend, geïsoleerd gebied, Lees meer ..

Olympic National Park

Dag: 7 - 0 km

Het Olympic National Park huisvest enkele plant- en diersoorten die u nergens anders ter wereld in het wild kunt zien. Het adembenemend mooie Olympic National Park beslaat een beschermd wildernisgebied van meer dan 3.200 vierkante meter. In 1981 kreeg het park een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de uitzonderlijke schoonheid en de enorme diversiteit aan plant- en diersoorten. Het park staat bekend om haar verscheidenheid aan ecosystemen. Een historisch bos ligt op de hellingen van ijzige bergen, met daartussen weiden vol wilde bloemen. Lees meer ..

Olympia (WA)

Dag: 7 - 523 km

Via de snelweg US-101 S rijdt u verder naar Olympia waar u 1 nacht (nacht 7) verblijft. Er zijn veel trekpleisters die Olympia zeer de moeite waard maken. Zo wordt er bijvoorbeeld in juni het Dixiland Festival gevierd en is er een wolvenreservaat waar u meer te weten kunt komen van dit intrigerende dier. Olympia is de hoofdstad van de staat Washington aan de schitterende Amerikaanse westkust en heeft een aantal noemenswaardige bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Washington State Capitol oftewel Legislative Building. Hier zetelt de regering van Lees meer ..

Salem

Dag: 8 - 256 km

De historische stad Salem biedt bezoekers tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Voor het hele gezin is er het attractiepark Enchanted Forest en mocht u willen wandelen dan kunt u een 11 km lange tocht langs wel 10 verschillende watervallen maken. U overnacht 1 nacht (nacht 8) in Salem. Salem is de hoofdstad van de staat Oregon. De stad is gelegen midden in de Willamette vallei langs de oevers van de Willamette River. Deze relaxte stad heeft veel historische plaatsen en outdoor activiteiten. In het centrum treft u Oregon State Capitol en Lees meer ..

Oregon

Dag: 9 - 0 km

Oregon is een staat met vele uitersten. Een prachtige kust, een binnenland vol weide- en landbouwgronden, maar ook bergen en rivieren kleuren het landschap. De staat Oregon heeft diverse klimaatgebieden en verrast de bezoeker met talrijke culturele en recreatieve mogelijkheden. Portland is de grootste stad in Oregon met ongeveer 600.000 inwoners. Deze leuke provinciaalse stad heeft vele attracties zoals het Oregon museum of science, het Carnegie Art Center, het Children's Museum en de Oregon dierentuin. Portland ligt nabij Mount Hood, een slapende Lees meer ..

Mount St Helens National Monument

Dag: 9 - 0 km

De vulkaan Mount St. Helens is berucht geworden vanwege een verwoestende uitbarsting in 1980. Door een aswolk werd een enorm gebied met de grond gelijk gemaakt en kwamen er 57 mensen om. Na de uitbarsting was er 400 meter van de top verdwenen. U kunt dit in detail ervaren in het Mount St. Helens Visitor Center en Vulcanic Monument. Dit gebied behorende tot het Gifford Pinchot National Forest bestond voorheen uit beboste heuvels. In 1980 stortte de vulkaan St Helens aan één kant in door een aardbeving. Hierdoor werd de vulkaan, die met ijs en sneeuw Lees meer ..

Crater Lake National Park

Dag: 9 - 0 km

Crater Lake wordt algemeen beschouwd als het mooiste meer in Amerika (mogelijk met uitzondering van Lake Tahoe). Bezoek het visitor information center in het Crater Lake National Park en geniet van dit door een vulkaanuitbarsting ontstane bergmeer. Het Crater Lake is één van 's werelds meeste bekende kratermeren. Gelegen in de Cascade begketen, is het park het enige nationale park van Oregon. Het enorme en diepste meer van Amerika ligt in een fabuleuze omgeving van bosgebieden en heuvels met in haar stille, blauwe wateren de weerspiegeling van Lees meer ..

Gold Beach

Dag: 9 - 400 km

Gold Beach bereikt u door nog zuidelijker te rijden. Ter hoogte van EXIT 162 gaat u verder via een geweldige route langs de westkust tot u de plaats Gold Beach bereikt. U verblijft 2 nachten (nacht 9 en 10) in deze stad met de toepasselijke naam. Het kustplaatsje Gold Beach kent de meeste uren zonneschijn in de staat Oregon. Het is gelegen aan de monding van de schitterende Rogue River en vernoemd naar een strand in de omgeving. Naast uitgestrekte rustige stranden vindt u hier ook bergen en diepe bossen (met o.a. de beroemde redwoodbomen en mirtebomen). Lees meer ..

Crescent City

Dag: 11 - 150 km

Via route 62, 234, highway 5 en route 199 gaat u op weg naar de kust. U verblijft 1 nacht (nacht 11) in het aan de kust gelegen Crescent City. Even heerlijk uitwaaien aan het strand, of meteen maar een leuke excursie maken in deze actieve kuststad, er zijn vele mogelijkheden. Crescent City ligt ca 300 km ten noorden van San Francisco aan de Californische kust. Dit is een levendige kustplaats, waar u zich uitstekend gaat vermaken. De stad is genoemd naar de zandstranden ten zuiden van de stad, deze hebben de vorm van een halve maan. Enige activiteiten Lees meer ..

Redwood National Park

Dag: 12 - 0 km

U kunt ook het dichtbij Crescent City gelegen Redwood National Park bezoeken, hier ziet u de hoogste levende wezens ter aarde, de schitterende redwood sequoia variant. In dit natuurgebied komen ook vele diersoorten voor, bezoek het visitor information center voor een optimale planning van uw dag. Het Redwood National Park behoort samen met de nabijgelegen staatparken Prairie Creek, Del Norte en Jedediah Smith tot de werelderfgoed lijst van UNESCO. In dit park staan de immense Coast Redwoods; deze bomen zijn de grootste, snelst groeiende en altijd Lees meer ..

San Francisco

Dag: 12 - 315 km

U komt via de US-101 S aan in de geweldige stad San Fransisco. U ziet al van veraf de Golden Gate, de toegang tot de baai waaraan San Francisco is gelegen. U verblijft twee nachten (nacht 12 en 13) in deze geweldige stad. Tip: maak een fietstocht over de Golden Gate, zo goed als alle reizigers vinden dit één van de leukste excursies. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Alcatraz. In 1989 bezocht één van de eigenaars van Greatlakes-Travel San Francisco voor de eerste maal, en het was meteen duidelijk; San Francisco is zonder enige twijfel Lees meer ..

Lake Tahoe

Dag: 14 - 300 km

Via de Golden Gate Bridge, Interstate 80 en highway 50 rijdt u naar het naar onze mening mooiste meer in Amerika, Lake Tahoe, waar u 2 nachten (nacht 14 en 15) verblijft. Lake Tahoe is een werkelijk wonderschoon bergmeer in Californië, naar mening van Greatlakes-Travel het mooiste meer in Amerika. Lake Tahoe, het grootste bergmeer in Noord-Amerika, heeft een omtrek van 116 km, ligt op een hoogte van 1898 meter en is gevuld met kristalhelder, kobaltblauw water. Vele ondiepe baaien, zoals Emerald Bay, hebben prachtige stranden en zijn uitermate geschikt Lees meer ..

Yosemite National Park

Dag: 16 - 350 km

De weg naar Yosemite National Park gaat door bergachtig gebied, maar nooit over hoge bergpassen. U volgt route 89, 88 en 49 naar het rustige dorp Oakhurst waar u 2 nachten (nacht 16 en 17) overnacht. Wij raden u aan om 1 dag te besteden om het eveneens schitterende Sequoia National Park te bezoeken. Yosemite National Park is een "werelderfgoed" natuurgebied in het westen van de Sierra Nevada bergen, ongeveer 320 km ten oosten van San Francisco. Het National park is goed bereikbaar vanuit het westen via de State Roads CA 120, 140 en 41. Het Yosemite Lees meer ..

Sequoia National Park

Dag: 18 - 203 km

Sequoia National Park is met haar impossante bergen en meren absoluut een bezoek waard. Dit walhalla voor wandelaars huisvest reuzenbomen van wel 90 meter hoog en 30 meter in omvang. De meest bekende boom, General Sherman genaamd, is met een inhoud van 1848 kubieke meter het grootste levende wezen op aarde. Het schitterende Sequoia National Park in de staat Californië is groter dan Yosemite National Park en ook meer veelzijdig. De voornaamste bezienswaardigheden zijn een fantastisch berglandschap met meer dan 20 bergen hoger dan 4000 meter, bergmeren, Lees meer ..

Three Rivers

Dag: 18 - 0 km

U overnacht 1 nacht (nacht 18) in het dorp Three Rivers, dichtbij Sequoia National Park gelegen. Three Rivers ligt op slechts 12 km van de hoofdingang van Sequoia National Park en is daarmee beter gesitueerd als toegangspoort voor dit natuurgebied dan bijvoorbeeld de stad Fresno, op 125 km van de ingang van het park. Fresno is veel goedkoper, maar dan ook wel verder weg gelegen dan Three Rivers. Vanuit Three Rivers kunnen we voor u prachtige tochten met gids door Sequoia organiseren, of u kunt vanuit Three rivers gaan raften (let op: het waterpeil Lees meer ..

Pismo Beach

Dag: 19 - 305 km

Via de CA-41 S vervolgt u uw camperreis richting de westkust naar het typisch Californische Pismo Beach. U verblijft hier 1 nacht (nacht 19). Pismo Beach is een klein, gezellig plaatsje aan de kust in Californië, halverwege San Francisco en Los Angeles. Pismo Beach biedt u lange, witte zandstranden, waar u heerlijk kunt wandelen of kan genieten van een prachtige zonsondergang. Vergeet niet een stop te maken bij één van de vele wijnkelders die u hier kunt vinden. Bijvoorbeeld Tastes of the Valley, Vino Versato of Pismo Beach Winerey. Houdt u meer Lees meer ..

Hollywood

Dag: 20 - 0 km

Onderweg naar uw laatste bestemming van deze reis, Los Angeles, kunt u een tussenstop in Hollwood maken. Hier kunt u zien waar veel filmsterren hun carriére zijn begonnen. Wij raden aan om u te laten begeleiden door een gids, dan ziet u de meeste highlights in korte tijd. Hollywood is een wijk van Los Angeles, gelegen in het noordwesten van LA, op 15 minuten rijden van de kust. Het plaatsje Hollywood wordt meestal in één adem genoemd met de filmindustrie, vandaar ook de leuke bijnamen van Hollywood zoals "StarStruck Town" en "Tinseltown". Als je Lees meer ..

Los Angeles

Dag: 20 - 0 km

U verblijft nog 2 nachten met uw camper (nacht 20 en 21) nabij Los Angeles. Vanuit deze indrukwekkende wereldstad kunt u bijvoorbeeld Disneyland bezoeken, een dagtocht maken naar San Diego of een bezoek brengen aan Universal Studios. Na 21 nachten in het westen van Amerika, geeft u uw camper in Los Angeles af, en vervolgens vliegt u met een directe vlucht vanuit Los Angeles weer terug, een fantastische ervaring rijker. Zie de vele aanbevelingen van onze reizigers voor meer tips en suggesties. Los Angeles of de "City of Angels" is een stad met meerdere Lees meer ..

Deze reis is inclusief: heenvlucht Seattle en retourvlucht Los Angeles met maximaal 1 overstap, directe vluchten zijn tegen een meerprijs beschikbaar op aanvraag; luchthavenbelastingen en reserveringskosten; 20 nachten camperhuur inclusief een uitgebreid pakket van camperverzekeringen tegen diefstal, schade en persoonlijke aansprakelijkheid; pickup (ophalen) in Chicago en return van de camper in Los Angeles; shuttle service van en naar het vliegveld vanaf bepaalde locaties (niet bij alle camperverhuurmaatschappijen); 1 hotelovernachting in een drie-sterren hotel inclusief ontbijt; route-en wegenkaarten; een reisgids met informatie over zuidwest amerika; eventuele reserveringen van campinggrounds; alle overige reserveringen en bevestingen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners