GLT73: "Calgary-Vancouver, 21-daagse camperreis incl. Inside Passage en Knight Inlet Lodge"

Arrangement GLT73 is een fantastische 21-daagse voorbeeld camperreis die in Calgary begint en uiteindelijk eindigt in Vancouver. Onderweg komt u langs de Rocky Mountains en daarna kunt u op uw gemak Banff National Park, Yoho National Park en Jasper National Park bezichtigen. U vervolgt uw reis door het gebied van de indianen via de plaatsen Prince George en Smithers waar u een tussenstop maakt bij de havenstad Prince Rupert. De volgende dag wacht u een ontspannende cruise van een 14 uur door de indrukwekkende Inside Passage. Uw camper gaat mee aan boord, zodat u na aankomst direct verder kunt reizen. Deze cruise vaart door de adembenemende fjorden langs de westkust van Canada en na 14 uur varen komt u aan in Port Hardy op Vancouver Island, waar u één week verblijft. Er is voldoende gelegenheid tot het maken van zeer leuke excursies. U kunt bijvoorbeeld een walvistocht maken vanuit de plaats Telegraph Cove en met een watervliegtuig naar het ruige en ongerepte Knight Inlet. Hier overnacht u in een drijvende lodge, vanwaar u de naar zalm hengelende grizzlyberen ongestoord kunt bekijken. Een unieke ervaring! Eenmaal terug in Vancouver Island trekt u met uw camper naar het stadje Tofino waar een tocht door Pacific Rim National Park echt aan te raden is. U rijdt vervolgens naar de hoofdstad Victoria, dat bekend staat als één van de mooiste steden ter wereld. Vervolgens maakt u een overtocht naar Vancouver op het vasteland, een wereldstad die absoluut de moeite van een bezoek waard is. Wij benadrukken dat deze samengestelde camperreis een voorbeeld is en dat u natuurlijk helemaal zelf bepaalt hoeveel tussenstops u maakt en of u meer of minder kilometers per dag wil reizen. De direct gereden afstand in dit voorbeeld bedraagt slechts 3200 km (inclusief de 500 km Inside Passage).

Calgary

Dag: 1 - 0 km

Uw reis door het groene en ruige westen van Canada begint in Calgary, de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains. Daarnaast geniet de stad bekendheid vanwege de Calgary Stampede, het grootste rodeo-spektakel ter wereld. Uw vlucht naar Calgary heeft maximaal één overstap, waarbij wordt gelet op voldoende overstaptijd. Een directe vlucht is natuurlijk ook mogelijk. U verblijft 1 nacht (nacht 1) in een goed hotel. Calgary is de grootste stad in west-Canada (+/- 1 miljoen inwoners), gelegen op slechts 80 km ten oosten van de Canadese Rocky Mountains Lees meer ..

Canmore-Banff

Dag: 2 - 106 km

Vandaag vangt uw reis per camper aan. Afhankelijk van de camperverhuurder wordt u gratis vervoerd naar het camperverhuurbedrijf of haalt u uw camper op eigen gelegenheid op. Via HWY-1 W rijdt u naar de plaats Canmore die op slechts 30 km van het schitterende Banff National Park ligt. U verblijft twee nachten (nacht 2 en 3) op een RV (Recreational Vehicle) camping naar keuze. Canmore is een klein bergdorp met enige duizenden inwoners in het werelderfgoed Banff National Park, op 125 km ten westen van Calgary. Canmore is een ideale uitvalsbasis voor Lees meer ..

Banff National Park

Dag: 4 - 30 km

Vanuit Canmore kunt u het werelderfgoed natuurgebied Banff National Park gemakkelijk bereiken, een dag in Banff NP is altijd een belevenis. Dit natuurgebied staat vooral bekend om zijn heldere bergmeren, en de gevarieerde dierenwereld. Tip: bezoek Moraine Lake of volg de Bow Parkway. Banff National Park heeft met recht een plaats veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit natuurgebied van ruwweg 6641 km2 (100 bij 60 km) ligt op ongeveer anderhalf uur rijden (125 km) westelijk van Calgary. Banff wordt beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden Lees meer ..

Yoho National Park

Dag: 4 - 105 km

U bereikt de volgende bestemming Yoho National Park door HWY-1 E te volgen. Er zijn naast de vele dieren die u hier kunt zien ook vele attracties die u kunt bezoeken, zoals de watervallen Wapta Falls en de Takakkaw Falls. Ook Emerald Lake is meer dan de moeite waard. U verblijft 2 nachten (nacht 4 en 5) in Yoho National Park). Yoho National Park is opgericht in 1886 en vrij recent opgenomen in de lijst van wereldwijde UNESCO werelderfgoed natuurgebieden. Dit schitterende natuurgebied ligt westelijk van Lake Louise en oostelijk van Golden. De naam Lees meer ..

Lake Louise

Dag: 6 - 30 km

U reist verder naar Lake Louise, waar u 1 nacht (nacht 6) zal overnachten. De omgeving van Lake Louise staat vooral bekend om geweldig mooie wandelroutes door het hooggebergte. Op het meer kunt u kanoën, en kayakken en rondom het meer is het heerlijk vertoeven op terrasjes. Lake Louise ligt in het noordelijke gedeelte van Banff National Park, 80 km noordelijk van Canmore. Dit pittoresque en rustige bergstadje ligt aan Lake Louise, midden in de bergen van de Rocky Mountains. De voornaamste touristische bezienswaardigheden in deze schitterende omgeving Lees meer ..

Icefields Parkway

Dag: 7 - 20 km

Vandaag maakt u waarschijnlijk één van de mooiste dagtochten van uw leven. Vanuit Lake Louise rijdt u naar Jasper, via de zeer mooie Icefields Parkway. U bezoekt onderweg de indrukwekkende Athabasca gletsjer en de Columbian Icefields. Meer dan 300 km2 ijsvlakte met een dikte tot wel 400 meter, zorgen voor een onvergetelijk schouwspel. Let ook goed op: langs de Icefields Parkway ziet u zeer vaak beren! De Icefields Parkway (Highway 93) loopt over een totale lengte van 232 km tussen het mondaine Lake Louise en het dorp Jasper in Jasper National Park. Lees meer ..

Jasper (AB)

Dag: 7 - 230 km

U arriveert in het gemoedelijke Jasper door HWY-93 N te volgen. Vanuit dit dorp worden voornamelijk excursies ondernomen die in Jasper National Park plaatsvinden. U verblijft 3 nachten in Jasper (nacht 7, 8 en 9) om het park te verkennen. Jasper is een leuk, gezellig bergstadje met 4700 inwoners, gelegen op ruwweg 900 km ten noordoosten van Vancouver en 400 km noordwestelijk van Calgary. Jasper is de voornaamste toegangspoort tot Jasper National Park, het mooiste natuurgebied in West-Canada. Het vervult als zodanig een duidelijke streekfunctie. Lees meer ..

Jasper National Park

Dag: 10 - 0 km

De prachtige wildernis van Jasper National Park trekt vele bezoekers die willen genieten van ongerepte natuur. Jasper NP telt maar liefst 69 soorten zoogdieren en honderden vogelsoorten. Omdat het gebied zo uitgestrekt is, raden wij u aan tijdig een goede "wildlife viewing tour" te boeken. Tip: reserveer deze excursie al voor uw vertrek via Great-Lakes Travel. Jasper National Park, inclusief de beroemde Icefield Parkway (de verbindingsweg tussen Banff en Jasper NP) is naar mening van de reisspecialisten van Greatlakes-Travel zonder twijfel het Lees meer ..

Prince George

Dag: 10 - 350 km

Veel reizigers staan voor de keuze om de Inside Passage wel of niet mee te nemen in hun reis en te reizen via de uitgestrekte First Nations gebieden in het noorden van Canada. Greatlakes-Travel is van mening dat de weliswaar lange tocht over highway 16 naar het westen zeer indrukwekkend is. Vanuit Jasper rijdt u met uw camper via de wegen langs Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rocky Mountains naar Prince George, waar u 1 nacht (nacht 10 overnacht. Prince George ligt in het noorden van British Columbia, ongeveer 350 km westelijk van Lees meer ..

Smithers

Dag: 11 - 370 km

Vandaag staat een vrij lange doorreis naar het prachtig aan de rivier gelegen dorpje Smithers op het programma, over highway 16 langs een afwisselend landschap. Soms ziet u prairie, soms boerderijen en in de buurt van Smithers wordt het opeens weer bergachtig. Tip: bezoek de opgezette enorme grizzly op het vliegveld van het plaatsje. Nog een tip: bezoek de indiaanse gebouwen nabij Hazelton. U verblijft hier 1 nacht (nacht 11). Smithers (6000 inwoners) is een leuk en gezellig provinciestadje, gelegen aan de Bulkley rivier in het noordelijke gedeelte Lees meer ..

Prince Rupert

Dag: 12 - 350 km

Vandaag volgt u de oevers van de indrukwekkende Skeena rivier langs HWY-16. Voordat u door de wereldberoemde Inside Passage gaat varen, overnacht u nog 1 nacht (nacht 12) in Prince Rupert. Reserveer uw plek op de camping al vooraf, want het kan hier bijzonder druk zijn! Dit is al meer dan 10000 jaar indiaans grondgebied. Bezoek, indien de tijd het toelaat, het museum of Northern British Columbia. Prince Rupert, een stad met 12800 inwoners, is de grootste stad in het noordelijk gedeelte van BC en de belangrijkste doorvoerhaven naar Alaska. Qua locatie Lees meer ..

Inside Passage

Dag: 13 - 0 km

U staat vandaag vroeg op, want u gaat rond 06.30 uur inchecken op de luxe veerboot van BC Ferries, u maakt vandaag een cruise door de schitterende Inside Passage. Uw camper gaat mee aan boord. U kunt heerlijk aan dek van de zon genieten en u heeft tijdens deze cruise de mogelijkheid om oude indiaanse nederzettingen, zeeleeuwen, walvissen en orka's te zien. Om ongeveer half 11, na een tocht van 450 km, komt de veerboot aan in het noorden van Vancouver Island. U maakt een schitterende reis per veerboot door de Inside Passage tussen Prince Rupert en Lees meer ..

Port Hardy

Dag: 13 - 0 km

Nadat de veerboot is aangekomen in Port Hardy, is het nog maar een zeer korte rit naar uw campground waar u 1 nacht (nacht 13) verblijft. Het is zeer verstandig om al voordat u op reis gaat uw plaats te boeken, aangezien ook dit een zeer drukbezochte plaats is! Port Hardy is een kleine vissersplaats in het noorden van Vancouver Island. U bevindt zich hier 240 km ten noordwesten van Campbell River en ongeveer 500 km noordwestelijk van Victoria. Port Hardy is vooral bekend als havenplaats voor de veerboot- en cruisediensten van BCFerries, met regelmatige Lees meer ..

Alert bay

Dag: 14 - 48 km

Via highway 19 rijdt u in zuidelijke richting naar Port Mcneill, waar u een korte veerbootovertocht kunt maken naar Alert bay, een indiaans dorp op een eiland voor de kust van Vancouver Island. U kunt hier een glimp opvangen van de cultuur een leefwijze van hedendaagse indiaanse stammen. Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan het authentieke indiaanse museum "U'Mista". Alert Bay is een klein, traditioneel indiaans dorp op Cormorant Island, gelegen pal voor de oostkust van Vancouver Island. Ongeveer 50% van de 560 inwoners zijn First Nations Lees meer ..

Campbell River

Dag: 14 - 210 km

U rijdt verder richting het zuiden naar Campbell River. Deze plaats wordt ook wel "Salmon Capitol of the World" genaamd, omdat hier vijf verschillende soorten zalm worden gevangen. U kunt in de Campbell rivier ook in een duikerspak zwemmen met de zalmen! Mocht u het leuk vinden een vistocht te maken: Greatlakes Travel kent de beste visgids in deze omgeving. U overnacht 2 nachten (nacht 14 en 15) in Campbell River. Campbell River is een leuke kustplaats met 3.0000 inwoners aan de oostkant van Vancouver Island, het ligt 300 km noordwestelijk van Lees meer ..

Quadra Island

Dag: 16 - 10 km

Breng zeker ook een bezoek aan Quadra Island tijdens uw verblijf in Campbell River, ook hier ligt een indiaanse gemeenschap (Cape Mudge). Quadra Island is een schitterend eiland voor de kust van Campbell River op Vancouver Island. Het is bereikbaar met een klein veerpontje, de overtocht duurt slechts een kwartiertje. Op het eiland vindt u schitterende baaien, prachtige resorts en veel indiaanse cultuur. Zo is de Cape Mudge Reserve de thuishaven voor de We-Wai-Kai indianen, die samen met de We-Wai-Kum indianen in Campbell River de grote Southern Lees meer ..

Strathcona Provincial Park

Dag: 16 - 50 km

Een andere zeer leuke dagtocht vanuit Campbell River is het maken van een wandeling of kanotocht in Strathcona Provincial Park, het mooiste wildernisgebied op Vancouver Island. Strathcona Provincial Park is het oudste en mooiste natuurgebied op Vancouver Island. Gelegen op slechts 25 km ten westen van Campbell River, biedt Strathcona meer dan 2500 km2 uitgestrekte en ongerepte wildernis. Het is een echte aanrader voor de natuurliefhebber, watersporter en bergsporter. In 2010 verzorgde Greatlakes-Travel hier een wildernisavontuur voor de staf van Lees meer ..

Knight Inlet

Dag: 16 - 0 km

wordt 's ochtends opgehaald door de gidsen van de Knight Inlet Lodge en vertrekt dan met het watervliegtuig, voor een avontuurlijke tocht naar de echte Canadese wildernis. U zult, onder begeleiding van vakkundige biologen, het gedrag van grizzlyberen van nabij kunnen bestuderen. U slaapt 1 nacht (nacht 16) op een drijvende houten lodge met eigen badkamer en open haard. Onze reizigers zijn het allemaal met elkaar eens: hadden we in plaats van één dag maar twee of meer dagen op de Knight Inlet Lodge in de Knight Inlet Fjord geboekt…dit is waarschijnlijk Lees meer ..

Tofino

Dag: 17 - 270 km

Tofino is een favoriete bestemming van Greatlakes-Travel. Tip: bezoek de zeeleeuwenkolonie bij Ucluelet, of boek via Greatlakes-Travel een schitterende zeekayaktocht naar Meares Island. U kunt ook verschillende wildlife viewing tours boeken, zoals het bekijken van zwarte beren bij eb langs de prachtige stranden. Loop ook één van de wandelpaden door het Pacific Rim National Park! U overnacht 2 nachten (nacht 17 en 18) in Tofino. Tofino is een kleine stad aan de westkust van Vancouver Island, op ongeveer 3 uur rijden westelijk van Nanaimo, en 5 uur Lees meer ..

Pacific Rim National Park

Dag: 19 - 10 km

Neem tijdens uw bezoek aan Tofino de tijd om een volle dag door te brengen in het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. In de jaren voordat het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island werd opgericht (in 1970), was de westkust van Vancouver Island voor touristen zo goed als onbereikbaar. De westkust was een onbekend, geïsoleerd gebied, waar onvoorbereide reizigers vaak van aangespoeld drijfhout een onderdak moesten bouwen, omdat hotelcapaciteit onvoldoende aanwezig was. Sindsdien is er veel veranderd. Lees meer ..

Victoria

Dag: 19 - 260 km

U rijdt vervolgens via HWY-4 en 1 naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia en een van oorsprong Britse, statige stad. U verblijft hier 2 nachten (nacht 19 en 20). Tip: bezoek het Royal British Museum, dit is één van de meest gerespecteerde musea in Noord-Amerika op het gebied van de kunst, leefwijze en cultuur van de First Nations. Victoria is de hoofdstad van Canadees British Columbia, en werd in 1843 opgericht als een handelspost door de Britse Hudson Bay Company. Deze statige stad, met Britse invloeden, wordt door vooraanstaande reis-magazines Lees meer ..

Vancouver

Dag: 21 - 75 km

Vandaag reist u met de veerboot op eigen gelegenheid vanuit Victoria op Vancouver Island naar Tsawwassen, op 60 km van het centrum van Vancouver en het vliegveld. De veerbootovertocht kan door Greatlakes-Travel voor u worden gereserveerd, maar wordt lokaal betaald. U levert de camper in en vliegt huiswaarts, vol herrineringen aan een prachtige en onvergetelijke reis. Vancouver is een bruisende wereldstad in west-Canada, een favoriete bestemming van onze Canada reizigers. Deze multi-culturele stad met 600000 inwoners ligt schitterend aan zee, met Lees meer ..

Deze reis is inclusief: directe vluchten; luchthavenbelastingen en reserveringskosten; 18 nachten camperhuur inclusief een uitgebreid pakket van camperverzekeringen tegen diefstal, schade en persoonlijke aansprakelijkheid; pickup (ophalen) en return van de camper in Calgary en Vancouver (afhankelijk van de camperverhuurmaatschappij); shuttle service van en naar het vliegveld vanaf bepaalde locaties (niet bij alle camperverhuurmaatschappijen); 1 hotelovernachting in een drie-sterren hotel; uitgebreide route informatie over West Canada en de Knight Inlet Lodge;  overige reserveringen van oa. kampeerplaatsen en excursies zijn niet inbegrepen. Deze reis kan verder geheel aan uw wensen worden aangepast, inclusief leuke, aanvullende excursies tijdens uw reis.

West Canada, Yvonne Brandts

West Canada, Yvonne Brandts

Canada

Zoals beloofd nog een uitgebreider verslag van onze reis. Wat een geweldig land. We hebben ontzettend genoten van de natuur en de vriendelijke mensen. Doordat er overal schone toiletten zijn was het wat betreft mijn stoma ook geen enkel probleem. We hebben ontzettend veel dieren gezien. Allereerst op de Knight Inlet Lodge, waar we 4 grizzlies, diverse bald eagles, herten, nertsen en zelfs een

...

Lees meer

In de wolken met uw vakantie, vraag uw droomreis aan!

Wij zijn pas tevreden als u het fantastisch heeft gehad

Droomreis samenstellen
green_icon Wij staan voor u klaar
Bel ons 040 - 261 87 81
green_icon Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht
green_icon Maak kennis met
onze reisspecialisten
green_icon Bezoek onze
informatiedagen

GreatLakes-Travel is aangesloten bij:

partners partners partners
partners