GLT72: "Go with the flow! 21-daagse camperreis van Toronto naar Halifax, inclusief New Foundland"

De GLT71 is een goed voorbeeld van een geweldige camperreis die u van Toronto naar Halifax (of omgekeerd) voert. Deze specifieke samenstelling laat u maximaal genieten van Oost Canada, met als voornaamste hoogtepunten: de wolven en beren in Algonquin Provincial Park, de walvissen in de Bay of Fundy, de stranden van Prince Edward Island, het schitterende mooie Montréal en een 8-daagse rondreis door het fantastische Newfoundland. U kunt optioneel ook nog Newfoundland bezoeken waar u onder andere de indrukwekkende fjorden van Gros Morne National Park ziet. Wist u dat er nergens in Canada zoveel walvissen rondzwemmen als in de Bay of Fundy? En wist u, dat de Vikingen lang geleden al geland zijn op Newfoundland en dat rond Newfoundland, zelfs in de zomer, ijsbergen en zeer vele walvissen en vogelsoorten te zien zijn? Let er wel dat wanneer u ervoor kiest Newfoundland in uw route op te nemen, het zeer raadzaam is om uw plaats op de veerboten naar en van Newfoundland al vooraf door Greatlakes Travel te laten reserveren. Dit in verband met beschikbare plaatsen op deze zeer drukbezette ferry’s. U bepaalt uw route natuurlijk helemaal zelf en kan zelf plannen hoeveel tussenstops u maakt en of u meer of minder kilometers per dag wil reizen.

Toronto

Dag: 1 - 0 km

Vandaag begint uw reis het geweldige Oost Canada! U vliegt naar Toronto waar u 2 nachten (nacht 1 en 2) verblijft. Na de eerste nacht haalt u uw camper op of wordt u opgehaald door het camperbedrijf (dit is afhakelijk van de camperverhuurder). U kan ervoor kiezen om de Niagara watervallen te gaan bekijken, op ongeveer twee uur rijden van Toronto. Of u kan besluiten om meteen door te rijden naar het Algonquin Provincial Park (tip). Vier eeuwen geleden was het nog een kleine kampplaats ('tarantua") van de Huron-indianen, maar vandaag de dag is Toronto Lees meer ..

Niagara Falls

Dag: 3 - 0 km

Wanneer u een dagtocht maakt naar de overweldigende Niagara Falls raden wij u aan een tocht te boeken op de inmiddels wereldberoemde "Maid-of-the-Mist". U vaart dan tot vlakbij de watervallen, waar u soms wat nat wordt door het vallende water. Toen na de laatste ijstijd de gletsjers van Noord Amerika begonnen te smelten, kon het overtollige water niet anders dan zich een weg banen richting de Atlantische Oceaan. De woeste stroom stortte daarbij van een aantal hellingen en vormden zo het fantastische natuurfenomeen, Niagara Falls. Inmiddels worden Lees meer ..

Algonquin

Dag: 3 - 0 km

Eén van de oudste natuurgebieden in Canada is het Algonquin Provincial Par. U ziet hier ruige hooglanden, pijnboombossen en woeste rivieren. U bereikt Algonquin via route 11 en 60 vanuit Toronto. In dit natuurgebied zijn diverse leuke trektochten uitgezeten u kunt ook bijzondere kanotochten maken of een middag op forel vissen. U overnacht 2 nachten (nacht 3 en 4) nabij het park op een RV-camping naar keuze. Algonquin Provincial Park is officieel opgericht in 1893 en is daarmee het oudste, inmiddels meest bezochte natuurgebied in Oost-Canada. In Lees meer ..

Montréal

Dag: 5 - 365 km

U reist verder via route 60, 17, 417 en de HWY-40 en 540 naar Montréal, waar u 1 nacht (nacht 5) verblijft. Onderweg passeert u verschillende indianenreservaten. De miljoenenstad Montréal is een wereldstad vol bravoure met een prachtige uitstraling, gezellig centrum en een enorme aantrekkingskracht. De unieke mix van oude en nieuwe invloeden maken Montréal tot één van de meest bruisende steden van Canada. Het is een stad die uitzonderlijke bezienswaardigheden biedt, zowel boven als onder de grond. Er zijn imposante bouwwerken te bewonderen, zoals Lees meer ..

Rivière du Loup

Dag: 6 - 430 km

Uw volgende bestemming is het sfeervolle stadje Rivière-du-Loup waar u 1 nacht (nacht 6) overnacht. Het is prachtig gelegen aan de St. Lawrence rivier aan de rand van bosrijke parken, nabij een aantal interessante musea en een bijzonder kasteel. U kunt hier ook walvissen bekijken met een boot. Tip: volg route 30 langs de rivier nadat u Montréal verlaat. Onderweg kunt u zelfs kiezen om ook Quebec nog te bezoeken. Na Quebec kunt u de rivier bljiven volgen. Het kleine stadje Rivière-du-Loup, gelegen aan de zuidkust van de St. Lawrence River in Québec, Lees meer ..

Fredericton

Dag: 7 - 395 km

Vandaag reist u, via HWY-2, door naar de hoofdstad van New Brusnwick, Fredericton, een hele vriendelijke en relaxte stad met meer dan 70 km wandelroutes. Vanuit Fredericton raden wij u aan in ieder geval een dagtocht te maken naar de Bay of Fundy. U verblijft 2 nachten (nacht 7 en 8) in deze gemoedelijke plaats. De vriendelijke hoofdstad Fredericton wordt gezien als een belangrijk cultureel, artistiek en educatief centrum in de provincie New Brunswick. Het is onderverdeeld in twee regio’s, Northside en Southside. Fredericton biedt de reiziger enorm Lees meer ..

Bay of Fundy

Dag: 9 - 100 km

In de wateren van de Bay of Fundy kunt u de meeste soorten walvissen spotten dan waar ook ter wereld! Deze zoogdieren komen naar de stromen om te paren, spelen en zich te goed te doen aan de overvloed van voedsel. Verder is het tijdens Thanksgiving erg leuk om de jaarlijkse Pumpkin Regatta mee te maken. In de Bay of Fundy kunt u iedere 24 uur iets zeer spectaculairs bewonderen. Bij deze 270 kilometer lange baai overspoelt het getijde hier tweemaal per dag de kust, soms tot een hoogte van 16 meter en tot 3 kilometer diep het land in. Alles bij elkaar Lees meer ..

St. Andrews-by-the-Sea

Dag: 9 - 10 km

U verblijft twee nachten (nacht 9 en 10) in het zeer leuke St. Andrews-by-the-Sea. U kunt indien gewenst Greatlakes-Travel een whalewatch laten organiseren tegen meerprijs, u kunt op eigen gelegenheid gaan touren in de omgeving of de leuke plaatsjes aan de kust gaan bezoeken. Dit is een schitterende omgeving. St. Andrews by the Sea heeft met recht een benoeming op de lijst van National Historic District gekregen. Deze bijzondere plaats biedt een schat aan fraaie architectuur en ongeëvenaard natuurschoon. Het is gesticht in 1783 en sindsdien goed Lees meer ..

Charlottetown

Dag: 11 - 410 km

Een bezoek aan Charlottetown is absoluut de moeite waard. U komt er door de snelweg HWY-1 E te nemen. Deze stad biedt een diverse mix van restaurants, café’s, festivals en theaters. Charlottetown is rijk aan historische gebouwen in pittoreske setting. U verblijft hier 2 nachten (nacht 11 en 12). Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island en is een ideale mix van stedelijke bedrijvigheid en landelijke rust. Charlottetown is met name bekend door de eerste formele bijeenkomst over het vormen van een samenwerkingsverband tussen de verschillende Lees meer ..

North-Sydney

Dag: 13 - 345 km

Europese zeevaarders en Mi'kmag indianen hebben de provincie Nova Scotia gemaakt tot wat het nu is: krachtig, vol karakter en rijk aan oude tradities. Via een wisselende route door het prachtige landschap rijdt u naar North-Sydney, voor de 14 uur durende oversteek per luxe veerboot naar Argentia op Newfoundland. U overnacht 1 nacht (nacht 13) in deze havenstad. De bijnaam van North Sydney is “The Gateway to Newfoundland”. Deze plaats, gelegen aan de oostkust van Cape Breton Island in Nova Scotia, speelt namelijk een belangrijke rol in de verbinding Lees meer ..

Argentia

Dag: 14 - 0 km

U komt met de veerboot aan in Argentia op Newfoundland. U vaart meestal met de nachtboot en het is dan ook aan te bevelen om aan boord een cabin te nemen waar u kunt slapen. Uw camper gaat mee aan boord. Na ongeveer 14 uur komt u aan in Argentia waarna u doorreist naar de plaats St. Johns. Wij raden ten zeerste aan uw plaats op de boot vooraf door Greatlakes te laten reserveren. Dan bent u zeker van een plek. Argentia is een klein dorp op Newfoundland, op 130 km van de hoofdstad St. John's. Het geniet vooral bekendheid als haven voor de veerbootdiensten Lees meer ..

Newfoundland

Dag: 14 - 0 km

Newfoundland is één van de mooiste bestemmingen in oost-Canada. De dierenwereld en het landschap zijn werkelijk schitterend. Toen de Engels/Italiaanse ontdekkingsreiziger Cabot op St. John's Day (24 juni) 1497 als eerste Europeaan voet aan vaste wal zette, doopte hij het eiland, onder de indruk als hij was, simpelweg " New Found Land". Tot op de dag van vandaag doet het landschap deze krachtige naam eer aan: Newfoundland is nog steeds ongepolijst, ongerept en avontuurlijk! Een rondreis over dit 100000 km2 grote eiland, dat door de inwoners zelf Lees meer ..

St Johns

Dag: 14 - 135 km

Na ongeveer 1,5 uur rijden arriveert u in de hoofdstad van Newfoundland, St. Johns waar u 2 nachten (nacht 14 en 15) verblijft om uitgebreid de omgeving te verkennen. Deze stad is een waar genot voor wandelaars. Er lopen een aantal lange wandelpaden in en rond het gebied: de East Coast Trail, de Grand Concourse Walking Trails en de Newfoundland Trailway. St. Johns, gelegen op de uiterst oostelijke punt van het schiereiland Avalon, biedt de reiziger naast grandioze natuur- en kustgebieden, ook een scala aan feesten en een rijk nachtleven. Het zakelijk Lees meer ..

East Coast Trail

Dag: 16 - 10 km

Nabij St Johns kunt u een gedeelte van de East Coast Trail lopen. Dit pad is een uitdaging voor iedere wandelliefhebbers. De East Coast Trail is een sensationele 450 kilometer lange (wandel)route, nabij St. Johns op Newfoundland, die u langs en over grillige, prachtig gekleurde rotsen voert. U zult verstelt staan van de steile kliffen met diepe fjorden en natuurlijke geisers, de groene weiden met adembenemend mooie, wilde bloemen en schijnbaar eindeloze moeraslandschappen. Het pad verbindt 32 historische gemeenschappen met elkaar en in bijna elk Lees meer ..

Trinity (NF)

Dag: 16 - 0 km

U kunt ook een bezoek brengen aan het leuke stadje Trinity. Nadat u Trinity heeft bezocht, volgt u HWY-1 verder naar het westen en zuidwesten. Op Newfoundland is deze snelweg de voornaamste verbindingsweg, de weg loopt van St Johns door naar de veerbootterminal nabij Port-aux-Basques, over een afstand van 900 km. Trinity, een klein stadje in Newfoundland, bevat een aantal gebouwen die erkend zijn door de provincie als Heritage Structures. Het plaatsje bestaat uit een enorme, schitterende haven en werd daardoor al vroeg gezien als ideale aanlegplaats Lees meer ..

Glovertown

Dag: 16 - 140 km

U gaat richting het noorden over snelweg HWY-1 W en komt aan in Glovertown. U verblijft hier 1 nacht (nacht 16) zodat u vanuit deze plaats het Terra Nova National Park op uw gemak kunt bekijken. Glovertown is één van de toegangspoorten tot Terra Nova National Park op Newfoundland, en alleen daarom al een overnachting waard. Het is gelegen aan de Terra Nova River, die hier en daar woeste waterstromen vertoont, maar ook een aantal prachtige, stille meren waarin u een verkoelende duik kunt nemen. De grote hoeveelheden zalm en forel die in de rivier Lees meer ..

Terra Nova National Park

Dag: 17 - 15 km

Terra Nova National Park is een National Park vol spiegelgladde meren, uitgestrekte moerassen, beboste heuvels en prachtige wouden. Aan de kust wisselen rotsformaties en lange zandstranden elkaar naadloos af en niet zelden drijft er, zelfs midden in de zomer, ineens een flinke ijsberg voorbij. Terra Nova National Park is het oudste nationale natuurgebied op Newfoundland, opgericht in 1957. Terra Nova ligt tussen Charlottetown (NF) en Glovertown aan de noordoostkust van het eiland. Dit is een fantastisch gebied voor de liefhebber van activiteiten Lees meer ..

Rocky Harbour

Dag: 17 - 450 km

U reist door naar de plaats Rocky Harbour waar u uw camper 2 nachten (nacht 17 en 18) parkeert. Zo heeft voldoende gelegenheid om het nabijgelegen Gros Morne National Park te bezichtigen. Rocky Harbour is een zeer geschikte plaats om te verblijven wanneer u Gros Morne National Park wilt bezoeken. De plaats ligt in het midden van dit UNESCO Werelderfgoed waardoor u gerust de de tijd kan nemen om de schitterende natuur uitgebreid te bekijken. Vanuit Rocky Harbour kunt u boottochten en (berg)wandelingen, met onderweg grandioze uitzichten, ondernemen. Lees meer ..

Gros Morne National Park

Dag: 18 - 5 km

Het Gros Morne National Park komt u naast lynxen en zwarte beren ook talloze vogelsoorten tegen, vergeet uw verrekijker en camera met telelens dus niet. En is het uw droom om een keer oog in oog te komen staan met een kudde rendieren, dan is Gros Morne uw park! Het tot beschermd natuurgebied verklaarde Gros Morne National Park, gelegen aan de westkust van Newfoundland, staat sinds 1987 op de fameuze UNESCO Werelderfgoedlijst en beslaat zo'n 9600 km2. Hier vindt u indrukwekkende en onverwachte rotsformaties, en ook de ruim 800 meter hoge berg "Gros Lees meer ..

Port-aux-Basques

Dag: 18 - 220 km

Vanuit het Gros Morne National Park reist u op uw gemak naar Port-aux-Basques, waar u 1 nacht (nacht 19) verblijft nabij de veerbootterminal. De oversteek vanuit Port-aux-Basques naar het vasteland van Canada duurt 5 tot 7 uur en is in ieder jaargetijde een bijzondere ervaring. Soms ziet u onderweg walvissen, deze bljiven echter meestal wat uit de buurt van de veerboten. Mocht u eerder op uw reis nog geen walvistocht in de Bay of Fundy hebben ondernomen, dan raden wij dit alsnog aan! Port aux Basques is één van de oudste nederzettingen in Newfoundland Lees meer ..

Halifax

Dag: 19 - 410 km

Uw reis eindigt in Halifax, waar u nog 1 nacht (nacht 20) verblijft nabij de stad en waar u de volgende dag uw camper inlevert. Of, wanneer uw vlucht nog diezelfde dag vertrekt, u de camper direct inlevert en vervolgens naar huis vliegt met vele prachtige herinneringen voor later. Mocht u nog voldoende tijd hebben dan kunt deze geweldige ervaring afsluiten met een heerlijk avondje uit in één van de vele theaters en na een verrukkelijk diner is het altijd mogelijk nog een dansje te wagen. Halifax is als hoofdstad van Nova Scotia gezegend met uitgestrekte Lees meer ..

Deze reis is inclusief: heenvlucht Toronto en retourvlucht Halifax (of omgekeerd) met maximaal 1 overstap, directe vluchten zijn tegen een meerprijs beschikbaar op aanvraag; luchthavenbelastingen en reserveringskosten; 18 nachten camperhuur inclusief een uitgebreid pakket van camperverzekeringen tegen diefstal, schade en persoonlijke aansprakelijkheid; pickup (ophalen) en return van de camper in Toronto en Halifax (afhankelijk van de camperverhuurmaatschappij); shuttle service van en naar het vliegveld vanaf bepaalde locaties (niet bij alle camperverhuurmaatschappijen); 1 hotelovernachting in een drie-sterren hotel; uitgebreide route informatie over West Canada; eventuele reserveringen van campinggrounds; alle overige reserveringen en bevestingen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke excursies tijdens uw reis. Klik hier voor een offerte

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Alaska en Yukon, Joop en Anja

Canada, Amerika, Alaska

Met een camper hebben we in de zomer van 2015 vier weken rondgetrokken in Yukon en Alaska.Het was een fantastische reis met onvergetelijke indrukken qua natuur en (wilde) dieren! Voor iedereen die van rust, ruimte en natuur houdt is deze reis een 'aanrader'!GreatLakes-Travel heeft alle onderdelen van onze reis, inclusief alle extra wensen op het gebied van excursies en overnachtingen die wij op

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners